IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
    Таксата за усвояване е еднократна и никога не се смято в ГПР-то. Вижда се колко си грамотен и дали някога си ползвал кредити. Таксата за разглеждане на документи също. ЕЙЙЙ изровихте земята за да докарате 9% лихва. Догодина ви чакат нови изненади- 3%
    Ползвам кредити от 10г.
    Още малко ще те "светна" , ипотечните кредити не попадат под долуцитираният закон, който регламентира ГПР-то но все пак идеята ми беше да обобщим крайната цена на кредита за имаме база за сравнение с други продукти.

Извадка от Закон за потребителския кредит:
    Чл. 19. (1) Годишният процент на разходите по кредита изразява общите разходи по кредита за потребителя, настоящи или бъдещи (лихви, други преки или косвени разходи, комисиони, възнаграждения от всякакъв вид, в т.ч. тези, дължими на посредниците за сключване на договора), изразени като годишен процент от общия размер на предоставения кредит.
    (2) Годишният процент на разходите по кредита се изчислява по формула съгласно приложение № 1, като се вземат предвид посочените в него общи положения и допълнителни допускания.
    (3) При изчисляване на годишния процент на разходите по кредита не се включват разходите:
    1. които потребителят заплаща при неизпълнение на задълженията си по договора за потребителски кредит;
    2. различни от покупната цена на стоката или услугата, които потребителят дължи при покупка на стока или предоставяне на услуга, независимо дали плащането се извършва в брой или чрез кредит;
    3. за поддържане на сметка във връзка с договора за потребителски кредит, разходите за използване на платежен инструмент, позволяващ извършването на плащания, свързани с усвояването или погасяването на кредита, както и други разходи, свързани с извършването на плащанията, ако откриването на сметката не е задължително и разходите, свързани със сметката, са посочени ясно и отделно в договора за кредит или в друг договор, сключен с потребителя.
    Last edited by popich; 24.08.2012, 10:38.

Коментар

Таксата за усвояване е еднократна и никога не се смято в ГПР-то. Вижда се колко си грамотен и дали някога си ползвал кредити. Таксата за разглеждане на документи също. ЕЙЙЙ изровихте земята за да докарате 9% лихва. Догодина ви чакат нови изненади- 3%
      Как да не се смята, нали излиза от моя джоб?

Коментар

• Първоначално изпратено от popich Разгледай мнение
        Да посмятаме малко БПЛ+2,71=7,8 и ГПР = 7,85 видно от линка.
        Прочитаме малко по надолу в линка и виждаме че има такса 1,5% при усвояване и 0.5 годишно за управление както и 25 евро за разглеждане на документи. Слагаме всички тези разходи в ГРП калкулатор и опааааа................. ГПР= 8,9% (без разноски за оценка на имота, застраховка и такса за обслужване на сметка.
        Така че НАИВНИК е прав за стрижбата.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Нямам намерение да ти се обяснявам. На 7,8 ще намериш на Уткина стрижба
          Да посмятаме малко БПЛ+2,71=7,8 и ГПР = 7,85 видно от линка.
          Прочитаме малко по надолу в линка и виждаме че има такса 1,5% при усвояване и 0.5 годишно за управление както и 25 евро за разглеждане на документи. Слагаме всички тези разходи в ГРП калкулатор и опааааа................. ГПР= 8,9% (без разноски за оценка на имота, застраховка и такса за обслужване на сметка.
          Така че НАИВНИК е прав за стрижбата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
            Хмммдаааа....
            "Манастирски ливади" е "ХУБАВ" квартал!! Особено на шпакловка и замаЗка!
            Има доста сгради до които няма улици и изобилие от бездомни кучета. И кучки, разбира се...
            Хубав, южен и проспериращ. Само ново строителство и в подножието на Витоша.
            Аз предлагам уютен тристаен за моите клиенти с чудесна панорама на впечатляващо атрактивна цена:
            http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...434&f1=details

Коментар

Гледам доста се се вихрили тук по темата за черноморието. Мисля, че северното е по-малко оциганено. Тази година почивах на Св.св. Константин и Елена и съм много доволна. Даже имаше и сейф в стаята където да си държиш ценностите.
              И олинклузива си заслужаваше.
              Що се отнася до клиентите ми от Търговище, те се отказаха от апартамента в кв. Витоша Хубавото е, че ми остават клиенти и сега съм се уговорил с тях да ги водя в Манастирски ливади. Там има доста предложения на шпакловка и замаска.
              Хмммдаааа....
              "Манастирски ливади" е "ХУБАВ" квартал!! Особено на шпакловка и замаЗка!
              Има доста сгради до които няма улици и изобилие от бездомни кучета. И кучки, разбира се...
              "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Гледам доста се се вихрили тук по темата за черноморието. Мисля, че северното е по-малко оциганено. Тази година почивах на Св.св. Константин и Елена и съм много доволна. Даже имаше и сейф в стаята където да си държиш ценностите.
                И олинклузива си заслужаваше.
                Що се отнася до клиентите ми от Търговище, те се отказаха от апартамента в кв. Витоша Хубавото е, че ми остават клиенти и сега съм се уговорил с тях да ги водя в Манастирски ливади. Там има доста предложения на шпакловка и замаска.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Сл. Бряг трябва да стане Лас Вегас за париите, а Зл. пясъци- в по-високия сегмент.
                  Извън тези две локации- пълна забрана на хазарта. Ще се отпуши пазарът на търговски площи от раз, а и ще е извърши добро общонародно дело.
                  Там требе се разрешат и наркотиците.....

Коментар

Можеш да пуснеш на лично
                    Лягам вече , че си стигнах висотите в алкохолния градус ... не съм разучил как се праща на "лично" ... аз съм съвсем нов все пак , но ще пратя след като разуча..вече не съм в кондиция да го направя ... лека желая !

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                      ...м , ама вече си пийнах бре,че то си е късничко вече ...добре де ,....дай електорнен адрес, да ти метна фото .. нещо в нета май не сме представени както трябва...
                      Можеш да пуснеш на лично

Коментар

Абе човеко, тези студиа имат ли спалня в Созополи? Ако имат кажи на твоите хора да сложат една снимка в Букинга Така остава човек с впечатление,, че има само диван и фотьойл.
                        Няма да буквам. Ако тръгна на там, ще се огледам на място.
                        ...м , ама вече си пийнах бре,че то си е късничко вече ...добре де ,....дай електорнен адрес, да ти метна фото .. нещо в нета май не сме представени както трябва...

Коментар

Помня „Златна Рибка” и от 80-те... дъртанян съм и аз , колкото и да не ми е приятно ..... сега е още по добре.... няма такова застрояване каквото предполагаш ... разходи се и ще видиш , отседни където ти е интересно , няма значение , .... плажа си е див.... даже щерката ограничавам в разходките ,че натурално плажуващи колкото щеш ... пажа е супер ...
                          Абе човеко, тези студиа имат ли спалня в Созополи? Ако имат кажи на твоите хора да сложат една снимка в Букинга Така остава човек с впечатление,, че има само диван и фотьойл.
                          Няма да буквам. Ако тръгна на там, ще се огледам на място.

Коментар

Помня „Златна Рибка” и от 80-те... дъртанян съм и аз , колкото и да не ми е приятно ..... сега е още по добре.... няма такова застрояване каквото предполагаш ... разходи се и ще видиш , отседни където ти е интересно , няма значение , .... плажа си е див.... даже щерката ограничавам в разходките ,че натурално плажуващи колкото щеш ... пажа е супер ...

хм, обезателно ще го пробвам , но това което видях на юг от Созопол тази година не ми хареса никак...
                            Има ли онези бараки още, помня бях на студентска бригада, велико беше тогава, Жоро цайса вилнееше там доколкото си спомням....

Коментар

• на пияно вече да споделя и аз ..

Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                              оффтопик:

Ех Златна рибка , началото на 80-те си беше рая на земята... Сега сигурно сте го напълни ли с бетон, царството на човешката лакомия.... Ама какво се чудя на нестинарка ла*ната плуват в морето...

Коментар

• оффтопик:

Ех Златна рибка , началото на 80-те си беше рая на земята... Сега сигурно сте го напълни ли с бетон, царството на човешката лакомия.... Ама какво се чудя на нестинарка ла*ната плуват в морето...

Коментар

Working...
                                X