Моя позната заминава в командировка в чужбина. Става въпрос за Холандия. Тъй като това е страна-членка на ЕС дневните пари по Наредбата за командировките в страната и чужбина са 35 евро, а нощувките до 130 евро. Тя сега се занимава с това да потърси свестен хотел, в който ще отседне за 2 дни и в който ще може да се вмести в бюджета си от 130 евро на вечер. На няколко места като попитала за резервации й казали, че няма места понеже щяла да отседне само за 2 нощувки! Да си потърси друг хотел! А тя казва, че другите хотели, които приемат гости за неограничен брой нощувки са скъпи и не се вместват в бюджета й от 130 евро на вечер!
В същото време научих от сестра ми, която работи в туристическа агенция, в която също така се правят и резервации за самолетни билети и хотелско настаняване, че един наш много много високопоставен политик, който само до преди месеци беше министър и бе замесен в скандал, предстои да пътува също до държава - членка на Общността с резервация за самолетен билет в БИЗНЕС класа за 5.000 евро (да, билетът струва 5 хиляди евро) при положение, че за същата дестинация има до 5 пъти по-ниски самолетни билети и с резервация за 5звезден хотел от 290 евро на вечер!!!
Някой може ли да ми обясни разликата в стандарта?
И защо Наредбата за командировките не е актуализирана все още?
Колко пъти се повишиха цените и мн. други неща?
В същото време научих от сестра ми, която работи в туристическа агенция, в която също така се правят и резервации за самолетни билети и хотелско настаняване, че един наш много много високопоставен политик, който само до преди месеци беше министър и бе замесен в скандал, предстои да пътува също до държава - членка на Общността с резервация за самолетен билет в БИЗНЕС класа за 5.000 евро (да, билетът струва 5 хиляди евро) при положение, че за същата дестинация има до 5 пъти по-ниски самолетни билети и с резервация за 5звезден хотел от 290 евро на вечер!!!
Някой може ли да ми обясни разликата в стандарта?
И защо Наредбата за командировките не е актуализирана все още?
Колко пъти се повишиха цените и мн. други неща?