Първоначално изпратено от Хайърсъзов
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Алгоритъм на отказа" или как да откажем даването
Collapse
X
-
-
Аз в момента залагам на инвестиците, че след време фонда "Човек" да е за голям човек
Първоначално изпратено от PastirПървоначално изпратено от boogieРеспект, има и друго нещо - има хора, дето го карат - ден да мине, друг да дойде, и нямат 1 лев заделен. Дадох преди време 1000 лв назаем на колежка за малка операция!!! После тя тегли заем и ми ги върна де, но бях шашардисан! Аз ако нямам пари за поне 3-4 месеца откачам.
Първоначално изпратено от RespectПървоначално изпратено от iatПървоначално изпратено от индианеца[.........
След като нещата се оправят, твоите "авери" набързо ще забравят в какво положение са били. Най-вероятно ще дръпнат още някой кредит за лъскаво потребление и ще ти разправят колко са добри банките и колко е сладък живота.. Некси и бирата е по-сладка вечер като знаеш, че не си на ръба...
А всичко кво остане след оправяне на сметките се разпределя 50 % инвестиции/ 50 % за фонда " И аз съм човек".
Коментар
-
pastir
Първоначално изпратено от boogieРеспект, има и друго нещо - има хора, дето го карат - ден да мине, друг да дойде, и нямат 1 лев заделен. Дадох преди време 1000 лв назаем на колежка за малка операция!!! После тя тегли заем и ми ги върна де, но бях шашардисан! Аз ако нямам пари за поне 3-4 месеца откачам.
Първоначално изпратено от RespectПървоначално изпратено от iatПървоначално изпратено от индианеца[.........
След като нещата се оправят, твоите "авери" набързо ще забравят в какво положение са били. Най-вероятно ще дръпнат още някой кредит за лъскаво потребление и ще ти разправят колко са добри банките и колко е сладък живота.. Некси и бирата е по-сладка вечер като знаеш, че не си на ръба...
А всичко кво остане след оправяне на сметките се разпределя 50 % инвестиции/ 50 % за фонда " И аз съм човек".
Коментар
-
Мхм
Аз затова се радвам, че има джетове, тибиай-чета и т.н.
Като ви трябват парици - ей ги на.
Заложни къщи също.
Първоначално изпратено от ilievivailoТова е много болна тема.Аз в момента имам няколко близки приятели които ми дължат не малка сума пари.На единият му вземах колата като залог и в момента е закъснял с няколко месеца с връщането,а на мен ми е неудобно да я продам!На останалите съм им ги дал на "мъжка приказка" без лихва ,без документ................всичко това много ме убижда!!!Много е лошо когато парите развалят приятелство!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПухчеВ моя речник думичката "НЕ" означава "Дотук.Просто не си го и помисляй.Втори път няма".Хайде,момчета,приятен уикенд! А когато се научите да казвате "НЕ" ще разберете колко е хубаво
Коментар
-
А не мислиш ли, че е коректно тези хора да помислят за тези неща и да си заделят някой лев.
Първоначално изпратено от BallomedНе е така, имам някои приятели на които не мога да откажа, въпросът е че никой от тях не се е изхвърлил с телевизори, апартаменти и коли на лизинг. Всеки може да остане на улицата, всеки може да фалира или да го фалират, особенно в тази държава.
Коментар
-
Това е много болна тема.Аз в момента имам няколко близки приятели които ми дължат не малка сума пари.На единият му вземах колата като залог и в момента е закъснял с няколко месеца с връщането,а на мен ми е неудобно да я продам!На останалите съм им ги дал на "мъжка приказка" без лихва ,без документ................всичко това много ме убижда!!!Много е лошо когато парите развалят приятелство!
Коментар
-
Пухче
В моя речник думичката "НЕ" означава "Дотук.Просто не си го и помисляй.Втори път няма".Хайде,момчета,приятен уикенд! А когато се научите да казвате "НЕ" ще разберете колко е хубаво
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПухчеПървоначално изпратено от psycoholicПървоначално изпратено от ПухчеИма една книга-Как да печелим приятели и да влияем на другите.Та там има една глава отделена на темата"Да се научим да казваме"НЕ"". Казваш "НЕ" и толкова. С течение на времето си изработих стратегия " Пари на заем не вземам и не давам".
А когато казва ДА, то тя не е банкер! ;-)BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Пухче
Първоначално изпратено от psycoholicПървоначално изпратено от ПухчеИма една книга-Как да печелим приятели и да влияем на другите.Та там има една глава отделена на темата"Да се научим да казваме"НЕ"". Казваш "НЕ" и толкова. С течение на времето си изработих стратегия " Пари на заем не вземам и не давам".
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПухчеИма една книга-Как да печелим приятели и да влияем на другите.Та там има една глава отделена на темата"Да се научим да казваме"НЕ"". Казваш "НЕ" и толкова. С течение на времето си изработих стратегия " Пари на заем не вземам и не давам".BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Пухче
Има една книга-Как да печелим приятели и да влияем на другите.Та там има една глава отделена на темата"Да се научим да казваме"НЕ"". Казваш "НЕ" и толкова. С течение на времето си изработих стратегия " Пари на заем не вземам и не давам".
Коментар
-
Рапан , и аз съм преживял такива подобни ... дай инструменти , дай пари ... спрях да давам - малко късно но спрях.. И като дойде някой и като откажа започва да се сърди... По добре да се разсърди и да не се виждаме повече , отколкото да се виждаме за пари респективно неприятности за всички. И за лихва съм давал и съм обикалял да ги събирам с заплахи , скандали , измама ако щеш... Принципа - прави добро , изяш лай.о вече не ми допада. Прав беше някой по долу писал : има си JET , TBI и всякакви трибуквени...
Ама било хубаво да се помага.. Той дошъл при теб с ясната цел да ги вземе и да не ги видиш никога , ти ще му помагаш... Това е подигравка.Не заслужава пари а нещо съвсем друго.
Най бързото прибиране на пари беше когато длъжника го изпях на жена му , тя явно не знаеше - до половин час ми ги донесе сам .
Коментар
-
Re: "Алгоритъм на отказа" или как да откажем даван
Първоначално изпратено от jikevПолзвам заглавието от Експерт-строителя, много добре го е формулирал!
Проблема е как в днешно време да откажем заем без да си развалим отношенията с партниори и близки!
Ако не дадеш, си лошия "Можеш, а не помагаш нахората в беда".
Като дадеш, пък оставаш с вземането си и длъжника те отбягва по всякакъв начин, до като накрая те зареже...
Не знам с какво ги привличам... Карам 10 годишен опел, ГСМ-а ми е от 3 години и е втора ръка, часовник нямам...
Вярно плащам си сметките и ходя на почивки където си поискам и когато и да е, не става дума за БГ...
Въпроса е какво да се прави, за да не ги привличам и след като са ме напъплили, как да отказвам? Имайте предвид че съм с меко сърце и не мога да отказвам, не само на жените...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от nacheffСтигне ли се до положение да дадете или да откажете - вече няма да е същото.
Ако някой ден обаче, приятно те изненадат като ти върнат пари които отдавна си отписал... и ти благодарят от сърце, какво по-хубаво от това? Имал си възможност, помогнал си на човек, той се е оказал читав и си е върнал дължимото. С удоволствие бих изпил една ракия с такъв човек...
В този сценаририй, който си развил, има един елемент, който ме кара отново да се върна на предишната си теза. Казваш "пари, които отдавна си отписал".
Можем да започнем да развиваме теории: колко време си бил в това положение, каква е била сумата , какви са последствията от невръщането, дали не си изпаднал в някакво мистично състояние, че това е някаква специфична форма на социална лепта, посветена за добри дела и т.н. и т.н.
Абе, не е същото. По изключение (голямо изключение) може да стане и по-добре, но същото няма да е.
И все пак по някакъв странен начин идеята ти ми харесва.
Коментар
Коментар