Първоначално изпратено от Вълчо-34
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наследници след смърт
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от HumanПървоначално изпратено от Вълчо-34Пантерата е дал отговора, ако не са осиновени.
Без да съм сигурен, ако ги е осиновил (2 деца) става - синовете по 1/10, а другите по 4/10.
Не държа да съм 100% точен, това на прърви поглед.
Наистина, не съм погледнал правилно, Пантерата не е точен - по една шеста при неосиновени и по една десета при осиновени.И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34Пантерата е дал отговора, ако не са осиновени.
Без да съм сигурен, ако ги е осиновил (2 деца) става - синовете по 1/10, а другите по 4/10.
Не държа да съм 100% точен, това на прърви поглед.
Коментар
-
Re: Наследници след смърт
Първоначално изпратено от митко-пелетоЗдравейте, имам нужда от помощ.Майка ми и баща ми се разведоха преди 30 години от този брак имам по голям законен брат,но баща ми през 1985г.се ожени за жена със две деца и имат законен брак от1985г.през 1989г.баща ми купува апартамент на негово име това става по време на вторият му брак,но през 2005г.баща ми почина и нормално за негови наследници да сме аз моя брат и втората му жена,но сега почина втората му жена 2009г.и неини наследници са двете и дъщери и сега сме във невероятни спорове и кавги отностно кои какъв и колко има като наследство от апартамента.Интересуваме,на колко трябва да се раздели този апартамент сега дали на 4 или дъщерите или ние със брат ми имаме по голям дял.
Коментар
-
Най-добре дай малко пари и нека адвокат да ти каже как стоят нещата. Форумите не са за такива сериозни имуществени въпроси.
Доколкото аз зная (не съм адвокат) трябва да имате равни дялове (по 1/4).
АКО баща ти е осиновил дъщерите на втората си жена - те трябва да имат по-големи дялове(вие по 1/6, те по 1/3).
Коментар
-
Наследници след смърт
Здравейте, имам нужда от помощ.Майка ми и баща ми се разведоха преди 30 години от този брак имам по голям законен брат,но баща ми през 1985г.се ожени за жена със две деца и имат законен брак от1985г.през 1989г.баща ми купува апартамент на негово име това става по време на вторият му брак,но през 2005г.баща ми почина и нормално за негови наследници да сме аз моя брат и втората му жена,но сега почина втората му жена 2009г.и неини наследници са двете и дъщери и сега сме във невероятни спорове и кавги отностно кои какъв и колко има като наследство от апартамента.Интересуваме,на колко трябва да се раздели този апартамент сега дали на 4 или дъщерите или ние със брат ми имаме по голям дял.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар