If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А елитните квартали Симеоново, Драгалевци и Бояна канализираха ли ги напълно или са на лайнянки?
В тая връзка резиденцията има ли канализация или и тя е на септична яма?
Не, приятелю, резиденцията е на попивна яма Естествено че има канализация, в по-голямата част от Бояна има...
Всъщност за "Манастирски ливади - изток" няма още решена канализация. Предстои да се строят нови колектори ф 2000 - 2400 мм по "Т.Каблешков" и оттам с километри трасе чак до квартал "Иван Вазов" (почти до НДК), където е заустването. Това е ужасно скъпо и затова не се направи със сегашната реконструкция на "Т.Каблешков".
Утешение за Вас, че сте близо до бул. "България", по който има канал и ако Ви разрешат от СО-ДАГ (и ако наклоните на улиците позволяват) ще може да се обърне уличен канал към "България".
Пак повтарям по "Т.Каблешков" каналът е само за отводняване на уличното платно и не разрешават включвания на блокове от по-високо разположени (към "Околовръстно шосе") имоти.
Изграждането на този колектор ще се направи с изграждането на южното платно на бул. Т.Каблешков, което не се направи, понеже имаше проблеми с отчуждаването на имотите по трасето, направи се само реконструкция на северното платно. Доколкото знам всичко е приключило и вече има издадено Разрешение за строеж за южното платно, кога ще се започне обаче... не знам как стоят нещата с финансирането. Да, този колектор после трябва да се върже чак на Петко Каравелов, зад басейна Спартак, като минава по ул. Деян Белишки, бул. П.Тодоров и ул. Бяла черква. Това най-вероятно няма да сме живи да го видим, но доколкото имам информация посоката на заустване ще се обърне в западна посока, към бул. България или някъде към кв. Мотописта...
Това по бул. България май е проект по ИСПА. Мисля, че скоро мина и ще се строи, но, разбира се, не се знае кога :-)
Колкото до Симеоново, Драгалевци и Банкя и Бояна, знам, че масово са със септични ями, както и голяма част от южна София. Истината е, че от Софийска вода май не могат да насмогнат на темповете на нарастване на града. Все пак, всички знаем как се застрои София през последните 5г.
А елитните квартали Симеоново, Драгалевци и Бояна канализираха ли ги напълно или са на лайнянки?
В тая връзка резиденцията има ли канализация или и тя е на септична яма?
При изграждане на южното платно на бул. "Т.Каблешков" на изток от бул. "България" ,мисля и на запад, е предвиден канал с голямо сечение. Цялата тая работа обаче е мнооого скъпа и се търсят европейски пари ...
Абе типично по български... Първо ще построим, после ще мислим къде ще изхвърляме лайната...
Иначе имам познати с къща в района, и канализацията отивала "ей там, в дерето"...
life is simple and clear when you make the right choices
Всъщност за "Манастирски ливади - изток" няма още решена канализация. Предстои да се строят нови колектори ф 2000 - 2400 мм по "Т.Каблешков" и оттам с километри трасе чак до квартал "Иван Вазов" (почти до НДК), където е заустването. Това е ужасно скъпо и затова не се направи със сегашната реконструкция на "Т.Каблешков".
Утешение за Вас, че сте близо до бул. "България", по който има канал и ако Ви разрешат от СО-ДАГ (и ако наклоните на улиците позволяват) ще може да се обърне уличен канал към "България".
Пак повтарям по "Т.Каблешков" каналът е само за отводняване на уличното платно и не разрешават включвания на блокове от по-високо разположени (към "Околовръстно шосе") имоти.
След рехабилитацията на "Тодор Каблешков" вече има къде да се свърже канализацията. Всичко новостроящо се от Околовръсното до Тодор Каблешков ще се върже е магистралното трасе под Тодор Каблешков. Това предстои на всички в района. Крит и Уинслоу също ще трябва да се вържат там ( А те са 500-700 метра по нагоре). За сега те са на една гола поляна, догодина и това ще трябва да правят
Авалонци са доста близо до трасето така че надали ще се циганят да не се вържат в него.
Здравейте!Знае се ,че канализацията в "Манастирски ливади" почти липсва.Има ли някой представа как стоят нещата зад бло,ковете на Бокар,при комплекс "Авалон",който се намира точно зад новостроящия се мол,на около 200 метра от Била?Благодаря предварително.
Коментар