Първоначално изпратено от cityindex
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за данъци от USA shares?
Collapse
X
-
Всички транзакции които правиш акумулират виртуална печалба/загуба, която реално се преизчислява при продажбата. Печалбата се изчислява като разлика между ПКО и РКО по сметката ти в българския посредник. Т.е. за да платиш ДОД парите трябва да са върнати обратно в България и към 31.12 да изискаш справка от ИП-то си, след което попълваш декларация по ДОД и плащташ 10% плосък данък. Имаш право на 35% разходи, но това вече не е информация тип payforfree
Коментар
-
Ami nali tova e forum, zatova pitam tuk
Priemi go taka..kato platia danaci na 150 000 dolara (koeto poviarvai mi malko hora praviat v dneshno vreme) taia darjava shte ima poveche pari i moje niakoi den da se opravi i ti i az shte sme po dobre !
Първоначално изпратено от memoааа, не така приятел!
май искаш данъчна консултация.....а за нея се плаща.
Коментар
-
Въпрос за данъци от USA shares?
Zdraveite,
Iskam da vi pitam slednia vapros otnosno kolko danuci dulja v slednata situacia.
Kupuvam akcii ot USA public company za okolo $10 000 ot samata kompania (private placement) i sled 6 meseca tezi shares struvat $150 000 i gi prodavam za 150 000. Kolko danuci duljva v Bulgaria?
Iskam da otbeleja che ne sam gi kupil chrez Online Brokerage a sam gi kupil v certifikatna forma ot drug investitor ili direktno ot kompaniata. I sled tova gi deposiram v Certificate form v Brokerage account i gi prodavam.
Kolko Danuk Dulja na BG?
Blagodaria za otgovora.
PlamenТагове: Отмаркиране на всички
Коментар