IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разходи на ET

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• DAN_ mislq che si mnogo grub. Mai ti lipsva minimalnata elementarna kultura.
    Ako te interesuva moje da ti dam koordimati da se nauchish na obnoski.

Коментар

• Явно да водиш счетоводството на фирма не е лъжица за твоята уста/поне на този етап/.
      За целта или се откажи, или си намери някой "врял" и "кипял" счетоводител за да ти дава напътствия докато се "учупиш".
      Успех.

ААААААА между другото, всичко което си писала по темата са пълни глупости, вследствие на липса на познания по счетоводство.

Коментар

• Първоначално изпратено от North
        estestveno kato nqma dokumentirani razhodi tolkova kolkoto trqbva nali znaesh kakvo sledva
        Abe problemyt e che liceto ne mi predstavq nikakvi fakturi za razhod i nali razbirate kakvo stava togava
        Абе човек, не разбирам! Според теб какво се случва като фирмата няма разходи - налагат членовредителни наказания на собственика, или какво? А да не мислиш, че с командировъчни разходи ще намалиш финансовия резултат кой знае колко. Тези разходи подлежат на облагане, ако не са свързани с основната дейност на фирмата (например - фирма-превозвач). Провери си тези неща, защото иначе веселиш форума с тези въпроси...
        еее, дай им малко шанс и за командировки без облагане))
        с другото съм съгласна)

Коментар

• Първоначално изпратено от pol_13
          offf, da be, vqrno. Na cqlo se obyrkah. Ne moga da Vi obqsnq tochno. Za DDS-to ste pravi, da obyrkal sym se. Abe problemyt e che liceto ne mi predstavq nikakvi fakturi za razhod i nali razbirate kakvo stava togava [/img]
          Вземам 100лв. на месец за пълно счетоводно обслужване на подобни фирми !

Коментар

• estestveno kato nqma dokumentirani razhodi tolkova kolkoto trqbva nali znaesh kakvo sledva
            Abe problemyt e che liceto ne mi predstavq nikakvi fakturi za razhod i nali razbirate kakvo stava togava
            Абе човек, не разбирам! Според теб какво се случва като фирмата няма разходи - налагат членовредителни наказания на собственика, или какво? А да не мислиш, че с командировъчни разходи ще намалиш финансовия резултат кой знае колко. Тези разходи подлежат на облагане, ако не са свързани с основната дейност на фирмата (например - фирма-превозвач). Провери си тези неща, защото иначе веселиш форума с тези въпроси...

Коментар

• offf, da be, vqrno. Na cqlo se obyrkah. Ne moga da Vi obqsnq tochno. Za DDS-to ste pravi, da obyrkal sym se. Abe problemyt e che liceto ne mi predstavq nikakvi fakturi za razhod i nali razbirate kakvo stava togava [/img]

Коментар

• За задължителната регистрация по ДДС няма значене печалбата, а приходите от облагаеми доставки. Освен това, няма нищо лошо в ДДС регистрацията, особено ако основните клиенти са регистрирани по ДДС.

Коментар

• Първоначално изпратено от pol_13
                  ami vryzkata e che liceto neiska da se registrira po DDS, estestveno kato nqma dokumentirani razhodi tolkova kolkoto trqbva nali znaesh kakvo sledva
                  Абе ти откъде падаш, аз не съм корифей в счетоводството, но доколкото знам за регистрация по ДДС не се гледа печалбата, а оборотът като цяло, независимо от това дали има доказани разходи или не!!! Поне май така пише в ЗДДС, ако не се лъжа! Без лоши чувства! ;-)

Коментар

• ami vryzkata e che liceto neiska da se registrira po DDS, estestveno kato nqma dokumentirani razhodi tolkova kolkoto trqbva nali znaesh kakvo sledva

Коментар

• pol_13, neznam kakvo tolkova si se 6a6nal....tova e lesen vupros ako go zadade6 na to4niq 4ovek....tvoq advokat trqbva da znae, ili ako si naeme6 s4etovoditel su6to problema 6e se razre6i.....samo ne kazvai 4e ve4e si pital i te neznaqt?...
                      I am so bad with that cash, I drop a whole bag!

Коментар

• Re: Разходи на ET

Здравей, pol_13.)
                        Може да се ползват командировъчни, независимо от транспорта.
                        Не разбрах каква е връзката на разходите с достигането на праг за регистрация по ЗДДС...

Коментар

• Разходи на ET

razhodi na ET s deinost - remont na komputri, komputyrna i druga elektronna ofis tehnika. Zdraveite! Kakvo moga d aizpisha kato razhod na tazi firma, pri uslovie che ne e registrirana po DDS i liceto raboti po grajdanski dogovor kym dyrjavno uchrejdenie. Komandirovki ne moga da napravq, tyi kato toi polzva lichnata si kola za dostavqne na komputrite. Razhodi za el.energiq syshto ne moje zashtoto liceto raboti v chastniq si dom. Vyprosyt mi e kakvo drugo moje da se priznae za razhod osven zakupenite ot nego chasti za komputri?
                          Shte vi byda blagodarna za otgovora.
                          Propusnah da napisha ,problemyt se svejda do tam che liceto ima razhodi no nqma kak schetovodno da se otrazqt i moje da stigne sumata za registraciq po DDS.
                          Otnovo Vi blagodarq
                        Working...
                        X