IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    ей изкарахте ме социалист и това си е

не забравяйте момента, че банката може да сменя лихвата както си реши..уж не ..но може за повечето кредити.

става така, че отиваш да купиш примерно една гарсониера..а после цял живот плащаш защото банката ти надула лихвата на 20% примерно, че средата станала 'сложна' имотите паднали и покритието недостатъчно... това за мен не е добре работещ сектор.

супертрейдъра е прав - трябва закон специално за ипотеките (там са най-големите трагедии) който да регулира така нещата,че при неплащане банката може да вземе само и единствено обезпечението по кредита...без значение колко би струвало към момента на иземването...ако струва повече връща, ако не струва повече..ами има си риск и за банката.

поздрави
    Берти не те изкарваме социалист.Не си мисли само че след като ти си почтен всички са такива.Доста народ тегли кредит с ясното съзнание да прецака банката и да не го върне.Това че банката мое да сменя лихвата когато си реши е фантасмагория и на теб не ти отива да пишеш подобни глупотевини.Ако в проектодоговора има такава клауза просто им казваш чао и не подписваш.Лихвата трябва да е обвързана с някакви пазарни механизми които банката не определя и не зависят от нея.И да не забравяме че дори либора се оказа манипулиран.Така че който иска да тефли кредит трябва много добре да е преценил риска който поема.Не може да подписваш договор за 60000 евро и да не си го прочел или пък да не разбираш материята която четеш.Не може да правиш сделка за 100000 евро и да си скръндза за 200 лева за адвокат и да мамиш общината с 200 лева данъци.НЕМОЖЕ.Идиотията винаги е свършвала зле и не ми е ясно защо всеки нов си мисли че при него ще е по различно.НЕ МОЖЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА ТИ Е ВИНОВЕН РАЗБЕРИ ГО.Който заслепен от алчност да прилапа един коптор си залага живота проблема си е негов.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      Ми щото заемът е за 30 години при лихва 10% и баламурникът ще плати 3 пъти и половина сумата, която му е дала баМката :-) Даже да се изпържат една значителна част от баламурниците, в крайна сметка, генерално баМката пак ще е на далавера
      Крукси ние щото сме все по далаверите и сме тарикати сме стигнали до тука.Българите сме вечно наебаните тарикати

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Системата е такава Пешка, те ЦБ са част от нея и така са настроени ! Така работи тази система - на приливи и отливи, обаче работи, но тя е като калкулатор сравнен с мощен компютър и може да има вече много по добра система, която няма да работи в цикли.Въпроса е да позволят.
        Ако пренесем спора в техниката , това е като двигателя на Ото, а в момента вече съществуват и са открити горивни клетки, които могат да работят и с чист водород дори, могат и с метан и КПД е 85%, а по старата технология няма 30%.
        Ето това загубено време сега през което икономиката не работи си е чиста загуба, после като почнат пак все пак да строят..пак ще строят бързо и пак боклуци.Защото КПД-то им е долнопробно.
        Трейдърко моля те не пиши пиян или дрогиран.Като чете написаното си мисля че бавноразвиващ го е написал.Имаш изключителна мисъл и дар слово

Коментар

• Абе цените са нагоре
          Питайте брокерите - те знаят

Коментар

• В България:
            1)
            В края на 1989г.
            - населението беше 8,992,316 души
            - броят на жилищата беше 3,363 хиляди
            Тоест съотношението беше 2.67 в края на 1989г.
            2)
            В края на 2012г.
            - населението беше 7,282,041 души
            - броят на жилищата беше 3,909,348
            Тоест съотношението беше вече едва 1.86 в края на 2012г.

Честито!

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
            http://statlib.nsi.bg:8181/isisbgsta...траници

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
              То в договорите пишеше и че лихвата е фиксирана към разни индекси. При първия по-сериозен спек, някой от банките си въведоха нови условия и лихви. Каквито на тях са им изгодни. И 19379 адвоката да са му гледали договора, 92472947 пъти да го е чел и една година да е умувал преди да подпише, единствения му изход е да извади още пари и да плати рекета или се съди с банката или да замисли някоя далавера. Цяла тема има тука по въпроса.
              Мисля, че единствената банка, която си позволи подобно нещо, беше Уникредит и в крайна сметка ги осъдиха.
              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                Именно. Само EURIBOR + фиксирана надбавка. По-късно разбрах, че за другите шарани са вмъкнали нужните клаузи (хитри, малки копеленца, а?), но конкретно в моя случай такива ЕКСТРИ нямаше. И слушай интересното. Получиха се и заплахи да си трая, защото видиш ли, можели да ми вдигнат лихвата или да направят кредита предсрочно изискуем. Консултирах се с верни апапи, прецених ситуацията с имотите до колкото можах и продадох, както се оказа точно преди пързалката.

Така, че от личен опит да знаеш. С банките в БГ на глава няма да излезеш. Ако можеш излизай от играта, тъй като ще ти струва само пари и нерви с неясен резултат.
                Един колега тегли ипотечен кредит в началото на балона, някъде 2006-а. Като се сговнясаха нещата, получи покана от банката да иде да преподпише, при по-висока лихва, естествено", "поради промяна на пазарната конюнктура в бизнеса с недвижимости" или нещо подобно. Човекът отказа да преподписва и наистина се започна с изнудване - ако не подпишете, ще ви направим кредита предсрочно изискуем. Той не отстъпи и го оставиха на мира, но доста време го тормозиха.

Коментар

• Първоначално изпратено от GreatApe Разгледай мнение
                  Защото така пише в договора. Подписан от така наречения крепостен съвсем доброволно ...
                  То в договорите пишеше и че лихвата е фиксирана към разни индекси. При първия по-сериозен спек, някой от банките си въведоха нови условия и лихви. Каквито на тях са им изгодни. И 19379 адвоката да са му гледали договора, 92472947 пъти да го е чел и една година да е умувал преди да подпише, единствения му изход е да извади още пари и да плати рекета или се съди с банката или да замисли някоя далавера. Цяла тема има тука по въпроса.

Коментар

• GreatApe

Затова съм на мнение, че след като банката продаде имота то би следвало този който е плащал ипотека и изплатил някакъв процент от нея също да получи пропорционален процент от продажната цена. Независимо дали се продава на по висока или по ниска цена. Също така имот с ипотека не би следвало като се продаде този който е изплащал ипотеката да получи по висока цена и да върне кредита, той би следвало да получи тази чест от продажната цена, която той вече е изплатил но пропорционална на по високата цена. И тогава спекула с кредити и ипотеки няма да има и няма да има и такива сривове.Никога до сега не съм срещал мнение съвпадащо с това което казвам, сигурен съм че това е точното лекарство за проблемчето, но едва ли пък някой ще хукне да го направи. Истината е че всички са маскари и обичат спекулата и келепира !
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                      Хм, хм... Ама само от EURIBOR ли е зависела лихвата или е имало и някакъв долен праг, под който да не пада? Щото ако е било само EURIBOR + фиксирана надбавка, преспокойно си можел да ги осъдиш.
                      Именно. Само EURIBOR + фиксирана надбавка. По-късно разбрах, че за другите шарани са вмъкнали нужните клаузи (хитри, малки копеленца, а?), но конкретно в моя случай такива ЕКСТРИ нямаше. И слушай интересното. Получиха се и заплахи да си трая, защото видиш ли, можели да ми вдигнат лихвата или да направят кредита предсрочно изискуем. Консултирах се с верни апапи, прецених ситуацията с имотите до колкото можах и продадох, както се оказа точно преди пързалката.

Така, че от личен опит да знаеш. С банките в БГ на глава няма да излезеш. Ако можеш излизай от играта, тъй като ще ти струва само пари и нерви с неясен резултат.
                      Last edited by Bones57; 19.07.2013, 18:08.

Коментар

Верно ли? Аз пък като подписах 2006 г. имаше и точка, в която ясно се казваше, че лихвения процент се определя от Юробор. За периода до 2009 той падно с точно 2 %, но лихвата не се намали. Дори скочи с някакви си там, незначителни - разбираш ли - стотни. На въпроса що не намаляте лихвата, получих дълбокомисленото - ми щото тъй.

Тъй ли, рекох пък аз и след няколко месеца им върнах безценните хартийки. И до известна степен съм им направо благодарен. Ако не бяха се изциганили толко брутално, сега щях да съм с купчина нищо неструващи тухли и създаден от въздуха кредит, който да покривам с реален труд. Да, ама не. Един балък по-малко за системата.
                        Хм, хм... Ама само от EURIBOR ли е зависела лихвата или е имало и някакъв долен праг, под който да не пада? Щото ако е било само EURIBOR + фиксирана надбавка, преспокойно си можел да ги осъдиш.

Коментар

Защото така пише в договора. Подписан от така наречения крепостен съвсем доброволно ...
                          тогава защо лихварството е незаконно и се преследва от органите на властта. там пък условията са бетон и са точно 10 пъти по ясни от тези на банката.. взимаш с точна лихва (космически висока)... ако не плащаш бой.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Верно ли? Аз пък като подписах 2006 г. имаше и точка, в която ясно се казваше, че лихвения процент се определя от Юробор. За периода до 2009 той падно с точно 2 %, но лихвата не се намали. Дори скочи с някакви си там, незначителни - разбираш ли - стотни. На въпроса що не намаляте лихвата, получих дълбокомисленото - ми щото тъй.

Тъй ли, рекох пък аз и след няколко месеца им върнах безценните хартийки. И до известна степен съм им направо благодарен. Ако не бяха се изциганили толко брутално, сега щях да съм с купчина нищо неструващи тухли и създаден от въздуха кредит, който да покривам с реален труд. Да, ама не. Един балък по-малко за системата.

Коментар

Те това е основния момент. Щом банката може да се оправдава със сложната ситуация, защо и крепостния да не може да го прави? Груев е юрист, може да обясни нещата. Затова и навсякъде по света е въведена практиката за частен фалит, защото се знае, че при едно дело банката ще загуби на 100 %. Тук, у нас, интересно. Все умни хора и специалисти, пък с такъв елементарен казус да не можем да се оправим.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                не забравяйте момента, че банката може да сменя лихвата както си реши.....
                                Те това е основния момент. Щом банката може да се оправдава със сложната ситуация, защо и крепостния да не може да го прави? Груев е юрист, може да обясни нещата. Затова и навсякъде по света е въведена практиката за частен фалит, защото се знае, че при едно дело банката ще загуби на 100 %. Тук, у нас, интересно. Все умни хора и специалисти, пък с такъв елементарен казус да не можем да се оправим.

Коментар

Working...
                                X