IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

А, аз да ти задам един контравъпрос колега, ти мислиш ли, че някой ще строи там, ако никой не купува, без да се е чалнал? Вярно, съществува и друг фактор в подкрепа на твоето мнение, там има бивши землища на много драгалевски и симеоновски местни тарикати, наследствени, не на разни новобогаташи, помислили, че след като техните квартали са станали топ благодарение на мутрите, ще застроят и бившите си ниви в ниското под околовръстното. Само, че там застрояването се случи толкова брутално, благодарение на корумпираните общини и липсата на всякакви регулации, че Стойне е прав, че това ще един огромен бетонен гроб. Един от тези наследници ми е колега, който потрива доволно ръце, че ще придобие 4 апарта и повече няма да си мръдне пръстта да работи, но според мен, не е познал. Същото важи и за Манастирски ливади. Цял Шанхай може да се насели там.

ПП Разгледай мнения в платени брокерски статии, че Малинова долина и Манастирски ливади, са едни от най-скъпите и перспективни квартали на София, тези писания, естествено не са предназначени за местни кореняци-софиянци.
    Съгласен съм, че там застрояването е едно от най-бруталните, но защото просто там има къде да се строи. Проблема на София е не, че просто много се стои, а че няма никакво градоустройство и планиране, а това вече е престъпление спрямо следващите поколения. Всичко е да се вземат едни пари и до там. Живея в София от 25г., като до преди 10 г. бях влюбен в този град, ама вече не е така- поради престъпното застрояване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Колега, не мисля, че дори в този западнал форум има инвеститор в НИ, който да се мрази толкова и да купи в Малинова долина? Ти познаваш ли някой, че аз съм нов и не ги знам всички колеги?
      Иначе съм съгласен с написаното в статията.
      А, аз да ти задам един контравъпрос колега, ти мислиш ли, че някой ще строи там, ако никой не купува, без да се е чалнал? Вярно, съществува и друг фактор в подкрепа на твоето мнение, там има бивши землища на много драгалевски и симеоновски местни тарикати, наследствени, не на разни новобогаташи, помислили, че след като техните квартали са станали топ благодарение на мутрите, ще застроят и бившите си ниви в ниското под околовръстното. Само, че там застрояването се случи толкова брутално, благодарение на корумпираните общини и липсата на всякакви регулации, че Стойне е прав, че това ще един огромен бетонен гроб. Един от тези наследници ми е колега, който потрива доволно ръце, че ще придобие 4 апарта и повече няма да си мръдне пръстта да работи, но според мен, не е познал. Същото важи и за Манастирски ливади. Цял Шанхай може да се насели там.

ПП Разгледай мнения в платени брокерски статии, че Малинова долина и Манастирски ливади, са едни от най-скъпите и перспективни квартали на София, тези писания, естествено не са предназначени за местни кореняци-софиянци.
      Last edited by Bailor; 18.07.2023, 22:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
        Този следобед се разходих по ул. Витиня до декатлон. Къщички, спокойтвие и никакво презастрояване обладано в почти всички столични квартали в последните години. За сравнение, ето в какво ще се превърне мястото, където се бутат всички провинциалисти, най-вече мьекащите от Варна:

https://www.economic.bg/bg/a/view/ma...oogle_vignette
        Колега, не мисля, че дори в този западнал форум има инвеститор в НИ, който да се мрази толкова и да купи в Малинова долина? Ти познаваш ли някой, че аз съм нов и не ги знам всички колеги?
        Иначе съм съгласен с написаното в статията.

Коментар

• Този следобед се разходих по ул. Витиня до декатлон. Къщички, спокойтвие и никакво презастрояване обладано в почти всички столични квартали в последните години. За сравнение, ето в какво ще се превърне мястото, където се бутат всички провинциалисти, най-вече мьекащите от Варна:

https://www.economic.bg/bg/a/view/ma...oogle_vignette

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Значи, щом падат броя на сделките, да очакваме още намаления на лихвените проценти? Според вас до колко е релно да паднат? До 1.5%? Моята ипотека в Англия я вдигнаха на 9%. Беше 1.5% само до преди две години...
            Посмали малко че тия ще изтрепат децата

За да ти е 9% означава че поради някаква твоя причина не искаш да преподпишеш на по ниска лихва

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
              Лихвените проценти по жилищните кредити в лева не са 5.00% или повече, а напротив - от 2020 година досега постоянно падат. Което е нормално - жилищното кредитиране е изключително непопулярно у нас, а когато дадена стока не се търси, то продавачът трябва да свали цената (лихвата), за да може стоката да се реализира.
              Значи, щом падат броя на сделките, да очакваме още намаления на лихвените проценти? Според вас до колко е релно да паднат? До 1.5%? Моята ипотека в Англия я вдигнаха на 9%. Беше 1.5% само до преди две години...

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ще купува панел в люлин ли
                Ще бие капа на село.

Коментар

Лихвените проценти по жилищните кредити в лева не са 5.00% или повече, а напротив - от 2020 година досега постоянно падат. Което е нормално - жилищното кредитиране е изключително непопулярно у нас, а когато дадена стока не се търси, то продавачът трябва да свали цената (лихвата), за да може стоката да се реализира. За 2023.Q1 само 22.30% от продажбите се осъществяват с ипотечен кредит, едно екстремно ниско ниво.

Месец/година: Лихвен процент по нови кредити в BGN: Лихвен процент по всички кредити (стари и нови) в BGN.
                  2020.05 2.8524% 3.3421%
                  2023.05 2.5970% 2.8148%
                  Що спориш с радиото?

Нито е участник на пазара нито има реална предства за процесите които се развиват

Миналата година Август ревеше че има над 50% инфлация тая година умно ти обяснява че има дефлация 1%

Коментар

• Лихвените проценти по жилищните кредити в лева не са 5.00% или повече, а напротив - от 2020 година досега постоянно падат. Което е нормално - жилищното кредитиране е изключително непопулярно у нас, а когато дадена стока не се търси, то продавачът трябва да свали цената (лихвата), за да може стоката да се реализира. За 2023.Q1 само 22.30% от продажбите се осъществяват с ипотечен кредит, едно екстремно ниско ниво.

Месец/година: Лихвен процент по нови кредити в BGN: Лихвен процент по всички кредити (стари и нови) в BGN.
                    2020.05 2.8524% 3.3421%
                    2023.05 2.5970% 2.8148%

Коментар

• B cлeднитe ceĸтopи бaлaнcът мeждy нoви и oтпaднaли e знaчитeлнo пo-лoш:

Πpoмишлeнocт (128 нoви, 44 бaнĸpyтиpaли, пoд 3:1)
                      Cтpoитeлcтвo (154 нoви, 49 бaнĸpyтиpaли пpи знaчитeлeн cпaд нa нoвopeгиcтpиpaнитe)
                      Инфopмaция и ĸoмyниĸaция (60 нoви, 14 бaнĸpyтиpaли);
                      Финaнcoви и зacтpaxoвaтeлни дeйнocти; дeйнocти c нeдвижими имoти; пpoфecиoнaлни, нayчни и тexничecĸи дeйнocти, aдминиcтpaтивни и cпoмaгaтeлни дeйнocти (406 нoви, 86 бaнĸpyтиpaли).

https://money.bg/economics/v-koi-sek...e-mesetsi.html

Коментар

През 2020 година се случи точно това - рецесия и увеличение на цените на имотите.
                        Казах ти ,че 2020 и 2023 нямат нищо общо освен,че са години

2020 нямаше война на велики сили Лихвите не бяха 5%+ ,нямаше най-бързото покачване на такива в историята,което е огромен шок за всяка икономика и тепърва ще "берем" плодовете на това.
                        Нямаше и инверсия на кривата по доходността,"индикатора" който точно предсказва ВСЯКА рецесия през последните 50 години,а сега тази инверсия е най-голямата от 80-те насам.

Все неща за които не си чувал,но неща които ще карат памперсите ти да се пълнят всеки ден
                        Last edited by petrg5s; 18.07.2023, 10:22.

Коментар

През 2020 година се случи точно това - рецесия и увеличение на цените на имотите.
                          Тук е графиката барабар с рецесиите -

https://fred.stlouisfed.org/series/QUSR628BIS

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Германия в рецесия,половин Европа в рецесия,а тук шимпанзетата чакат увеличения на имотите

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                              Икономика №2 в света се срива
                              Германия в рецесия,половин Европа в рецесия,а тук шимпанзетата чакат увеличения на имотите

Гледам,че пролетната партенка "и да направи корекция,ще е само 10%" спряха да я използват

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Тук не позна.Оня ден един приятел продаде на 2200 лв декара.Северозападналия регион.
                                Продажбата е била докато са писали статията сигурно

Коментар

Working...
                                X