IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Местни данъци 2008г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Осигуровки и данъци – дясната политика!

http://www.rusenews.eu/news,1,20476.htm

Коментар

• Aгенция за недвижими имоти Интердолл

А как ви се струват данаците за 2009г за мен са убииствено високи и нереални
      http://www.bolgarskieimoti.com/

http://www.topbulgarianrealestate.com/

[

Коментар

• Re: Местни данъци 2008г.

Първоначално изпратено от mam4eto
        ..."От началото на 2008г. общините имат възможност самостоятелно, но в определени от закона граници, да определят ставките на местните данъци. Какво Ви е мнението по отношение на реалната данъчна автономия на общините?"
        Благодаря за съдействието!!!
        Що не го питаш този гявол рецензент за каква изобщо автонамия приказва след като гласовете на местните избори се търгуват?!
        "И небойте се от ония, които убиват тялото, а душата немогат;..." (Матей 10:28) Но бойте се от фондо

Коментар

• Мерси
          бързо ми тече мисълта трудно ми е да я хвана :lol:
          "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• ...

Коментар

• Мога ли да проверя колко дължа данък сгради в мрежата ?
              "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Ради, благодаря за отговора ти! Много ми помогна с насоките! Надявам се да се представя отлично.....

Хубав ден!

Коментар

• мамче, започни с това, че промяната в конституцията, довела до възможност пред общините да определят самостоятелно размерите на местните данъци (е, при реда, условията и в границите, посочени в змдт) е наистина важна и съществена стъпка в правилна посока - децентрализация на публичните финанси. това предполага и разработване на самостоятелен административен капацитет, практикуването на по-значими правомощия, но и релевантни отговорности. последното не се разбира много-много от общинарите, но и това ще стане.
                  посоката е правилна и предвид възможностите, които дава при структурирането на общинския бюджет, сиреч разработването на местните финанси вече става по-сериозно, но и отговорно (пак тая думичка) дело. с това се очаква да се даде публичност както на процеса на обсъждане и изготвяне на размерите на местните данъци - в процеса на разработване на съответните общински наредби, така и публичност на общинските бюджети - поне покрай аргументираното повишаване (щото намаляване за 2008 няма как да се случи) на някои размери. надеждите са в бъдеще да се посочват и причините, довели до конкретен размер, каква политика се преследва, респективно какво ще се финансира или до-финансира.
                  като дипломираща се с икономическа специалност, направи усилие и проучи например бюджета на столична община (примерно, той поне е достъпен). пробвай варианти с повишаване на някой размер какъв би бил ефекта и го съотнеси с избрано от теб разходно перо по политика, която си избереш. не пропускай и още едно немаловажно приходно направление (освен чрез ръст в някой от местните данъци), а именно прехвърлянето на патентния данък от зддфл към змдт. тук не пропускай детайла, че таванът се детерминира от размерът за първа зона на столична община.
                  наистина, автономността поне за 2008 е деформирана "отдолу" (вярвам, наясно си защо ... ако не, виж по-горе и помисли), но все пак има и вратичка за облекчения към някои категории юридически лица в частта местни такси (да се разграничава от данъци). при физическите лица не стоят така нещата, но в тази посока не се и предполагат насърчителни политики.
                  дано съм ти бил полезен. не очаквай да отделя време за да пиша по-вече по темата. в крайна сметка се дипломираш ти, а не аз. вероятно и други биха ти помогнали, впрочем.
                  успех

Коментар

• Местни данъци 2008г.

Колеги, този въпрос ми го задава резензентът на дипломната ми работа, и аз искам да поолуча повече мнения, за да дам по-изчерпателен отговор. Надявам се да ми съдействате и да ми дадете вашето мнение. А ето и въпроса:
                    "От началото на 2008г. общините имат възможност самостоятелно, но в определени от закона граници, да определят ставките на местните данъци. Какво Ви е мнението по отношение на реалната данъчна автономия на общините?"
                    Благодаря за съдействието!!!
                  Working...
                  X