IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Берти продавам поради много простата причина че съм купувал ти що не продадеш нещо?

Ох сори забравих че това е болна тема за тебе
    Защо не качиш обявата тук? В другите форуми, примерно автомобилните, потребителите качват първо там и често намират по-бързо купувачи, отделно като става въпрос за имот ще си спестите и брокрески комисион.

Коментар

Берти продавам поради много простата причина че съм купувал ти що не продадеш нещо?
      хехе не знаех, че причината да продаваш и да висиш цял ден повишител тук била, че си купил
      аз каквото съм счел за безперспективен НИ съм продал, а това което съм купил не ми е за бърза спекула.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• https://www.pariteni.bg/novini/imoti...ilishta-245455

Ха ха ха ха ....

Според Христов от тази година ФОМО ефектът при купувачите, наблюдаван през 2022 г., се пренася върху продавачите. Те са тези, които в момента се чудят "ще успеем ли да вземе тези цени", ако се покачат лихвени проценти, коментира експертът и допълни, че вече се вижда спад в броя на сделките.

Тенденцията за повишаване на лихвените проценти не се е отразила на желанието на купувачите. Но притеснението "какво ще се случи с лихвените проценти, какво ще се случи със заплатата ми и дали ще мога да покривам ежедневните си разходи" "дръпна юздите" на купувачите в края на годината, коментира експертът. По тази причина през третото тримесечие на миналата година се отчита малко повече от 15 процента спад на броя сделки, а през четвъртото тримесечие – спадът вече е над 17 на сто спрямо същия период на предходната година.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

6000-то не е икономически експерт, а продава НИ, което обяснява много активността му в темата - в позиция е човекът

Аха продавач начии. Сега се сещам за един виц по време на предишната криза. Минава човек покрай умислени брокери и пита:
          -Как е продават ли се имотите?
          Брокерите:
          - Аве продават се, ама няма кой да купи.

Те така и негоата работа.

Коментар

6000-то не е икономически експерт, а продава НИ, което обяснява много активността му в темата - в позиция е човекът

Коментар

Къде продава НИ ? При него забелязвам смущаващи симптоми. Пише в български форум за НИ а подхвърля някакви полунамекци за покупки в Англия ( ако не се лъжа)..
              Last edited by segato; 06.03.2023, 23:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Тук само икономически експерти ли сте ? Намирам това за странно виждайки с какъв патос говорите за "инвестиции" в имоти.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Не си интересен, но за сметака на това само в два реда успя да покажеш колко си бос икономически
                  Тук само икономически експерти ли сте ? Намирам това за странно виждайки с какъв патос говорите за "инвестиции" в имоти.

Коментар

Явно няма желаещи да бъдат надарени с този имот

Кажи честно заради брат ти ли не го намалявате или заради тебе
                    Колега, не се прави на приятно разсеян, а кажи какво недоразумение продаваш? Побързай, може да ти направя оферта, че утре може и да няма...

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Това е малко даже ,подарък
                      Явно няма желаещи да бъдат надарени с този имот

Кажи честно заради брат ти ли не го намалявате или заради тебе

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

Зависи при какви условия.
                        При сегашните условия на силно неграмотни и корумпирани политици това е единственото спасение

Иначе си прав че при нормални условия борда пречи на конкурентноспособноста на БГ икономиката

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Ми питам така, че да ме разбереш. Та к'фо викаш, чехитe имат GDP per capita като Испания но има риск за кроната, а в България сме 60% надолу, но сме сейф, и затова раздаваме кинти с лихва 10 пъти по-ниска от инфлацията ?
                          Не си интересен, но за сметка на това само в два реда успя да покажеш колко си бос икономически
                          Last edited by 6000; 06.03.2023, 22:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
                            Отново ще го отнесат най-бедните! Ние от кои сме?

https://www.bloombergtv.bg/a/4-anali...tiga-na-dolari
                            Най-рисковите пазари в света изпадат в криза заради недостига на долари
                            Когато преди говорех за долара някои участници се скъсваха да ме питат какво,какво ,какво ами как какво ..докато си жив и мърдаш,и имаш пари всичко в долари,ама курса какъв бил какъв не бил Крал Долар,това е

Коментар

Говорих му на продавача миналата година че тази цена е безумна и че не може да иска за етаж от къща в циганската махала колкото за двустаен в София

Той каза че може, е явно не може
                              Това е малко даже ,подарък

Коментар

Защото Кроната не е вързана към никоя валута и вътре е калкулиран риска от девалвацията на кроната

Ако при нас падне борда вероятно лихвите ще отлетят доста над 10%
                                Зависи при какви условия. Борда сам по себе си е просто няколко правила за фискална дисциплина. Т.е. да не се финансира държавата от БНБ. Борда (и преминаването към еврото) е просто едно самопризнание на политическата класа, че не стават и не може да им се има доверие с пари.

И до ден днешен всеки политик който подкрепя борда напрактика признава че е некомпентентно корумпе което не може да удържи на изкушението.

НО, ако вземем и прекопираме оригиналните закони на Фед и ЕЦБ (без новите интерпретации които нарушават всички закони) и се забрани на БНБ да купува държавен дълг от първичен пазар и се забранят отрицателните лихви, съчетано с една консервативна банкова регулация, тогава лева ще бъде стабилна валута.

Проблема разбира се е че винаги ще дойде някой много умен от Харвард и ще каже че е учил и знае как да изтегли едни пари от името на народа и да ги инвестира "в бъдещето" "за децата" и ще ги раздаде за пенсии, заплати, зелени сделки и образование (дефакто затъпяване) на децата.

Коментар

Working...
                                X