IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за данъци от USA shares?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cityindex
    значи ако печалбата ти е от разлика в цената на акциите - нищо не дължиш
    ако си попълваш така декларациите мисля че скоро ще имаш посещение от данъчните

Коментар

• значи ако печалбата ти е от разлика в цената на акциите - нищо не дължиш

но ако имаш приход от дивидент - за тоя дивидент има да плащаш данък

попълваш си бланката за данъчно изключение (Ако си бг гражданин там трябва да пъплниш една такава бланка за да не ти удържат данък) и си пееш ...

Коментар

• Всички транзакции които правиш акумулират виртуална печалба/загуба, която реално се преизчислява при продажбата. Печалбата се изчислява като разлика между ПКО и РКО по сметката ти в българския посредник. Т.е. за да платиш ДОД парите трябва да са върнати обратно в България и към 31.12 да изискаш справка от ИП-то си, след което попълваш декларация по ДОД и плащташ 10% плосък данък. Имаш право на 35% разходи, но това вече не е информация тип payforfree

Коментар

• !

Според мен 10% на печалбата - демек 14,000 $ за бюджето.
          Some things need time!

Коментар

• Ami nali tova e forum, zatova pitam tuk

Priemi go taka..kato platia danaci na 150 000 dolara (koeto poviarvai mi malko hora praviat v dneshno vreme) taia darjava shte ima poveche pari i moje niakoi den da se opravi i ti i az shte sme po dobre !

Първоначално изпратено от memo
            ааа, не така приятел!
            май искаш данъчна консултация.....а за нея се плаща.

Коментар

• ааа, не така приятел!
              май искаш данъчна консултация.....а за нея се плаща.

Коментар

• Въпрос за данъци от USA shares?

Zdraveite,

Iskam da vi pitam slednia vapros otnosno kolko danuci dulja v slednata situacia.

Kupuvam akcii ot USA public company za okolo $10 000 ot samata kompania (private placement) i sled 6 meseca tezi shares struvat $150 000 i gi prodavam za 150 000. Kolko danuci duljva v Bulgaria?

Iskam da otbeleja che ne sam gi kupil chrez Online Brokerage a sam gi kupil v certifikatna forma ot drug investitor ili direktno ot kompaniata. I sled tova gi deposiram v Certificate form v Brokerage account i gi prodavam.

Kolko Danuk Dulja na BG?

Blagodaria za otgovora.

Plamen
              Working...
              X