IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля Ви помогнете ми със съвет как да открия занималня

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Mersi pi4ove pravi ste,sam si namerih procedurata,v mont az pitah za veterana,poneje vijdam 4e e naqsno-vie s kakvo se zanimaavte principno!!!
    ina4e ako se zaledate pod put i nadput niknat ku6ti zanimalni!! dali imat razre6itelni spored vas!!!

Ako nqkoi znae koi e Veterana ili mu ima kordinati 6te mi pomogne nai dobre s tova.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
      Първоначално изпратено от anon6706
      polki, много хора строиха жилища с придобито "форумно" образование. Каквото се е построило - построило, който живее в него - живее. Стискаме палци. Но децата са си наши.

П.П. Може и да не съм прав. Сега го мисля така. И все пак - дано и лекари не започнат "питане" по форумите.....
      изпускаш нишката от късния час и леко отвлеченото ти внимание /не че ни интересува темата , но до като чакаме нещо си - можем и да си пишем /

човека не пита как се възпитават и обучават деца - навярно знае

той се интересува за чисто юридическите препядствия които предстоят

възможно е и лекар да попита как да реализира частен кабинет , а не да пита за какви симптоми какъв лек да предпише

но , както и да е ..................
      Наистина може да е от ранния час, но "дяволът е в детайлите". Сигурно разбираме по различен начин нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
        polki, много хора строиха жилища с придобито "форумно" образование. Каквото се е построило - построило, който живее в него - живее. Стискаме палци. Но децата са си наши.

П.П. Може и да не съм прав. Сега го мисля така. И все пак - дано и лекари не започнат "питане" по форумите.....
        изпускаш нишката от късния час и леко отвлеченото ти внимание /не че ни интересува темата , но до като чакаме нещо си - можем и да си пишем /

човека не пита как се възпитават и обучават деца - навярно знае

той се интересува за чисто юридическите препядствия които предстоят

възможно е и лекар да попита как да реализира частен кабинет , а не да пита за какви симптоми какъв лек да предпише

но , както и да е ..................
        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• polki, много хора строиха жилища с придобито "форумно" образование. Каквото се е построило - построило, който живее в него - живее. Стискаме палци. Но децата са си наши.

Коментар

• Re: Моля Ви помогнете ми със съвет как да открия занималня

Първоначално изпратено от polki

защо бе , анон ???

човека може да е завършил такава специалност и с колеги да се опитат да направят нещо чудесно , но да нямат на представа за всички юридически препядствия които предстоят за реализиране на идеята ?

все пак не всички разбират от всичко - каквато е практиката в Бг и особенно в този форум
            Какво да ти кажа.... Сериозен човек, отдаден на децата, а не да печели на гърба на родителите им, едва ли ще задава въпроси по форумите. По-сложно исках да го кажа, ама са малки часовете...
            не виждам нищо лошо да се печели от подобен бизнес - има родители и РОДИТЕЛИ - за всеки влак си има пътници

че е несериозно да се пита в този форум си прав - има си адвокати , някакъв техен сайт и т.н.

някакъв "бизнес консултант" тази вечер си правеше безплатна реклама в съседни теми - може да има някаква скрита връзка

но погледнато реално , един млад човек който не се е сблъсквал с бюрокрация и на идея си няма какво му предстои за да реализира някаква идея - пак казвам - ветерана съвсем бегло го е запознал с всички мъки по стартиране на дребен бизнес

Коментар

Първоначално изпратено от polki

защо бе , анон ???

човека може да е завършил такава специалност и с колеги да се опитат да направят нещо чудесно , но да нямат на представа за всички юридически препядствия които предстоят за реализиране на идеята ?

все пак не всички разбират от всичко - каквато е практиката в Бг и особенно в този форум
              Какво да ти кажа.... Сериозен човек, отдаден на децата, а не да печели на гърба на родителите им, едва ли ще задава въпроси по форумите. По-сложно исках да го кажа, ама са малки часовете...

Коментар

Първоначално изпратено от ks_ss
                Моля Ви ,помогнете ми със съвет как да открия частна занималня за деца.От кои институции е необходимо да извадя документи.Каква фирма трябва да регистрирам и по кой закон?А,ако реша да предлагам на децата и топъл обяд и закуска /чрез кетърингова фирма/значи ли, че ми е необходимо и разрешително от РДНСК?Помещението, което евентуално бих наела от какви документи би се нуждало за да съм изрядна пред закона?И последно от кои институции да очаквам проверки след разкриването на въпросната занималня?
                НА ВСИЧКИ КОИТО ЩЕ МИ ОТГОВОРЯТ И ПОМОГНАТ СЪС СЪВЕТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО Б Л А Г О Д А Р Я !!!!!!!!!!
                В Инвестор търсиш БЕЗПЛАТНА юридическа помощ. Къде ще попиташ как да набереш персонал за тази занималня? После ще трябва да се концентрираш и върху думата "занималня". Все пак, ще трябва да се занимават дечицата......

П.П. Вие луди ли сте да давате съвети в тема от това естество??????
                Утре някой ще ви попита "КАК ДА ОПЕРИРАМ ......."
                защо бе , анон ???

Коментар

Първоначално изпратено от ks_ss
                  Моля Ви ,помогнете ми със съвет как да открия частна занималня за деца.От кои институции е необходимо да извадя документи.Каква фирма трябва да регистрирам и по кой закон?А,ако реша да предлагам на децата и топъл обяд и закуска /чрез кетърингова фирма/значи ли, че ми е необходимо и разрешително от РДНСК?Помещението, което евентуално бих наела от какви документи би се нуждало за да съм изрядна пред закона?И последно от кои институции да очаквам проверки след разкриването на въпросната занималня?
                  НА ВСИЧКИ КОИТО ЩЕ МИ ОТГОВОРЯТ И ПОМОГНАТ СЪС СЪВЕТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО Б Л А Г О Д А Р Я !!!!!!!!!!
                  В Инвестор търсиш БЕЗПЛАТНА юридическа помощ. Къде ще попиташ как да набереш персонал за тази занималня? После ще трябва да се концентрираш и върху думата "занималня". Все пак, ще трябва да се занимават дечицата......

П.П. Вие луди ли сте да давате съвети в тема от това естество??????
                  Утре някой ще ви попита "КАК ДА ОПЕРИРАМ ......."

Коментар

• "сложна" е тази работа. навремето и аз си мислех да правим нещо подобно, но само като разбрах какво ме чака се откаазах. и понеже все пак бяхме започнали да мислим нещо за деца се появи: http://krokotak.com.
                    (бтв: не е реклама - най-малкото не е подходяща аудиторията тук ).

Коментар

• Re: do veterana

Първоначално изпратено от g_ivan4o
                      Mnogo se izvinqvam 4e se namesvam zaintereuvan sum ot temeta,ima li variant da se sre6tneme da po govorime po ne6tata koito kazahte,imam 4ustvoto 4e ste zapoznat mnogo dobre s materiqta okolo tozi vid zavedeniq.
                      иванчо , ветерана говори по принцип - такива са изисканията за всеки дребен бизнес - за всяка дейност

Коментар

• do veterana

Mnogo se izvinqvam 4e se namesvam zaintereuvan sum ot temeta,ima li variant da se sre6tneme da po govorime po ne6tata koito kazahte,imam 4ustvoto 4e ste zapoznat mnogo dobre s materiqta okolo tozi vid zavedeniq.

Коментар

• Първоначално изпратено от ветерана
                          :-)
                          В България има два начина за откриване на дейност.
                          Единият да спазваш законите,правилниците и другия да не ги спазваш.
                          парадоксалното е,че ако решиш да спазваш законите,правилниците и започнеш да питаш как ,ще разбереш ,че всички закони така са направени,че са против малките фирми и против намерениятата ти да бъдеш коректна спрямо закона.
                          Та щом питаш - веднага ще ти кажат ходи в общината. След като отидеш там ще ти кажат - необходимо е архитектурен проект,елекро проект,съгласуване с ХЕИ,с пожарната.Това ще ти кажат независимо каква дейност се решила да правиш.Ще ти искат първо и договор за наем на помещение,това помещение ще трябва да си промени дейността от магазин например на детска занималня.Можеш да си спестиш само горните документи ако наемеш помещение с вече изкарани документи за деска занималня.Дано не те отчайвам,но в България повтарям законите са писани за да подтискат малкия бизнес,за да живеете в страх.Вие ще сте обект на проверки от Търговския отдел на общината, от ХЕИ,от пожарната,от НАП,Инспекцията по труда,трябва да си закупите и регистрите касов апарат,да имате сключен договор всяка година със Служба за Трудова медицина,сервизно обслужване на касовия апарат,трябва да си ригистрирана и по Закона за защита на личните данни...
                          та такива работи ако искаш, а всичко това се изкарва понякога за три месеца понякога за три години...и дакато ги изкараш,все ще си в страх,ето това е основното което целят законите у нас така се пишат,че да удрят малките т.е. фирмите с малко кеш флоу .А докато не се опростят изискванията за малкия бизнес не можем да си мечтаем дори за стандарта на Москва,където техния кмет от приходи от малките фирми плаща от общинските пари с 50% по-високи пенсии

Сега това което ще те посъветвам забрави горе написаното и си направи занималнята,докато някой се сети за теб ако изопщо се сети:-) .Направи само най-необходимите неща - фирма,касов апарат и помещение,а като събереш повече пари тръгвай да спазваш нещата които ти пиша.Дано ти потръгне,защото законността не отчита и това,че докато изкарваш документите може да се окаже,че изопщо бизнесът ти няма да потръгне и всичко е било напразно. Докато си в полулегалност малко вероятно е някой да те провери.
                          Успех!:-)
                          Браво на Ветерана! Умно мнение!

Коментар

• .... и провери дали няма някаква програма за отпускане на пари за такъв вид дейност /ако тръгнеш да спазваш законите де и знай, че ще ти разгонят фапилията с още куп бумащини за проекта - УЖАС/

НО ИСКРЕНО ТИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ в начинанието, а в събота, неделя и в свободни часове - може да организираш и разни детски тържества или паралелно да направиш база данни с детегледачки и т.н. - изкарват се някакви допълнителни кинти.

Ако стартираш - свирни на лични, защото съм ти потенциален "пациент" ;-)

Коментар

• :-)
                              В България има два начина за откриване на дейност.
                              Единият да спазваш законите,правилниците и другия да не ги спазваш.
                              парадоксалното е,че ако решиш да спазваш законите,правилниците и започнеш да питаш как ,ще разбереш ,че всички закони така са направени,че са против малките фирми и против намерениятата ти да бъдеш коректна спрямо закона.
                              Та щом питаш - веднага ще ти кажат ходи в общината. След като отидеш там ще ти кажат - необходимо е архитектурен проект,елекро проект,съгласуване с ХЕИ,с пожарната.Това ще ти кажат независимо каква дейност се решила да правиш.Ще ти искат първо и договор за наем на помещение,това помещение ще трябва да си промени дейността от магазин например на детска занималня.Можеш да си спестиш само горните документи ако наемеш помещение с вече изкарани документи за деска занималня.Дано не те отчайвам,но в България повтарям законите са писани за да подтискат малкия бизнес,за да живеете в страх.Вие ще сте обект на проверки от Търговския отдел на общината, от ХЕИ,от пожарната,от НАП,Инспекцията по труда,трябва да си закупите и регистрите касов апарат,да имате сключен договор всяка година със Служба за Трудова медицина,сервизно обслужване на касовия апарат,трябва да си ригистрирана и по Закона за защита на личните данни...
                              та такива работи ако искаш, а всичко това се изкарва понякога за три месеца понякога за три години...и дакато ги изкараш,все ще си в страх,ето това е основното което целят законите у нас така се пишат,че да удрят малките т.е. фирмите с малко кеш флоу .А докато не се опростят изискванията за малкия бизнес не можем да си мечтаем дори за стандарта на Москва,където техния кмет от приходи от малките фирми плаща от общинските пари с 50% по-високи пенсии

Сега това което ще те посъветвам забрави горе написаното и си направи занималнята,докато някой се сети за теб ако изопщо се сети:-) .Направи само най-необходимите неща - фирма,касов апарат и помещение,а като събереш повече пари тръгвай да спазваш нещата които ти пиша.Дано ти потръгне,защото законността не отчита и това,че докато изкарваш документите може да се окаже,че изопщо бизнесът ти няма да потръгне и всичко е било напразно. Докато си в полулегалност малко вероятно е някой да те провери.
                              Успех!:-)
                              Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• Ох, слабото ми място. Вал ти е отговорила абсолютно точно.
                                Всеки Сульо може да открие частна занималня, единственото условие е да има регистрирана фирма и някакви парици. Никакви разрешителни не са ти необходими, освен ако не правиш и кухня. Кетъринга не те засяга.

Коментар

Working...
                                X