Според мен би трябвало да се свързва със събирателно или командитно дружество.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търговия на акции на Българска фондова борса през COBOS
Collapse
X
-
За мен, тълкувате закона прекалено буквално – дефакто всеки служител на НАП, който притежава акции от масовата приватизация е в нарушение на закона ?!
Дали търгува чрез Кобос, друга платформа, по телефон или по какъвто и да е начин, закона не би трябвало го интересува:
Чл.9 Ал. – 5 гласи: не е едноличен търговец или съдружник в търговско дружество;
Този пропуск на законодателя води до Ал. 8 - Несъвместимостта по ал. 5, както и неподаването в срок на декларация по ал. 7, е основание за едностранно прекратяване на трудовите правоотношения със служителя на агенцията без предизвестие.
Не случайно в самата декларация фигурира графа в която следва да се опишат:
Ценни книги (извън случаите на /бонова/ масова приватизация ?!?)
И по специално ценни книги регистрирани на БФБ
Ако някой знае и един случай на уволнен да каже, за мен това е противоконституционно – например доскорошния ресорен зам. министър на данъчната администрация г-н Кадиев, декларира сериозна сума в ценни книжа доколкото си спомням Ако има конфликт на интереси то той би трябвало да важи с предимство за тези които имат повече власт, възможности и информация, като: депутати, министри и т.н. - те повечето са колеги инвеститори знаете
Коментар
-
Първоначално изпратено от BattleRoyalБлагодаря netware5,
аз като си пусках COBOS хич не съобразих да погледна закона, за малко да се издъняHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Re: Търговия на акции на Българска фондова борса през COBOS
Първоначално изпратено от BattleRoyalПървоначално изпратено от netware5Sorry, прецакан си, май не можеш.... Сравни текста от Закона за НАП със съответния текст от Закона за държавния служител (чл.7, ал. 2, т.2) и ще разбереш как са ви прецакали....He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5Sorry, прецакан си, май не можеш.... Сравни текста от Закона за НАП със съответния текст от Закона за държавния служител (чл.7, ал. 2, т.2) и ще разбереш как са ви прецакали....We have no money, therefor we shall have to think...
Коментар
-
Ако не си семеен, можеш да вземеш кобос с пълномощно на друг роднина (баща, майка, братя, сестри). Основното в случая е да направиш нотариално заверено пълномощно, което да ти дава право не само да купиваш и продаваш акции, но и да оперираш с банкови сметки на името на пълномощника, открити от теб, да теглиш пари от подсметката при посредника и др. такива подробности. Така всичко ще е на чуждо име, а реално ти ще се разпореждаш. Ако прояваваш интерес за подробности, пусни ми мейл адрес като лично съобщение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kocetoМога ли като служител на НАП да участвам в търговия на Българска фондова борса през COBOS съгласно чл.9 ал.5 от закона за НАПHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kocetoМога ли като служител на НАП да участвам в търговия на Българска фондова борса през COBOS съгласно чл.9 ал.5 от закона за НАПOnly God Can Judge me...
Коментар
Коментар