Първоначално изпратено от kalina_malina
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ДДС
Collapse
X
-
ей тва ми се струва подходящо като за теб:
Чл. 182. (1) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2007 г.) Регистрирано лице, което не издаде данъчен документ или не отрази издадения или получения данъчен документ в отчетните регистри за съответния данъчен период, което води до определяне на данъка в по-малък размер, се наказва с глоба - за физическите лица, които не са търговци, или с имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци, в размер на определения в по-малък размер данък, но не по-малко от 1000 лв.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2007 г.) При нарушение по ал. 1, когато регистрираното лице е издало или отразило данъчния документ в периода, следващ данъчния период, в който документът е следвало да бъде издаден или отразен, глобата, съответно имуществената санкция, е в размер 25 на сто от определения в по-малък размер данък, но не по-малко от 250 лв.
ЗДДС*Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Re: ДДС
Първоначално изпратено от kalina_malinaЗдравейте!
Ползвах ддс след изтичане на тримесечният срок и съм в нарушение. Каква е санкцията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sigmund100000000000000000000000000000000000000000000 лв
---------------------------------------------------------------------------------------
Калина, мисля че е според зависи от сумата! Ако е за десетина левчета, едва ли ще те бутнат в панделата!BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
Коментар