IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Истината е , че ако си добре образован (разбирайте наистина да знаеш това за което си учил) било то с висше или занаят и знаеш език (за вишисти перфектно за занаятчии средно) ще си ОК във всяка развита държава. Ще можеш да се докопаш до средната класа и да живееш като бял човек.

Всичко останало е мизерия и разчитане на късмет, за да отскочиш в по-горна прослойка на обществото.

Под образование имам предвид нещо наистина приложимо за страната към която си тръгнал. Ако си завършил българска фиология не можеш да разчиташ на много възможности в Европа..освен ако не си полиглот.

Или да си завършил икономика във великотърновския и да не знаеш какво е ДДС, но да се бориш да ставаш банкер в Ситито.

Друга история е, че живота в чужбина не е за всеки. Колкото и пари да изкарваш ако си свързан силно със семейство и близки винаги ще ти липсват.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение

Чакат, не чакат........... но хората, поне, отиват с някаква надежда. Тук , всяка надежда оставете.
      Факт е, че пари тук могат да се правят. Същите пари ще стигат за нормален живот. Но , перспектива , нормално обкръжение, нормални отношения с околните, условия на живот - НЯМА !!!!!!!!! ФАКТ !!!!!!!!!

Булгаристан , отдавна, е станал като кота нула за живот, развитие и т.н. Ако не си успял в чужбина - връщаш се отново тук. ПО ЛОШО НЯМА КЪДЕ ДА НАМЕРИШ.

Факт, който никой не може да отрече е , че всеки който е заминал е очаквал по-добро. никой не е заминал да търси по-лоши условия, а числеността на заминалите говори сама за себе си.

щом седят там и не се връщат / колкото и да им е зле / , също, говори много.

Общо взето, тук останаха само оптимисти. Песимистите отдавна заминаха !
      Човече, завършил съм езикова гимназия в София, после следване с много активно изучаване и използване на чужд език, жена ми е завършила Английската в Пловдив и АУБГ в Благоевград. Казвам това не за да се хваля, а за да ти докажа, че и двамата имаме десетки, ако не и стотици познати, заминали в чужбина - кой веднага след гимназията, кой по време на следването, кой след университета. Е, Бога ми, с изключение на един-двама, всички останали живеят в чужбина точно така, както биха живели и в България. Работа, деца, ипотека, кола на лизинг. Точно същото, което са постигнали и тези, които избраха да си останат тук. И все пак говорим за хора с ниво над средното, завършили висше образование и с нормална работа, а не за берачи на портокали, миячки на чинии, строителни работници и детегледачки, каквито са 90% от емигрантите. При тях картинката е трагична. Те общо взето дори не могат да съберат пари за билет до България.
      Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
        Посмали малко
        Офффф, писна ми от дървени философи дето вЕрват само на себе си и ..... тИлИвизУра.
        Запазил съм си фактури, билети..... който не вЕрва, ще му ги покажа, .... след предварително сключен облог.

Коментар

• Ap в Атина

Като говорихте за Гърция, това апартаментче в Атина ми хареса - не е от скъпите, средно ценово ориентирано, 260,000€, 90m2€. Засега не видях по 10,000.

http://www.infocasa.gr/en/property_i...ffice=Kifissia

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
            ,,,,
            Самолетните билети + влаковите билети + храна (сьомга, плодово мляко, Gotto-сладкарски деликатеси......) и други разходи ми излизат 250лв за около седмица
            Посмали малко

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o_Pay Разгледай мнение
              След като проумеят, че в Бг за 1500 евро на месец се живее много по-добре, отколкото на запад с 5000 евро, може и да се върнат ...
              Абе не разбрахте ли, че тея може да са най-умни, но са мазохисти бе.....!?
              Искат да се мъчат, да ги боли.........
              Рррррррррррррррръст на неразбралите

П. П. Не знам за кой запад си чул, но аз ходя годишно 5-6 пъти в Германия, обикалям след това и част от Франция, Люксембург, Холандия, Швейцария,,,,,,,
              Самолетните билети + влаковите билети + храна (сьомга, плодово мляко, Gotto-сладкарски деликатеси......) и други разходи ми излизат 250лв за около седмица
              Last edited by alwayastrue; 26.07.2013, 11:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                По темата :
                Тук отдавна чета, как панелките щели да ги бутат, как задължително трябвало да се купува само ново строителство и т.н. Я кажете в каква степен новото строителство отговаря числено на населеността на панелките. Ако всички побегнем от панелките дали ще ни стигнат тухлените , а ако не нистигнат къде ще се строят нови ? По полята ? А държавата ще се юрне да генерира нова инфраструктура ?

Според мен , в България ситуацията е патова по отношение на количественото изражение на сградният фонд, инфраструктурата и възможността за заместване на типа жилища. От тук , като вземем и кота нула на дълговото бреме над панелните имоти, считам, че цената няма накъде да пада драстично.
                Като не пада, няма как да стои на едно равнище. Не е естествено.

По отношение на цената на даден имот всичко и винаги е комплексно. Купувал съм и съм продавал имоти. Голяма съставляваща на крайната цена / договорената такава и заплатена / е субективният фактор. .........................и мнението на жената / това , вече , в рамките на шегата / !
                Бягството от панелките е факт от промените насам, когато се освободи пазарът на жилища. Всички с някакви финансови възможности се изнесоха от панелните коптори и на тяхно място дойдоха хора, основно от провинцията, с по-ниски доходи, които не им позволяват да купят ново. Щом се позамогнат, те също бягат и по този начин в панелните комплекси остават да живеят все по-големи и по-големи мизерници. Съответно няма и пари за поддръжка, масово се краде ток, парно и вода и изобщо блоковете се превръщат в гнусни вертикални гета. Въпрос на време е в панелките да започнат да се (само)заселват и мургавите ни съграждани от Филиповци и Факултета и тогава гетоизацията на панелките ще се ускори многократно.
                Справка - Столипиново. До промените там е имало повече българи, отколкото цигани, но днес българи няма, а блоковете са в окаяно състояние. Това чака и софийските панеляци.
                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• van05

Не е само тук народа да е озлобен, навън е същата работа и изкривяванията са огромни. Това не е българска болест и аз съм съгласен че първо трябва да се бръкне в мозъците на хората и да се пренастроят, това е първото нещо.На мен този спекулативен пазар при имотите вече не ми харесва, кредитирането също е изключително спекулативно.Мисля, че ще успея да и видя сметката на тази ситуация и трябва да се почне от неравномерното разпределение на природните ресурси , най вече енергийните защото злобата извира от там.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• По темата :
                    Тук отдавна чета, как панелките щели да ги бутат, как задължително трябвало да се купува само ново строителство и т.н. Я кажете в каква степен новото строителство отговаря числено на населеността на панелките. Ако всички побегнем от панелките дали ще ни стигнат тухлените , а ако не нистигнат къде ще се строят нови ? По полята ? А държавата ще се юрне да генерира нова инфраструктура ?

Според мен , в България ситуацията е патова по отношение на количественото изражение на сградният фонд, инфраструктурата и възможността за заместване на типа жилища. От тук , като вземем и кота нула на дълговото бреме над панелните имоти, считам, че цената няма накъде да пада драстично.
                    Като не пада, няма как да стои на едно равнище. Не е естествено.

По отношение на цената на даден имот всичко и винаги е комплексно. Купувал съм и съм продавал имоти. Голяма съставляваща на крайната цена / договорената такава и заплатена / е субективният фактор. .........................и мнението на жената / това , вече , в рамките на шегата / !
                    Last edited by Avalaon; 25.07.2013, 19:49.

Коментар

• Егати темата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                        А те там ги чакат с отворени обятия и вече са приготвили чековете от по 10 000 Евро за първата им месечна заплата като завършат след 4-5 години
                        Чакат, не чакат........... но хората, поне, отиват с някаква надежда. Тук , всяка надежда оставете.
                        Факт е, че пари тук могат да се правят. Същите пари ще стигат за нормален живот. Но , перспектива , нормално обкръжение, нормални отношения с околните, условия на живот - НЯМА !!!!!!!!! ФАКТ !!!!!!!!!

Булгаристан , отдавна, е станал като кота нула за живот, развитие и т.н. Ако не си успял в чужбина - връщаш се отново тук. ПО ЛОШО НЯМА КЪДЕ ДА НАМЕРИШ.

Факт, който никой не може да отрече е , че всеки който е заминал е очаквал по-добро. никой не е заминал да търси по-лоши условия, а числеността на заминалите говори сама за себе си.

щом седят там и не се връщат / колкото и да им е зле / , също, говори много.

Общо взето, тук останаха само оптимисти. Песимистите отдавна заминаха !

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          80% от бачкащите в чужбина са пълни прошляци, спящи по 15 човека на полето или пък в гетата
                          Очевидно познаваме различни хора. Сещам се поне за 15-тина българи, които съм познавал в чужбина. които още преди десет години бяха милионери. Докъде са го докарали сега не съм сигурен, но мисля, че не спят на полето. За останалите ми познати не живеещи в БГ - парите просто никога не са им били особен приоритет.

Личните ми впечатления от БГ - малко по-евтино е от повечето развити страни, което естествено съответства и на качеството на живота. В никакъв случай не е 3-4 пъти по-евтино. Общо взето, ако човек не възразява на повсеместната кочина и простотия БГ не е лошо място да се харчат пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            с 3К лева в бг било пълна мизерия Пич, ти виждал ли си толкова пари накуп Понякога имам стрнното чувство, че в този форум са останали само ултра милионерите, за които 3К са джобните за вестници и семки тази сутрин, но пък хапартамент за над 300 евро/квадрат (ново строителство, завършен до ключ, без общите части и терасите и със задъ;жително безплатен гараж към него в "престижен" квартал, естествено) им е безумно скъпо
                            Абе вие в кой свят живееете 80% от бачкащите в чужбина са пълни прошляци, спящи по 15 човека на полето или пък в гетата на големите градове, сред мангалите, но като дойдат на село с 1000 лева и се насират да се обясняват какви ферарита, мазератита и ламборгинита са оставили пред гаража в онзаи, лелеяната чужбина, докато тихо подкарват гоУфо с бутане по нанадолнището в "кочината"
                            И не се връщат тук защото...?

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                              А това просто не е вярно. С 1500 си е пълна мизерия тук.
                              с 3К лева в бг било пълна мизерия Пич, ти виждал ли си толкова пари накуп Понякога имам стрнното чувство, че в този форум са останали само ултра милионерите, за които 3К са джобните за вестници и семки тази сутрин, но пък хапартамент за над 300 евро/квадрат (ново строителство, завършен до ключ, без общите части и терасите и със задъ;жително безплатен гараж към него в "престижен" квартал, естествено) им е безумно скъпо
                              Абе вие в кой свят живееете 80% от бачкащите в чужбина са пълни прошляци, спящи по 15 човека на полето или пък в гетата на големите градове, сред мангалите, но като дойдат на село с 1000 лева и се насират да се обясняват какви ферарита, мазератита и ламборгинита са оставили пред гаража в онзаи, лелеяната чужбина, докато тихо подкарват гоУфо с бутане по нанадолнището в "кочината"
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o_Pay Разгледай мнение
                                Съжалявам, че такава е обкръжаващата те среда и хората, с които контактуваш
                                В резерват ли живеете или някъде скрито в Балкана?Това е повсеместно.
                                Ако е така похвалете населеното си място.Веднага си купувам къща с двор (не Хапартамент)

Коментар

Working...
                                X