Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "панелка" - струва ли си?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Това важи за сегашните "модерни" тули. При старите тули не е така. Но пък винаги може да се налепи изолация връз тулата и шумо-проблемът да бъде решен, при това с избор на матряли. Не е като при соц-а да няма избор, Макар, че да се влага сериозно в панеляк си е някак недалновидно в дългосрочен период
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Предубеден си.Аз никога не съм живял в панелка но в тухлата всичко си се чува.Last edited by precakanoto; 01.06.2020, 23:18.
Коментар
-
Ти па що си мислиш че некой иска да живее с теб.Въобще учудва ме тъпотията която цари между ушите ти.То сигур в тухлените сгради живеят все готини прекрасни кротки добри хора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
Ето това е главната причина да не искаш да живееш в панел. Пълно е с термити като 13ADROL, които ще бутнат я “само един кумин”, я само нещо друго. Експириънса е много хубав с такива съседи.Last edited by power grid; 01.06.2020, 21:27.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Идеята е, ако не дай си Боже падне блока, ще се кооперират да си построят нов върху земята. Само, че, аз след като изкъртих просто един комин в моя панеляк, установих, че е по-як от мавзолея.......та в тази връзка има още десетки години, разни вещери да бутат панелките
Коментар
-
Предубеден си.Аз никога не съм живял в панелка но в тухлата всичко си се чува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнение
Именно. И аз правя разлика, защото съм живял и в тухла и в панел, и продължавам да живея в панел за момента. Мога да потвърдя, че и при двете се чува, но в панелката е една идея по-силно. Дори успявам да чуя телефонните разговори на комшиите, което не е нормално.
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеКато младеж съм спал в доста панелки и няма нищо общо с тухлен апарт. Дали вода в баня, дали казанчето, дали някоя комшийка отгоре или отстрани щъка, все се чува в панелката. Повярвайте ми - живял съм все в тухла и има огромна разлика. Сега в новите строителства има малко повече проблеми, защото слагат някои фибран на подът, уж за изолация, но това увеличава чуваемостта доста. И ако някъде стените са 1/2 тухла с гипс също.
Коментар
-
Като младеж съм спал в доста панелки и няма нищо общо с тухлен апарт. Дали вода в баня, дали казанчето, дали някоя комшийка отгоре или отстрани щъка, все се чува в панелката. Повярвайте ми - живял съм все в тухла и има огромна разлика. Сега в новите строителства има малко повече проблеми, защото слагат някои фибран на подът, уж за изолация, но това увеличава чуваемостта доста. И ако някъде стените са 1/2 тухла с гипс също.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнение
Абсолютно подкрепям. Особено, че няма сравнение между тухла и панелка спрямо изолираността на шум.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
+1 към мнението. Купувам само тухла, ново строителство с % идеална част от земята.
Това последното е супер важно! Иначе нямаш нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
ако може да обясниш, за какво точно ти е 1/100 част от примерно 300 квадрата?Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Идеята е, ако не дай си Боже падне блока, ще се кооперират да си построят нов върху земята. Само, че, аз след като изкъртих просто един комин в моя панеляк, установих, че е по-як от мавзолея.......та в тази връзка има още десетки години, разни вещери да бутат панелките
кога 100 човека ще се разберат всеки да даде / па и да ги има / по 100к лв?!
ни -ко -га.
това си остава мит номер едно при имотиту.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
ако може да обясниш, за какво точно ти е 1/100 част от примерно 300 квадрата?
Коментар
Коментар