Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
поразрових нафталина в тая нова за мен тема и гле'й какъв бисер изпадна
...............
подозирам, че зад слатинския псевдоним се креие.....ПРОФЕСОР ВУЧКОВ!
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеСмугъл, полицейското профилирано училище за офицери, въобще не го броя за висше, без него имам една бакълавърска и две магистратури. Снего имам 4 висши. А ти жалък счети, който си призна, че въобще нямаш висше, какво да коментираме?препоръка е
Коментар
-
"Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) - нищо, което е на ближния ти" - това една от десетте божии заповеди. за неразбралите превеждам: не бъди лаком!....Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеСобствениците на парцела получават няколко апартамента като обезщетение, тоест безплатно. Само че на строителя тези апартаменти му струват по 300 евро на квадрат, а не са негови и не може да ги продава. Затова ги калкулира в цената на останалите и се получава около 500 евро нормална себестойност.
Ако наистина си в сроителния бранш, би трябвало да ти е ясно това.
А ти какво общо имаш с бай пешо? пауър грийд?Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнениеОнзи ден събрах наемите за месеца, ...двама от наемателите ми заявиха, че са готови да купуват имотите в които са настанени ... Пробвах ги с цена под която не бих се и замислил ( тоест изгодна за мен) ... Замислиха се, не дадоха заден веднага ..?! Ами ако се съгласят ?!
Какво да правим сега, да продаваме ли, да стискаме ли ... Последно ще поскъпват ли още или бързо да развързваме, че иде поевтиняване ... объркАх се вече...
и аз имах подобен казус преди година
но жената го реши, каза
това ателие аз много го харесвам, няма да продаваме )))
иначе, тогава не бих продал.
може би тази или следващата година ще продам нещо, ще видим.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнениеНе, Радев. За парцела собствениците най-често получават няколко апартамента на „хубава“ цена, да си ги продават, дават под наем или каквото там искат да правят с тях. Нали се сещаш колко е изгодно това за строителя?
Ако наистина си в сроителния бранш, би трябвало да ти е ясно това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеами като калкулираш и цената на парцела толкоз излиза.към 500 еуроСпадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение500?..????... Мога да ти кажа, че болшинството от сградите излизаха между 300 и 380, а има и куриозен случай - знакова сграда с известно име излезе 220еуро до ключ! Но има тайни, как се постига това......
А сега, 2016-та самото строителство е още по-евтино като труд и материали...с около 25% поне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнениеЕдно мнение на съфорумец, което е доста интересно и полезно:
..„НЕ ГЛЕДАЙ ШВЕДИТЕ МЕГИ. (Миглена Иванова, статията за кризата на имотите в Швеция)
Гледай нас българите в какъв строителен балон сме се вкарали.
Строителните обекти са се увеличили двойно спрямо миналата година.
ЗАВЪРШЕНИ СГРАДИ с изискващото се за това УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ /УВЕ/ няма!!
На шашнатите и бързащи да "ВЛОЖАТ" парите си инвеститори се предлагат НЕЗАВЪРШЕНИ жилища с издаден от надзора документ за "ВЪВЕЖДАНЕ ВЕКСПЛОАТАЦИЯ" , но без СЪРТИФИКАТ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ , който е задължителен за издаването на УВЕ!!
УВЕ е окончателния документ с който се узаконява сградата!!
Издава го КМЕТА на общината , а не СТРОИТЕЛНИЯ НАДЗОР!!
Няма да влизам в подробнисти за това какво следва ако сградата няма УВЕ , и продължава да бъде строителен обект!!
То е разписано в чл. 177 и 178 от ЗУТ !!
Впечатляваща е измамата която агенциите за недвижими имоти правят в обявите си сочейки, че новопостроените ЖИЛИЩНИ сгради имат АКТ 16!!
АКТ 16 ПРИ ЖИЛИЩНОТО СТРОИТЕЛСТВО НЕ СЪЩЕСТВУВА КАТО ПРАВНА НОРМА И КАТО ПОНЯТИЕ!!!!!!!...
Да не говорим за това, че малко от купувачите обръщат внимание на обстоятелството, че заедно с апартамента те придобиват собственост и върху ИДЕАЛНА ЧАСТ от земята която най често строителя е ИПОТЕКИРАЛ. На банките не им пука, че някой тегли кредити и купува обременени с тежести имоти, каквато е земята върху която е осъществено строителството! Към настоящия момент огромната част от покупката на жилища е "ново строителство" което не само не е завършено , но и строителя няма намерение да се стигне до издаване на УВЕ и изпълнение на ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ! Време е МЕГИ да поотупате тези строителни пирамиди и работещите с тях АГЕНЦИИ за недвижими имоти!! НАПРАВЕТЕ ПРОВЕРКА И ВИЖТЕ КОЛКО ОТ ПРЕДЛАГАНИТЕ СГРАДИ ИМАТ УВЕ , И КОЛКО ОТ ТЯХ СЕ ПРЕДЛАГАТ САМО С ЕДНО НИЩО НЕ ЗНАЧЕЩО "РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОЛЗАВАНЕ" КОЕТО НЕ ДАВА ПРАВА НА НОВОДОМЦИТЕ ДА ОБИТАВАТ СГРАДАТА!! . “
автор Крас
Коментар
-
Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнениеНали за детето.....наследство?
Ето тук твои мисли, показателни за начина ти на мислене:
„Днес върнах кандидат наематели (младо семейство) .. за мой двустаен в широк център, с паркомясто във вътрешен двор. Приличен имот, в края на един от пешеходните булеварди, тих и приятен район..
Уж само двамата щели да ползват имота, пък се изкривиха да разпъват / сгъват / полягват на дивана във всекидневната... Странни хора..“
Да, странни хора.....пробват леглото, това е много подозрително!
(странни щот явно цялата рода мислеха да се местят, апартамента е двустаен, тоест за двама,...дивани и разтегателни фотьойли са за зор заман, не за ежедневно ползване ...ама е много стара таз случка, отдавна го взеха други..)Last edited by razbiratel; 05.07.2016, 14:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнениеОнзи ден събрах наемите за месеца, ...двама от наемателите ми заявиха, че са готови да купуват имотите в които са настанени ... Пробвах ги с цена под която не бих се и замислил ( тоест изгодна за мен) ... Замислиха се, не дадоха заден веднага ..?! Ами ако се съгласят ?!
Какво да правим сега, да продаваме ли, да стискаме ли ... Последно ще поскъпват ли още или бързо да развързваме, че иде поевтиняване ... объркАх се вече...
Ето тук твои мисли, показателни за начина ти на мислене:
„Днес върнах кандидат наематели (младо семейство) .. за мой двустаен в широк център, с паркомясто във вътрешен двор. Приличен имот, в края на един от пешеходните булеварди, тих и приятен район..
Уж само двамата щели да ползват имота, пък се изкривиха да разпъват / сгъват / полягват на дивана във всекидневната... Странни хора..“
Да, странни хора.....пробват леглото, това е много подозрително!Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеДарки, хич не те разбирам. Разбираш нещата, посветен си в тайните. Защо не си строителен предприемач вместо да виеш от сутрин до вечер по форумите как се надувал балона? Ако можеш да извлечеш изгода - извличай!
Да, цените са надути, но какво от това? Могат да си останат надути и още десет години, могат и много повече да се надуят. А могат да спаднат и догодина. Ако имаш свободни средства и не ти се влагат в надути активи влагай в такива, които са евтини. Ама че с писане, доводи и жалби няма да промениш света е напълно сигурно.
А дали с писане и говорене можеш да промениш нещо, да, определено можеш.....зависи колко е висока трибуната от която говориш, колко хора те „слушат“ и какъв авторитет имаш.Last edited by darkside; 05.07.2016, 14:48.Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
Ха сега де ..?!?!
Онзи ден събрах наемите за месеца, ...двама от наемателите ми заявиха, че са готови да купуват имотите в които са настанени ... Пробвах ги с цена под която не бих се и замислил ( тоест изгодна за мен) ... Замислиха се, не дадоха заден веднага ..?! Ами ако се съгласят ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнениеСпоред мен трябва да се въведат някакви законови изисквания и норми на печалба. Не може да ти продават нещо с 5-6-10 пъти надценка.
това е пазар, има ли кой да вади пара от пазвата, значи може.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение500?..????... Мога да ти кажа, че болшинството от сградите излизаха между 300 и 380, а има и куриозен случай - знакова сграда с известно име излезе 220еуро до ключ! Но има тайни, как се постига това......
А сега, 2016-та самото строителство е още по-евтино като труд и материали...с около 25% поне.
Коментар
Коментар