Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеМи щото заемът е за 30 години при лихва 10% и баламурникът ще плати 3 пъти и половина сумата, която му е дала баМката :-) Даже да се изпържат една значителна част от баламурниците, в крайна сметка, генерално баМката пак ще е на далавера
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСистемата е такава Пешка, те ЦБ са част от нея и така са настроени ! Така работи тази система - на приливи и отливи, обаче работи, но тя е като калкулатор сравнен с мощен компютър и може да има вече много по добра система, която няма да работи в цикли.Въпроса е да позволят.
Ако пренесем спора в техниката , това е като двигателя на Ото, а в момента вече съществуват и са открити горивни клетки, които могат да работят и с чист водород дори, могат и с метан и КПД е 85%, а по старата технология няма 30%.
Ето това загубено време сега през което икономиката не работи си е чиста загуба, после като почнат пак все пак да строят..пак ще строят бързо и пак боклуци.Защото КПД-то им е долнопробно.
Коментар
-
В България:
1)
В края на 1989г.
- населението беше 8,992,316 души
- броят на жилищата беше 3,363 хиляди
Тоест съотношението беше 2.67 в края на 1989г.
2)
В края на 2012г.
- населението беше 7,282,041 души
- броят на жилищата беше 3,909,348
Тоест съотношението беше вече едва 1.86 в края на 2012г.
Честито!
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
http://statlib.nsi.bg:8181/isisbgsta...траници
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеТо в договорите пишеше и че лихвата е фиксирана към разни индекси. При първия по-сериозен спек, някой от банките си въведоха нови условия и лихви. Каквито на тях са им изгодни. И 19379 адвоката да са му гледали договора, 92472947 пъти да го е чел и една година да е умувал преди да подпише, единствения му изход е да извади още пари и да плати рекета или се съди с банката или да замисли някоя далавера. Цяла тема има тука по въпроса.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеИменно. Само EURIBOR + фиксирана надбавка. По-късно разбрах, че за другите шарани са вмъкнали нужните клаузи (хитри, малки копеленца, а?), но конкретно в моя случай такива ЕКСТРИ нямаше. И слушай интересното. Получиха се и заплахи да си трая, защото видиш ли, можели да ми вдигнат лихвата или да направят кредита предсрочно изискуем. Консултирах се с верни апапи, прецених ситуацията с имотите до колкото можах и продадох, както се оказа точно преди пързалката.
Така, че от личен опит да знаеш. С банките в БГ на глава няма да излезеш. Ако можеш излизай от играта, тъй като ще ти струва само пари и нерви с неясен резултат.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от GreatApe Разгледай мнениеЗащото така пише в договора. Подписан от така наречения крепостен съвсем доброволно ...
Коментар
-
GreatApe
Затова съм на мнение, че след като банката продаде имота то би следвало този който е плащал ипотека и изплатил някакъв процент от нея също да получи пропорционален процент от продажната цена. Независимо дали се продава на по висока или по ниска цена. Също така имот с ипотека не би следвало като се продаде този който е изплащал ипотеката да получи по висока цена и да върне кредита, той би следвало да получи тази чест от продажната цена, която той вече е изплатил но пропорционална на по високата цена. И тогава спекула с кредити и ипотеки няма да има и няма да има и такива сривове.Никога до сега не съм срещал мнение съвпадащо с това което казвам, сигурен съм че това е точното лекарство за проблемчето, но едва ли пък някой ще хукне да го направи. Истината е че всички са маскари и обичат спекулата и келепира !D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеХм, хм... Ама само от EURIBOR ли е зависела лихвата или е имало и някакъв долен праг, под който да не пада? Щото ако е било само EURIBOR + фиксирана надбавка, преспокойно си можел да ги осъдиш.
Така, че от личен опит да знаеш. С банките в БГ на глава няма да излезеш. Ако можеш излизай от играта, тъй като ще ти струва само пари и нерви с неясен резултат.Last edited by Bones57; 19.07.2013, 18:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеВерно ли? Аз пък като подписах 2006 г. имаше и точка, в която ясно се казваше, че лихвения процент се определя от Юробор. За периода до 2009 той падно с точно 2 %, но лихвата не се намали. Дори скочи с някакви си там, незначителни - разбираш ли - стотни. На въпроса що не намаляте лихвата, получих дълбокомисленото - ми щото тъй.
Тъй ли, рекох пък аз и след няколко месеца им върнах безценните хартийки. И до известна степен съм им направо благодарен. Ако не бяха се изциганили толко брутално, сега щях да съм с купчина нищо неструващи тухли и създаден от въздуха кредит, който да покривам с реален труд.Да, ама не. Един балък по-малко за системата.
Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от GreatApe Разгледай мнениеЗащото така пише в договора. Подписан от така наречения крепостен съвсем доброволно ...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от GreatApe Разгледай мнениеЗащото така пише в договора. Подписан от така наречения крепостен съвсем доброволно ...
Тъй ли, рекох пък аз и след няколко месеца им върнах безценните хартийки. И до известна степен съм им направо благодарен. Ако не бяха се изциганили толко брутално, сега щях да съм с купчина нищо неструващи тухли и създаден от въздуха кредит, който да покривам с реален труд.Да, ама не. Един балък по-малко за системата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеТе това е основния момент. Щом банката може да се оправдава със сложната ситуация, защо и крепостния да не може да го прави? Груев е юрист, може да обясни нещата. Затова и навсякъде по света е въведена практиката за частен фалит, защото се знае, че при едно дело банката ще загуби на 100 %. Тук, у нас, интересно. Все умни хора и специалисти, пък с такъв елементарен казус да не можем да се оправим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениене забравяйте момента, че банката може да сменя лихвата както си реши.....
Коментар
Коментар