IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Не е нужно да съм икономист, за да разбера къде ме лъжат икономисти. Изчел съм толкова научни трудове и история, включително учебници и специализирана литература по темата, както и имам достатъчно личен опит и съм видял чужд, с много патене, че мога да изнасям лекции на някои професорчета. Дефлация в един сектор не означава дефлация на икономиката, която е изградена върху дългова спирала. Първо, ти бъркаш последните две. Мислиш си, че като има леко изпускане на балон е дефлация на цялата икономика и валутата е станала по-скъпа. Второ, целокупния балон никога не е оставян да дефлира адекватно, нито имотния такъв, защото валутната маса никога не е намалявала действително и дълга не е разрушаван.
    Как разбираш ти инфлацията? Ако разбираш инфлацията като увеличаване на цените вероятно, затова и стигаш до такива неправилни заключения.
    Те вече са дересирали хората да разбират понятията така, че да не се разбират причинно-следствените връзки като се изменя тяхното истинско значение. Инфлацията е увеличеие на валутното предлагане и може да бъде ускорен ефекта ѝ от увеличение на скоростта на сделките.
    Цените измерени във валута отразяват колко относително е инфлацията, но сами по себе си цените не са самата инфлация. Официалните данни с процентите, които я мерят уж инфлацията като я съпоставят с цените на потребителски кошници са тотална стъкмистика. Цените могат да бъдат и спекулация, а балоните най-често се увеличават точно когато има много новонапечатана валута пусната да навилиза дълбоко в икономиката. Имотния балон е един от любимите за надуване, наред с него са и медицинския балон, фондовия пазар, и има още няколко други, сега на ред е енергийния балон. Това зависи от какъв избор ще направят с парите на данъкоплатеца, и накъде клони специалния интерес.
    Отрицателна инфлация никога не е имало, защото ако имаше подобна ситуация валутата нямаше да се обезценява.
    Това, което са го описали в Google където ми го показваш, което наричат дефлация е някакъв смешен период от 1-2 години, което кел файда, че му слагат такова непристойно име след като после наводняват с валута и „стимулиране” на икономиката с целия QE шит.
    И да, инфлацията се увеличава бавно през целия период докато балончето леко спада, което покава, че действителна дефлация няма, защото не оставят дълга да се разруши. Това, че си уцелил момент да купуваш имот не доказва, че валутата ѝ се е увеличила стойността, нито че инфлацията е намаляла, защото тя за периода само се е увеличила. Намаляла е покупателната способност на населението, защото обеднява, понеже някой трябва да плати сметката.
    Отново точни думи. Не е нужно да си с конкретно образование, за да четеш с разбиране!

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Виждам, че баланса спада...значи се горят пари!
      Донякъде си прав горят се пари и то не от вчера Бота и Кавръка отдавна се топлят на този огън

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не можеш да имаш японски модел в ЕС или САЩ. Ако си мислиш, че тука хората вярват на телевизора, не си видял японците. Предвид икономиките на база кансуматорско общество / потребление, това е от огромно значение.
        Така е . Японецът е пестелив , дисциплиниран и разумен човек , а западнякът по- разпищолен . Точно това не забелязаха централните банкери и очакваха дефлационния натиск да продължи . Но както казах ,това са само временни залитания на база свръхпарично предлагане .
        Отделно е ясно че трите стълба на абеномиката не сработиха съвсем по европейски .
        Както и че западът не е еднороден и много от икономиките ще изпаднат при такъв модел .

Коментар

Не е нужно да съм икономист, за да разбера къде ме лъжат икономисти. Изчел съм толкова научни трудове и история, включително учебници и специализирана литература по темата, както и имам достатъчно личен опит и съм видял чужд, с много патене, че мога да изнасям лекции на някои професорчета. Дефлация в един сектор не означава дефлация на икономиката, която е изградена върху дългова спирала. Първо, ти бъркаш последните две. Мислиш си, че като има леко изпускане на балон е дефлация на цялата икономика и валутата е станала по-скъпа. Второ, целокупния балон никога не е оставян да дефлира адекватно, нито имотния такъв, защото валутната маса никога не е намалявала действително и дълга не е разрушаван.
          Как разбираш ти инфлацията? Ако разбираш инфлацията като увеличаване на цените вероятно, затова и стигаш до такива неправилни заключения.
          Те вече са дересирали хората да разбират понятията така, че да не се разбират причинно-следствените връзки като се изменя тяхното истинско значение. Инфлацията е увеличеие на валутното предлагане и може да бъде ускорен ефекта ѝ от увеличение на скоростта на сделките.
          Цените измерени във валута отразяват колко относително е инфлацията, но сами по себе си цените не са самата инфлация. Официалните данни с процентите, които я мерят уж инфлацията като я съпоставят с цените на потребителски кошници са тотална стъкмистика. Цените могат да бъдат и спекулация, а балоните най-често се увеличават точно когато има много новонапечатана валута пусната да навилиза дълбоко в икономиката. Имотния балон е един от любимите за надуване, наред с него са и медицинския балон, фондовия пазар, и има още няколко други, сега на ред е енергийния балон. Това зависи от какъв избор ще направят с парите на данъкоплатеца, и накъде клони специалния интерес.
          Отрицателна инфлация никога не е имало, защото ако имаше подобна ситуация валутата нямаше да се обезценява.
          Това, което са го описали в Google където ми го показваш, което наричат дефлация е някакъв смешен период от 1-2 години, което кел файда, че му слагат такова непристойно име след като после наводняват с валута и „стимулиране” на икономиката с целия QE шит.
          И да, инфлацията се увеличава бавно през целия период докато балончето леко спада, което покава, че действителна дефлация няма, защото не оставят дълга да се разруши. Това, че си уцелил момент да купуваш имот не доказва, че валутата ѝ се е увеличила стойността, нито че инфлацията е намаляла, защото тя за периода само се е увеличила. Намаляла е покупателната способност на населението, защото обеднява, понеже някой трябва да плати сметката.
          Положението е неспасяемо! Измисляш си определения, които нямат общо с икономическата теория. Още много имаш да четеш, но се опасявам, че резултата ще е същият, ако някой не ти помогне!
          • Инфлацията е скоростта, с която цените на стоките и услугите нарастват.
          Твоята интерпретация, че инфлацията е скоростта с която балансите на ЦБ нарастват е дълбоко погрешна и няма общо с икономическата теория! Повишаването на балансите може да е породено от здравословни предпоставки за това. Повишаване на брутният продукт, производителността, населението и др. Покачването на балансите с нездравословни темпове е предпоставка за инфлация на цените, но не е задължително!
          Имаш още много да четеш, но по-важно е да го разбираш!
          Дерзай!

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

Точно японският модел е проучван и очакван , независимо от допуснатите залитания . В стремеж нещата да станат по- бързо и да се избегнат много изгубени години .
            Не можеш да имаш японски модел в ЕС или САЩ. Ако си мислиш, че тука хората вярват на телевизора, не си видял японците. Предвид икономиките на база кансуматорско общество / потребление, това е от огромно значение.

Коментар

Дезинфалция и лек спад на балона, но не и дефлация, защото имотЯ стана в пъти по-недостъпен веднага няколко години след като си купил, а ти си купил когато са дръпнали надолу. Сестра ми купи апарт точно тогава същата година и уцели късмета на начинаещия с Неволята. Освен това от имот до имот има балкан разлика. Ако си разменил кон за две кокошки може и три да успееш да вземеш в подходящите условия.
              Пример за дефлация може да ти бъде Япония където имотите са надолу 20-30 години след дефлацията със 60%. Останалия свят има да чака. Друго, ползите които генерира имот за периода избиват загубата от изпадналата в кома иконмика с никакъв растеж, ако наистина има истинска дефлация, която е събитие веднъж в живота и продължава поне цяло едно поколение.

Понятията не са ми объркани, а ти си ги изппагалствал от хора, които не разбират какво пишат или говорят, а ръсят новини за инфалция или използват думата дефлация за добро утро и да стресират и без това изтормозения народ.
              За това, че няма как да се направят верни съждения е видно, защото ти постоянно твърдиш, че парите поскъпват, което не е вярно. Сега даже бъркаш спад на балон с поскъпване на валутата и се мъчиш това да го представиш като доказателство за дефлация, а то не е.
              Точно японският модел е проучван и очакван , независимо от допуснатите залитания . В стремеж нещата да станат по- бързо и да се избегнат много изгубени години .

Коментар

Ето го моментът. Самоучението принципно не е нещо лошо, но е безсмилено без методология и систематика, които ти ги дава именно формалното образование.

Дългият пост не е гаранция за качество на съдържанието.

Коментар

Не си икономист, а се опитваш да боравиш с икономически понятия и се заблуждаваш! Наричаш различни явления с еднакви имена, защото ти така си решил, но това е дълбоко погрешно и няма общо с теорията! Това ти пречи да разбереш същността на процесите! Има достатъчно информация в мрежата и, ако имаш достатъчно капацитет със сигурност ще го разбереш. Основната грешка, която допускаш е, че не определяш период от време когато категоризираш различните изменения в цените!

Това е едно добро начало! Дезинфлация срещу дефлация

Термините дезинфлация и дефлация обикновено се смесват. Дефинициите на двата термина са сравнени по-долу, последвано от диаграма, илюстрираща инфлация, дезинфлация и дефлация:

Дезинфлация : Ситуация, при която инфлацията се увеличава по-бавно.

Дефлация : Ситуация, при която инфлацията е отрицателна (т.е. намаляване на цените на стоките и услугите в икономиката).

т.е. през 2009-2010 имаш същинска дефлация при имотите!!!
                  Ако имаш техническо образование се опитай да го разбереш, а не се излагай!
                  Last edited by Kris_; 10.06.2023, 04:45.

Коментар

Дезинфалция и лек спад на балона, но не и дефлация, защото имотЯ стана в пъти по-недостъпен веднага няколко години след като си купил, а ти си купил когато са дръпнали надолу. Сестра ми купи апарт точно тогава същата година и уцели късмета на начинаещия с Неволята. Освен това от имот до имот има балкан разлика. Ако си разменил кон за две кокошки може и три да успееш да вземеш в подходящите условия.
                    Пример за дефлация може да ти бъде Япония където имотите са надолу 20-30 години след дефлацията със 60%. Останалия свят има да чака. Друго, ползите които генерира имот за периода избиват загубата от изпадналата в кома иконмика с никакъв растеж, ако наистина има истинска дефлация, която е събитие веднъж в живота и продължава поне цяло едно поколение.

Понятията не са ми объркани, а ти си ги изппагалствал от хора, които не разбират какво пишат или говорят, а ръсят новини за инфалция или използват думата дефлация за добро утро и да стресират и без това изтормозения народ.
                    За това, че няма как да се направят верни съждения е видно, защото ти постоянно твърдиш, че парите поскъпват, което не е вярно. Сега даже бъркаш спад на балон с поскъпване на валутата и се мъчиш това да го представиш като доказателство за дефлация, а то не е.
                    Не си икономист, а се опитваш да боравиш с икономически понятия и се заблуждаваш! Наричаш различни явления с еднакви имена, защото ти така си решил, но това е дълбоко погрешно и няма общо с теорията! Това ти пречи да разбереш същността на процесите! Има достатъчно информация в мрежата и, ако имаш достатъчно капацитет със сигурност ще го разбереш. Основната грешка, която допускаш е, че не определяш период от време когато категоризираш различните изменения в цените!

Това е едно добро начало! Дезинфлация срещу дефлация

Термините дезинфлация и дефлация обикновено се смесват. Дефинициите на двата термина са сравнени по-долу, последвано от диаграма, илюстрираща инфлация, дезинфлация и дефлация:

Дезинфлация : Ситуация, при която инфлацията се увеличава по-бавно.

Дефлация : Ситуация, при която инфлацията е отрицателна (т.е. намаляване на цените на стоките и услугите в икономиката).

т.е. през 2009-2010 имаш същинска дефлация при имотите!!!
                    Ако имаш техническо образование се опитай да го разбереш, а не се излагай!

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Ти си неспасяем случай

Дългът на УСА в момента е да кажем 31 Трилиона и до Август ще стане 32 Трилиона

Увеличение с 1 ТРИЛИОН само за 3 месеца

За същото време Фед ще изтегли обратно 300 милиарда

Ти на това ако му викаш горене аз му викам печатене и то юнашко
                      Те гледат само тая малоумната диаграма, а има още няколко, както и М2, които ги скриха наскоро да не могат да се следят.
                      Като пуснаха март за кратко печатницата отиде за възстановяване на баланси на закъсалите за ликвидност банки по номинална стойност, т.е. от неясно колко точно огромно количество мултиплицирана от въздуха повече валута, която трябваше да изгори, ФЕДя изкара базова такава нейна валута, за да ги спасява, сиреч увеличиха или по-точно обезцениха за пореден път валутата. Разбираш ли за какво става дума? Това нещо просто поддържа цените високи и не ги оставя да спаднат, защото ако спаднат с колкото трябва да спаднат действително отива на дефлация, което е кошмара на кошмарите за всичкото правителства и централни банки.
                      Тя е направена така цялата схема да може го направят достатъчно сложно за главите като на неспасяемия случай, защото в противен случай много бързо цялата измама ще иде да спре, а те не могат да си позволят това.
                      Са' той си мисли, че като бият мисирките алармата за ликвидност ще спре печатницата. Това е като, 'дето един съфорумец разправяше как на детско парти за рожеден ден една майка в някой ъгъл с кречетало им отвлича вниманието, за да си тръгне клоуна без да се разреват петгодишните. ДеЦката още не е свършила.
                      Last edited by Kris_; 10.06.2023, 02:13.

Коментар

Много са ти объркани понятията и трудно можеш да направиш вярни съждения!
                        С парите за един апартамент през 2008 аз купих два през 2013. Това дефлация ли е или дезинфлация?

Last edited by Kris_; 10.06.2023, 01:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Колега, до колкото ти следя постовете разбирам, че си живял в чужбина, така ли е? Ако е така би ли споделил къде си живял и какво си работил?
                          Без да се хваля или да депресирам, но почти няма страна в Европа, в която да не съм бил. Живял съм за по-дълго в Германия, Франция и Португалия. Имам няколко професии, а основната ми дейност е свързана с ИТ и съм тясно специализиран, но с широк обхват, и отделно имам допълнителна дейност с постоянен пасивен доход от бизнес, който съм развил, макар по дефиниция да няма нищо напълно пасивно, защото винаги се изисква усилие за каквото и да е, но съм стигнал до ниво да идва една пара без да я мисля.
                          Има много хубави места за живот и създаване на семейство като някои части на Франция, Словения, Испания може(но там на мен ми харесва само по границата на север), Португалия става, Австрия е спретната, но има неща, които ми идват терсене и в някои райони може да си в шок от гостите, които са приели, чат-пат Унгария си има предимства, но навсякъде си има кусури и не всичко е толкова розово колкото изглежда на пръв поглед, но ако е през погледа на бял ромей, то фабриката за консерви или на къра някъде на припек може да е живот мечта.
                          Винаги има компромис едно нещо за друго, и навсякъде си чужденец. България е една, каквато и ще да е държавата, все още я има, и страната България е мястото където българите не са чужденци, макар държавата усилено да работи по въпроса да ги накара да се чувстват като чужденци.
                          Ако семейството ти е извън България, то децата ти ще бъдат чужденци за България. Ако израснат там културната среда и езика никога няма да ги получат. Без значение дали ще ходят на народни танци и посещават сформираното от диаспората българско училище, и дали родителите им все пак ще благоволят да ги научат на майчиния им език. Децата губят идентичността си и късат с корена, а като пораснат ще си намерят някой от незнайно коя колония пък бил(а) той/тя и бял n-то поколение мешавица да създадат семейство с него/нея, а после се оплакваме, че имало демографски срив като същевременно помагаме на вече черните или в процес на почерняне страни в Европа да стават по-бели,
                          и то с най-добрия ни генофонд. Компесираме с износа на ромеите, които ни славят надлъж и шир, но те не променят факта, че най-качествения ни човешки ресурс се губи.
                          Последните няколко години прекарвам основната част от времето си в България и си движа нещата оттук, но ми се налага да бъда извън страната периодично, но сега по мое желание това е рядко и за по-кратко. Предпочитам спокойствието на родния ми град.
                          Никъде освен в България няма да се чувстваш истински у дома. Колкото и хубаво да е някъде си другаде на мен си ми харесва в България въпреки всичко.
                          Last edited by Kris_; 10.06.2023, 02:23.

Коментар

Ето гледам го

Ти даже не можеш да се усетиш как ви работят през гащите

Погледни тази графика за баланса на ФЕД по месеци

https://www.statista.com/statistics/...t-coronavirus/

От графиката ясно се вижда как като опре ножа до кокала (банковата криза Март) вместо продаване почва купуване

Реално в момента сме на нивото от Януари но пък ти си убеден че тази година са "изгорени" пари

Дори да прием че до края на годината няма да купуват а само ще продават по 95 милиарда на месец това значи че ще изтеглят зорлем над половин трилион, а в същото време правителството ще плати над 600 милиарда само лихви

Тоест парите дето евентуално ФЕД ще изтеглят даже няма да покрият парите дето ще бъдат раздадени за лихви

Аз съм сигурен че и горното не може да промени вярата ти че всъщност се "горят" пари
                            Виждам, че баланса спада...значи се горят пари!

Коментар

Не гледай дълга, а гледай баланса...той определя ликвидността! Това не е проста аритметика!
                              Ето гледам го

Ти даже не можеш да се усетиш как ви работят през гащите

Погледни тази графика за баланса на ФЕД по месеци

https://www.statista.com/statistics/...t-coronavirus/

От графиката ясно се вижда как като опре ножа до кокала (банковата криза Март) вместо продаване почва купуване

Реално в момента сме на нивото от Януари но пък ти си убеден че тази година са "изгорени" пари

Дори да прием че до края на годината няма да купуват а само ще продават по 95 милиарда на месец това значи че ще изтеглят зорлем над половин трилион, а в същото време правителството ще плати над 600 милиарда само лихви

Тоест парите дето евентуално ФЕД ще изтеглят даже няма да покрият парите дето ще бъдат раздадени за лихви

Аз съм сигурен че и горното не може да промени вярата ти че всъщност се "горят" пари

Коментар

Той и Бота такива ги разправяше пък после пак като тебе обясняваше как не можел да ги отдава

На калпавите ракети космоса им е крив
                                Инфлацията умира, а това ще засилва сривът при имотите!

Коментар

Working...
                                X