IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...iza-za-milioni
    Упоритата инфлация във Великобритания предизвиква ипотечна криза за милиони

Усилията на централната банка на Великобритания да овладее ръста на цените рискуват рецесия и нива на лихвите, невиждани от повече от две десетилетия

Нарастващите ипотечни плащания притискат финансите на милиони кредитополучатели във Великобритания, заплашвайки да подкопаят разходите на домакинствата и икономиката като цяло.

Мечтата за меко приземяване, при която централната банка на Великобритания (BOE) намалява инфлацията, без да обрича страната на рецесия, изглежда все по-отдалечена. Инфлацията се охлажда бавно, принуждавайки централната банка да предприеме твърдо действие в четвъртък с по-голямо от очакваното увеличение, което доведе основния лихвен процент до 5%.

Пазарите вярват, че единственият начин за ограничаване на цените ще бъде да се отиде още по-далеч и да се изтласкат лихвите до нива, невиждани от повече от две десетилетия.

„Знам, че това е трудно“, каза той. „Много хора с ипотеки или заеми с право ще се притесняват какво означават тези промени за тях. Но ако не повишим лихвите сега, по-високата инфлация може да остане с нас по-дълго.“
    Най-накрая им казаха какво предстои! Ние им "пеем" повече от година, но горчилката остава за младите кредитополучатели! Вече е късно, за да си "опичате" акъла!

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...iza-za-milioni
      Упоритата инфлация във Великобритания предизвиква ипотечна криза за милиони

Усилията на централната банка на Великобритания да овладее ръста на цените рискуват рецесия и нива на лихвите, невиждани от повече от две десетилетия

Нарастващите ипотечни плащания притискат финансите на милиони кредитополучатели във Великобритания, заплашвайки да подкопаят разходите на домакинствата и икономиката като цяло.

Мечтата за меко приземяване, при която централната банка на Великобритания (BOE) намалява инфлацията, без да обрича страната на рецесия, изглежда все по-отдалечена. Инфлацията се охлажда бавно, принуждавайки централната банка да предприеме твърдо действие в четвъртък с по-голямо от очакваното увеличение, което доведе основния лихвен процент до 5%.

Пазарите вярват, че единственият начин за ограничаване на цените ще бъде да се отиде още по-далеч и да се изтласкат лихвите до нива, невиждани от повече от две десетилетия.

„Знам, че това е трудно“, каза той. „Много хора с ипотеки или заеми с право ще се притесняват какво означават тези промени за тях. Но ако не повишим лихвите сега, по-високата инфлация може да остане с нас по-дълго.“

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
        В интерес на истината аз също смятам, че европейските банки навиват ластика до последно, очаквайки някакви чудо и да не се налага да вдигат лихвените проценти, като колкото повече се размине тяхното очакване с действителността, толкова по-шумно ще се скъса ластика.
        https://www.investor.bg/a/515-ikonom...stoy-prez-yuni
        Икономическата активност в еврозоната почти е изпаднала в застой през юни

Понижението е водено от Франция, която е ударена от стачки

Коментар

• В интерес на истината аз също смятам, че европейските банки навиват ластика до последно, очаквайки някакви чудо и да не се налага да вдигат лихвените проценти, като колкото повече се размине тяхното очакване с действителността, толкова по-шумно ще се скъса ластика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
            У нас няма да се размине само с криза, заформя се агония! Една дълга агония! Стратегията на нашите банки да се снишат, докато премине бурята няма да проработи, защото желаната бърза рецесия на Запад, вече се очертава, като дълбока и дълга! Насъбраното напрежение у нас ще се отприщи наведнъж и с голяма сила, защото банките пропуснаха възможността да го намалят контролирано!
            https://www.infostock.bg/infostock/c...a-e-neizbezhna

Много добра статия от пророка Марко Коланович,между другото Коланови предрече някакво събитие през 2020 година ,не Ковида точно но гворим за тайминг
            JPM: Рецесията може да е неизбежна

23 Юни 2023 10:30

Коментар

• У нас няма да се размине само с криза, заформя се агония! Една дълга агония! Стратегията на нашите банки да се снишат, докато премине бурята няма да проработи, защото желаната бърза рецесия на Запад, вече се очертава, като дълбока и дълга! Насъбраното напрежение у нас ще се отприщи наведнъж и с голяма сила, защото банките пропуснаха възможността да го намалят контролирано!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

https://www.investor.bg/a/539-banki-...-nawall-street
                Банките съкращават хиляди работни места, особено на Wall Street

Тъй като бизнесът на капиталовия пазар се възстановява по-бавно от очакваното, финансовите институции правят обратен завой
                Сега очаквам някой да каже, че това нас не ни засяга, понеже сме "остров на стабилността" или, че броя на покупките на имот с ипотека в Бг е незначителен брой.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
                  Пауъл: Предстои ни дълъг път до заветните 2%

Ще повишим лихвата тази година, може би дори два пъти, казва ръководителят на Фед

https://www.investor.bg/a/515-ikonom...do-zavetnite-2
                  https://www.investor.bg/a/539-banki-...-nawall-street
                  Банките съкращават хиляди работни места, особено на Wall Street

Тъй като бизнесът на капиталовия пазар се възстановява по-бавно от очакваното, финансовите институции правят обратен завой

Коментар

• Пауъл: Предстои ни дълъг път до заветните 2%

Ще повишим лихвата тази година, може би дори два пъти, казва ръководителят на Фед

https://www.investor.bg/a/515-ikonom...do-zavetnite-2

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

А дали инфлацията не е изяла просто главницата и вноската, а? Смятай ако вноската на апартамент в Люлин преди 5 години е била половината от средната заплата, сега колко е 30%. Наемът точно обратно, преди 5 години е бил 70-80% от вноската, сега е 110%. Един вид си купуваш апартамента, а го изплаща наемателя!
                      В моят случай, увеличението на дохода ми през 22-ра е в размер на 50% от вноската. Ако реалната инфлация е била 30%, вноската ми, пак е олекнала с 20%. Аз, не очаквах това, а и че пак ще спестявам, ама за съжаление, въпреки кредита и постоянни пари за ремонти, пак се насъбира кеш, а както знаем, инфлацията за спестителите е ужасяващ фактор. Те затова и трудно устояват психически на фактическото им погребване на кеша.

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Да, и трябваше да я обърнат тази тенденция, иначе сега ми е интерестно, как ще стимулират търсенето на коптори в новия кредитен цикъл? Рискуват да счупят този пазар, поне за един кредитен цикъл напред.
                        Не за един , а за всички . Явно ще нулираме първи .

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

А дали инфлацията не е изяла просто главницата и вноската, а? Смятай ако вноската на апартамент в Люлин преди 5 години е била половината от средната заплата, сега колко е 30%. Наемът точно обратно, преди 5 години е бил 70-80% от вноската, сега е 110%. Един вид си купуваш апартамента, а го изплаща наемателя!
                          не говори така, не знаеш как боли
                          по азис
                          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от AMG2023

ще стане +20% през кривият макарон

Кой ял - ял
                            Аз, първо не съм брокер и никога не съм бил. Второ, самоизлъгах се да купя за последно 21-ва година пролетта с преобладаващи собствени средства и добавка с кредит. В момента оставащата ми главница е е 23,6% от целите разходи по придобиване на имота.
                            Трето, от цели ОСЕМ ГОДИНИ , лъжете единствено понижителите за спад, при непрестанен ръст на цените, като за опашатите ви лъжи сте сменили стотици никове заради 8 годишния резил
                            Last edited by X_Y; 22.06.2023, 19:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение

Кои лихви са високи? Според лихвената статистика на БНБ, тенденцията при лихвените проценти е низходяща:
                              Да, и трябваше да я обърнат тази тенденция, иначе сега ми е интерестно, как ще стимулират търсенето на коптори в новия кредитен цикъл? Рискуват да счупят този пазар, поне за един кредитен цикъл напред.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Ти не си го разбрал правилно Лаконика - Той е искал да каже че от есента почва намаляване на покачването - тоест имотите ще поскъпват с по малък % от инфлацията и за изминалата година ще поскъпнат само с 10-тина процента

Няма край мъката понижителска
                                Знам ли какво се върти в крехката лаконична душа, след три месеца, ще стане година откак е започнал неговия спад да не се окаже, че спада ще е +20% за годината от септември до септември

Коментар

Working...
                                X