Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фалшиви фактури
Collapse
X
-
траспортните документи няма да помогнат. за да имаш право на данъчен кредит който разбирам си ползвал,трябва контрагента да е изряден а той не е . така че данъка плюс лихвата олп+10% на година проста. за наказателна отговорност не мой да става дума тука си измамен а и сумата е малка.много рядко съдят за такива неща и то за големи суми. укриване на данъци в голям размер според НК е над 3000 а особено голям размер е над 12000 виж точно колко е данъка за дддс и корпоративния и ако е под 3000 си свиркай. ама данъка плюс лихвата требе да платиш. не ги слушай форимните разбирачи ревизия на физическо лице нема да ти направят.ако полицаите мног те натискат иди с адвокатLast edited by nradev; 25.04.2014, 09:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elli7kpfj Разгледай мнениеЗа ревизия на фирмата ли става въпрос?Транспортни документи би трябвало да имам.Предполагам че са при счетоводителката.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеНАП ще трябва да направи ревизия и да ти издаде АКТ за дължимите суми заедно с лихвите.
След това има срокове за обжалване , ако все пак имаш документи с които да докажеш че реално е имало доставка на стока или услуга може да се надяваш в съда да понамалиш или свалиш глобата.
Такива документи са товарителници , транспортни документи , договори , протоколи за извършена работа, транспорт извършен от трето лице и т.н.
Ако няма да обжалваш акта , плащаш си сумата или договаряш в НАП разсрочено плащане на вноски всеки месец.....и въпроса е приключен , ако разбира се полицията не може да докаже че има умисъл от твоя страна в фалшивите документи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elli7kpfj Разгледай мнениеПлащането на ДДС и лихви ясно че няма как да го избегна(има ли срок кога да се плати или не?).Нямам против да съдействам,но ако го направя ще се започне едно ходене по дела което искам да избегна.
След това има срокове за обжалване , ако все пак имаш документи с които да докажеш че реално е имало доставка на стока или услуга може да се надяваш в съда да понамалиш или свалиш глобата.
Такива документи са товарителници , транспортни документи , договори , протоколи за извършена работа, транспорт извършен от трето лице и т.н.
Ако няма да обжалваш акта , плащаш си сумата или договаряш в НАП разсрочено плащане на вноски всеки месец.....и въпроса е приключен , ако разбира се полицията не може да докаже че има умисъл от твоя страна в фалшивите документи.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от elli7kpfj Разгледай мнениеПлащането на ДДС и лихви ясно че няма как да го избегна(има ли срок кога да се плати или не?).Нямам против да съдействам,но ако го направя ще се започне едно ходене по дела което искам да избегна.
с тези неща шега не бива .. нали знаеш приказката за кокошка няма прошка за милиони няма закони.. обикновено закона се прилага най-точно и остро спрямо тия дето нямат чадър.
да приемем,че някой те е посъветвал да си намалиш печалбата така ...ами поне трябва да идеш и да кажеш - гошо ми копа канала в двора и ми даде тия фактури... не му исках ЛК, платих си в брой и си ги осчетоводих..
обаче да си траеш.... и да мълчиш..не знам дали няма да те пишат тебе съчинител на фактурите
айде лека и дано ти се размине
пиши какво е станалотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеЗначи.... ако продължиш да използваш "ако им кажа кой ми е дал фактурите" ....то всеки полицаи и нападжия ще те пише в схемата за организирано точене на данъци, ддс и тн...
разбери, че си измамена и съдействай... ако не съдействаш освен 2Кддс+ лихвите + данъчна ревизия, която съм убеден. че ще ти открие още пробелми + акта... може и да те включат в схемата....
ти си избираш...но не звучиш убедително.."ако им кажа"...в счетоводството няма ако..
Коментар
-
Първоначално изпратено от elli7kpfj Разгледай мнениеЗдравейте.Имам фирма регистрирана по ДДС.Преди 4 години полчих фактури,които осчетоводих както всяка една получена фактура.Сега обаче се оказва че тези фактури са фалшиви..Ходих да давам обяснения в полицията няколко пъти.Интересувам се какъв проблем могат да ми направят?Човекът на когото се води фирмата отрича да е писал или подписвал тези фактури и графолозите в полицията го потвърждават.Предполагам че става въпрос за фактури като тези на "Илиянци",но когато са ми ги давали несъм и подозирала че фактурите може да са фалшиви.
Със сигурност данъчния кредит по фактурите няма да ти го признаят , и ще дължиш сумата плюс лихвата за миналите 4 години.
Ако могат да докажат че е имало умишлени деиствия то твоя страна има и наказателна отговорност за укриване на данъци.
Номера с незнаех че са менте , няма да мине относно ДДС и лихвата , за наказателната отговорност може и да мине пред съда ако не намерят доказателства че си го правила умишлено.
Самия факт да големи фактури плащани в кеш е съмнителен .....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от elli7kpfj Разгледай мнениеНе съм правила шашми със сигурност.Фактурите са на стойност около 10 000.В полицията ми казаха,че ако им кажа кой ми е дал фактурите ще ме водят само като свидетел по делото(явно е започнало или ще се започва такова)и няма да имам никакви проблеми,в противен случай щяло да стане по зле за мен.Предполагам че знаят кой стои зад тези фактури,но им трябват свидетели.Незнам какво да правя-ако им кажа кой ми е дал фактурите ще се започне ходене по дела,които най вероятно ще се точат доста време,а ако не им кажа незнам какво може да стане.В моя случай май трябва да избера по-малкото "зло".А и невярвам на полицията,че ако им кажа кой ми е дал фактурите няма да имам проблеми.
разбери, че си измамена и съдействай... ако не съдействаш освен 2Кддс+ лихвите + данъчна ревизия, която съм убеден. че ще ти открие още пробелми + акта... може и да те включат в схемата....
ти си избираш...но не звучиш убедително.."ако им кажа"...в счетоводството няма ако..това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеслучва се... затова е изключително важно да си наясно с контрагента..особено ако получаваш фактури за по-големи суми...
в твоят случай е ясно, че фактурите ти са в брой...в противен случай банковия превод е доказателство за пред нап че ти си си платила стоките/услугите...
при фактура в брой за по-голяма сума винаги проверявайте контрагента, мол, лк и така нататък има ли регистрация по ЗДДС и така.
какво могат да ти направят
0. Ще ти направят ревизия 99%
1, ДДС-то на фактурите го дължиш
2. ЩЕ ти начислят лихви
3. Ще ти напишат акт, че си действала по схема.
дано фактурите се за малко пари в противен случай ще плащаш сериозно.
общо взето е това и не е единичен случай.
има много подобни случаи. примерно когато някой ти вози стока с камион и като му искаш фактура ти дава някое менте...за да си работи на тъмно....
не знам за колко пари са фактурте но при всички положения си загазила.
трябва да можеш да докажеш документално кой и как ти е доставил стоките и услугите, но и това не те спасява.
най-малкото ако не си правила шашми , за да си покриваш ДДС - 95% от случаите тези фактури се ползват точно за това въпреки, че в един момент всички се правят на изненадани, че не са били наясно и тн
та ако си в останалите 5% - трябва да успееш да убедиш полцията и нап - кой ти е дал стоките/услугите - персонално да го посочиш и ако може с документи да докажеш (разписки, стокови и тн)
това не те освобождава от отговорност, но поне тоя дето те е прецакал ще страда и той.
успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от elli7kpfj Разгледай мнениеЗдравейте.Имам фирма регистрирана по ДДС.Преди 4 години полчих фактури,които осчетоводих както всяка една получена фактура.Сега обаче се оказва че тези фактури са фалшиви..Ходих да давам обяснения в полицията няколко пъти.Интересувам се какъв проблем могат да ми направят?Човекът на когото се води фирмата отрича да е писал или подписвал тези фактури и графолозите в полицията го потвърждават.Предполагам че става въпрос за фактури като тези на "Илиянци",но когато са ми ги давали несъм и подозирала че фактурите може да са фалшиви.
в твоят случай е ясно, че фактурите ти са в брой...в противен случай банковия превод е доказателство за пред нап че ти си си платила стоките/услугите...
при фактура в брой за по-голяма сума винаги проверявайте контрагента, мол, лк и така нататък има ли регистрация по ЗДДС и така.
какво могат да ти направят
0. Ще ти направят ревизия 99%
1, ДДС-то на фактурите го дължиш
2. ЩЕ ти начислят лихви
3. Ще ти напишат акт, че си действала по схема.
дано фактурите се за малко пари в противен случай ще плащаш сериозно.
общо взето е това и не е единичен случай.
има много подобни случаи. примерно когато някой ти вози стока с камион и като му искаш фактура ти дава някое менте...за да си работи на тъмно....
не знам за колко пари са фактурте но при всички положения си загазила.
трябва да можеш да докажеш документално кой и как ти е доставил стоките и услугите, но и това не те спасява.
най-малкото ако не си правила шашми , за да си покриваш ДДС - 95% от случаите тези фактури се ползват точно за това въпреки, че в един момент всички се правят на изненадани, че не са били наясно и тн
та ако си в останалите 5% - трябва да успееш да убедиш полцията и нап - кой ти е дал стоките/услугите - персонално да го посочиш и ако може с документи да докажеш (разписки, стокови и тн)
това не те освобождава от отговорност, но поне тоя дето те е прецакал ще страда и той.
успехLast edited by bertram; 15.03.2014, 13:20.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
фалшиви фактури
Здравейте.Имам фирма регистрирана по ДДС.Преди 4 години полчих фактури,които осчетоводих както всяка една получена фактура.Сега обаче се оказва че тези фактури са фалшиви..Ходих да давам обяснения в полицията няколко пъти.Интересувам се какъв проблем могат да ми направят?Човекът на когото се води фирмата отрича да е писал или подписвал тези фактури и графолозите в полицията го потвърждават.Предполагам че става въпрос за фактури като тези на "Илиянци",но когато са ми ги давали несъм и подозирала че фактурите може да са фалшиви.
Коментар
-
Re: Фалшиви фактури
Първоначално изпратено от repo na repotoПървоначално изпратено от makers_markЗДРАВЕЙТЕ,
ИМАМ СЛЕДНИЯТ ПРОБЛЕМ-РОДНИНА Е КУПИЛ СТОКА ОТ ПАЗАР И Е ИЗИСКВАЛ ФАКТУРА. ДНЕС ОБАЧЕ ПРОВЕРИХ ФИРМАТА В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР В ИНТЕРНЕТ И НЕ НАМЕРИХ ТАКАВА ФИРМА, Т.Е. ФАКТУРАТА СЕ ОКАЗА ФАЛШИВА. КАКВИ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА РОДНИНАТА МИ , КОЙТО Е УПРАВИТЕЛ НА ФИРМАТА СИ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНОЗа българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
Коментар