IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предизвестие по граждански договор?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• важно е наистина да се уточни какъв е договора,виждала съм подобни клаузи в граждански договор, но ако има предизвестие, няма ли и клауза по взаимно съгласие?

освен това 5 дни не са много като се замислиш.

по-важното при тези договори е да ти нанесат стажа в осигурителната книжка, да си получиш бележките за изплатени суми,които ще са нужни за данъчната декларация и да върнеш всички средства,които са ти предоставени за извършване на работата - компютър, телефон, кола.....

Коментар

• За какво се отнася този граждански договор? Например има случаи, когато може да се договори предизвестие при предсрочно прекратяване на договора - например при договори за наем, договор за влог, някакъв вид абонаментен договор и т.н.

Коментар

• Re: Предизвестие по граждански договор?

Първоначално изпратено от cupcake_girl
        Здравейте, някой от вас дали може да ми даде инфо по въпроса? Имам тука един граждански и пише, че се иска 5 дена предизвестие при напускане. Дали клаузата не е нищожна?
        100 % нищожна

Коментар

• Предизвестие, напускане са термини от трудов д-р,
          При гр. д-р няма напускане, з -то нямаш раб. място.
          Гр. д-р е свързан с изработване на опр. работа-ако не я свършиш, не получаваш договореното. Тогава може да дължиш неустойка, ако го пише в д-ра.
          Ако има преклузивен срок за прекратяването на гр. д-р , то той няма значение относно заплащането- важно е дали си свършила или не работата !
          Ако не си я свършила, дори да им дадеш предупреждение за прекратяване на д-ра. може да поискат да я свъшиш, или д а им платиш неустойка. ако си я свършила, няма значение срока/

Коментар

• Предизвестие по граждански договор?

Здравейте, някой от вас дали може да ми даде инфо по въпроса? Имам тука един граждански и пише, че се иска 5 дена предизвестие при напускане. Дали клаузата не е нищожна?
          Working...
          X