IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прехвърляне и кеширане на бизнес в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Прехвърляне и кеширане на бизнес в България

Първоначално изпратено от Mr.Profit
    Един въпрос имам и ще се радвам ако някой запознат изрази мнение.

Имам запитване какви данъци ще плати физическо лице (не от Европейския съюз) ако прехвърли огромен бизнес в България за период от около 2 години и после го продаде.
    10 %, или 0 %, ако успее да го продаде през борсата, ако дотогава действа това дан облекчение. Донякъде се шегувам, въпросът и много, много, много сложен и много зависи от много неща: къде е бизнесът, какъв е местният данъчен режим, могат ли да се прехвърлят договорите/печалбите в ново дружество в БГ, той какъв резидент е, може ли да ползва SPV през някоя райска държава, преди да дойде в БГ .... Общият принцип във всички бели държави е да плащаш данъците там, където правиш бизнес/където имаш място на стопанска дейност. Примерно - купуваш кариера в БГ, нямаш дъщерно дружество, обаче требе да правиш годишен отчет и да се регистрираш при НАП, и да плащаш данък печалба, все едно че имаш дружество... Всяка държава си брани фиска, ама да си чул място на стоп дейност в БГ да плаща данъци?? Т.е. възможности много, но пак зависи, зависи, зависи ... но пък може, и може, и може ... Ако искаш конкретика, и понеже си Мр Профит, дай знак:-) да направим нещо.

Коментар

• Re: Прехвърляне и кеширане на бизнес в България

Първоначално изпратено от Mr.Profit

Имам запитване какви данъци ще плати физическо лице (не от Европейския съюз) ако прехвърли огромен бизнес в България за период от около 2 години и после го продаде.
      Въпросът е по-сложен отколкото си мислиш. Следва да уточниш мястото на стопанска дейност, както и клоновете на дружеството в чужбина. Виж Закона за корпоративното подоходно облагане.

Коментар

• Прехвърляне и кеширане на бизнес в България

Keep going ...
      Working...
      X