IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт на КФН срещу Мариян Йорданов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• МАРИАН Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО .

А КОМИСИЯТА Е ПОДХОДИЛА МЕКО - МОЖЕШЕ ДА НАЛОЖИ ГЛОБИ ЗА ВСЯКО НАРУШЕНИЕ И НА ДВЕТЕ СТРАНИ - 4 сделки по 2 участници по 20 000 лв .

НИКАКЪВ КОМПРОМИС С ТАКИВА МАНИПУЛАТОРИ и ша са управим

Коментар

• Re: Акт на КФН срещу Мариян Йорданов

...

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
        .........бе изобщо тука ни е страх даже да пишеме от/на/за КФН
        верно има по некоя убава мома, да краси атмосферата, ама страха си е страх...
        Страх лозе пази! ;-)
        някой от вас търгували с инвестор.бг
        Аз не
        и ми е чудно имало ли е въобще някой който да е бил подведен от тези сделки

Коментар

• Ами аз се сещам и за изкупуването на Стара планина холдинг ...
          Не е само планината... Виж как беше ХЕСа преди време - от 18 лв, натресоха цената на 28 лв, сега е на 25-26 ...
          бе изобщо тука ни е страх даже да пишеме от/на/за КФН
          верно има по некоя убава мома, да краси атмосферата, ама страха си е страх...
          Мечка, радвам се да видя, че и ти подкрепяш Мариян по тоя проблем а и по другия въпрос - кокошкарския

Коментар

• Цитат "В резултат на сключените 7 сделки с общ обем 15 860 бр. акции не се е променя действителният притежател на акциите. "

Значи ли това че няма разлика между физическо и юридическо лице?
            Манипулация щеше да е ако има сделка между едно и също физическо лице, защото в този случай - Да, той е свързано лице с юридическто но не и идентично...
            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Мариане, имаш пълната ми подкрепа. Абсолютно съм убеден в невиността на ситуацията и то не за друго, а ЗАЩОТО КФН ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗВА, ЧЕ ОСВЕН С КОКОШКАРСКИ РАБОТИ С ДРУГО НЕ СЕ ЗАНИМАВА.
              Ето днес едно дружество поскъпна с 15% след като оповести важна информация. Същото това дружество за последните 3месеца поскъпна с над 80% - много ми е интересно дали КФН ИЗОБЩО ще разследва нещо или пак няма дори да си мръдне пръста да разследва ОЧЕВАДНИТЕ факти.
              Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• лоша работа

Коментар

• Акциите на Инвестор БГ са от сравнително неликвидните на пазара - от общо 661 дни през който са се търгували през 188 не е имало сделки въобще, или в около 30 % от дните като изключим по-активната търговия след IPO-то им.
                  Дружеството няма мажоритарен собственик, а големите акционери в дружеството имат имат между 5 - 20 % от капитала, и е нормално ако правят сделки те да бъдат със значителен дял от дневната търговия.

Това решение ако мине през съда ще направи неликвидните дружества още по не ликвидни защото ще създаде прецедент който казва че основни акционери не могат да търгуват акциите си когато няма сделки с дружеството - но тогава кой да търгува ако компанията не е много ликвидна?
                  Една от основните цели на Комисията е да развива капиталовия пазар а това не е в тази посока...

С този акт също така се нарушава и едно друго основно подразбиране - Манипулация е действие значително изменящо обичаините нива на търговия , а нормалните пазарни сделки са в рамките на спреда между купува и продава.
                  Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Ами аз се сещам и за изкупуването на Стара планина холдинг вчера до максимума (днес излезе новина за безплатни акции), и за изкупуванията в края на месеца от страна на пенсионните фондове на А... , но всъшност какво говоря. Далеч по-тежко провинение са сделките на Мариян в рамките на рейнджа, за да направи репо на фирмата си.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon
                      Е къде по - лесно е да се заяждат с дребните инвеститори....
                      С другите не им стиска...
                      15 860 бр. акции - малко????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      май не е дребен
                      да правим ПАРИ от БФБ????!!!????

Коментар

• Първоначално изпратено от melon
                        Е къде по - лесно е да се заяждат с дребните инвеститори....
                        Нещо за Оргахим вече шести месец без отчет например.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Е къде по - лесно е да се заяждат с дребните инвеститори....

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                            За мен това е удар по свободното слово и още веднъж потвърждава мнението ми, че комисията се занимава с абсолютни глупости вместо да налага глоби на истинсктие мошеници на пазара. Сега хем отчитат дейност, хем дават урок на критиците си ( и на критиците на борсата). Мисля че тук е мястото всеки да си каже мнението за комисията!
                            Ми то си има отделна тема за КФН
                            май беше КФН наказва манипулатори
                            А и за тези сделки има отделна :"законовили са сделките между съпрузи"
                            да правим ПАРИ от БФБ????!!!????

Коментар

• За мен това е удар по свободното слово и още веднъж потвърждава мнението ми, че комисията се занимава с абсолютни глупости вместо да налага глоби на истинсктие мошеници на пазара. Сега хем отчитат дейност, хем дават урок на критиците си ( и на критиците на борсата). Мисля че тук е мястото всеки да си каже мнението за комисията!

Коментар

• Акт на КФН срещу Мариян Йорданов

Публикуваме и официалното становище на нашия колега Мариян Йорданов по случая:

Здравейте,

Като журналист със 7-годишен опит, винаги съм уважавал институцията Комисия за финансов надзор, подкрепял съм и ще продължавам да подкрепям нейните усилия за налагане на ясни правила на пазара.

Естествено, и сега отразявам дейността й максимално точно и й пожелавам все така да изпълнява буквата и смисъла на законите. В момента например очаквам отговорите за едно интервю с представител на институцията.

По отношение на конкретния случай, за който става дума, с наказателното постановление срещу мен съм принуден да потърся авторитета на Софийски градски съд.

Надявам се моят случай да помогне на други инвеститори, като за първи път хвърли яснота дали съпрузи, свързани лица и заинтересовани лица могат да сключват сделки помежду си, особено пък когато има икономически ефект от тези сделки.

Наказателното постановление е съставено за сделки между Мариян Йорданов и Мариян ТР ЕООД. Сделките са с икономически ефект, а именно данъчно оптимизиране на разходите поради преференциите за юридическите лица, а при сделки с икономически ефект, още повече без описаното в закона "значително" изменение на цените не може да има манипулация, заявиха адвокатите ми.

За 2006 г. Мариян ТР е платил данъци за над 5 хил. лв., а Мариян Йорданов е платил значителни лихви.

С развитието на репо-пазара от края на 2006 г., за който Мариян Йорданов като журналист е написал 95% от материалите в България, самият Мариян Йорданов изгради концепция да използва възможностите на този пазар.

Сделките не са правени през COBOS, а от брокера ми, който ги е сключил така, че да не изменят средната цена, сключвал ги е между бид и аск и освен това при силни изменения в цената на акцията е оставял кросовата сделка за следващия ден.

Защо сделките са няколко? Става дума за прехвърляне на акции на стойност 100 000 лв., сума, която не мога да осигуря в един момент, за да стане всичко в една сделка, затова сделките са няколко.

Знаел съм, че сделки между едно и също лице са незаконни, но не и за сделки между две лица, при които се спестяват разходи за данъци поради данъчното третиране на лихвите и комисионите като разход. Това бе изненада и за брокера ми и инвестиционните консултанти, с които работя.

Решението ме заварва в отпуск и няма да мога да участвам активно в дискусията.

С уважение,
                                Мариян Йорданов
                              Working...
                              X