isixmisix - нали си на трудов договор там, как става това да не си платиш там данъците - работодателя да не ги плати . Това е голям филм.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Работодател от САЩ, работя от вкъщи - какви данъци трябва да платя?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от isixmisix Разгледай мнение
В САЩ не ми удържат нищо, предполагам това не влиза в категоия "трудов договор". Работя като програмист, почасово, няма хонорар. Не мисля, че се се водят "авторски възнаграждения", самоосигурявам се на минимална работна заплата, доходът е над 10 000 лв. на месец (над 120 000лв. годишно).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от isixmisix Разгледай мнение
В САЩ не ми удържат нищо, предполагам това не влиза в категоия "трудов договор". Работя като програмист, почасово, няма хонорар. Не мисля, че се се водят "авторски възнаграждения", самоосигурявам се на минимална работна заплата, доходът е над 10 000 лв. на месец (над 120 000лв. годишно).
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
под формата на хонорар ли ти идва дохода. за данъка е ясно 10% плосък и 25% нормативно признати разходи. ако са авторски възнаграждения 40% нормативно признати разходи. ама мое да се наложи да плащаш осигуровки. ако дохода е голям по изгодно е да си регистрираш Еоод. казваш трудов договор ама в коя държава. ако е в САЩ там не ти ли удържат данък и осигуровки. ако си ги платил в САЩ тука не дължиш щото имаме СИДО. в зависимот от размера на дохода може да се окаже че ти е по-изгодно в БГ да платиш данъци.ако минеш границата от 50 000 мое и да се наложи и ДДС регистрация да ти искат от НАП.
сподели в какво точно се състои работата,щото много общо си го написал
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от isixmisix Разгледай мнениеЗдравейте,
Моят работодател е от САЩ, нает съм на трудов договор, работя от България, имам постоянно местожителсвто тук. Трябва ли да плащам данъци върху заплатата си и ако да - какви?
Благодаря!
сподели в какво точно се състои работата,щото много общо си го написалLast edited by nradev; 25.10.2018, 17:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
тук ще получиш доста и различни съвети ......... как ще решиш кой да послушаш?
като решиш да послушаш някой и ти дойдат на проверка ...... кой ще отнесе глобата, ако нещо е объркано?
-------------
защо не подходиш професионално? ........ намери си един счетоводител който да ти изготви данъчната декларация след това да се подпише отдолу и да я внесе при данъчните
така, ако има нещо сгрешено отговорността няма да падне върху теб
успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от isixmisix Разгледай мнениеЗдравейте,
Моят работодател е от САЩ, нает съм на трудов договор, работя от България, имам постоянно местожителсвто тук. Трябва ли да плащам данъци върху заплатата си и ако да - какви?
Благодаря!
като решиш да послушаш някой и ти дойдат на проверка ...... кой ще отнесе глобата, ако нещо е объркано?
-------------
защо не подходиш професионално? ........ намери си един счетоводител който да ти изготви данъчната декларация след това да се подпише отдолу и да я внесе при данъчните
така, ако има нещо сгрешено отговорността няма да падне върху теб
успехfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар