IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за ЕООД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• въпросите си трябва да зададеш на счетоводител --- това е форум за инвеститори, а форума за счетоводители е на друг интернет адрес

един съвет - не се доверявай на случайни хора за съвети относно бизнеса и съпътстващите го административни процедури...

успех

Коментар

• Въпроси за ЕООД

Здравейте,

Имам идея за регистриране на малка фирма,но понеже не съм особено запознат с материята от закони,свързани със данъчните и осигурителните страни на съществуването на такъв юридически субект,се обръщам за съвет към вас като начален етап на сондиране.Имам много въпроси.Първо,решил съм фирмата да е ЕООД регистрирано по Търговския закон.Понеже разполагам с ограничен първоначален капитал за инвестиране,и понеже тепърва след регистрацията ще търся обекти (основно ще е дейност в строителния сектор),възможно ли е да не плащам осигуровки до започване на обект и след това при приключване на такъв и липса на нов да се предотврати начисляване на осигуровки за периодите с липса на работа и съответно дейност и къде е регламентирано законово това.Освен това прочетох че осигуровките за мен като управител могат да варират,като най-изгодно е да съм самоусигоряващ се-къде мога да прочета тези законови положения за да се запозная точно с условията и размера на осигуровките,които бих искал да сведа до минимум.С оглед на факта че строителният бранш не е в цветущо състояние мога ли да регистрирам фирмата си с предмет на дейност в повече от една сфера например-строителство,търговия и услуги и това води ли до допълнителни такси.Имам идея и за внос на определени стоки от Китай,но не съм сигурен дали за това е нужно регистриране на фирма или бих могъл да внасям голяма бройка от дадена стока -например 1000 бройки като физическо лице при положение че заплатя митата и ДДС.Логичният въпрос при такъв внос на митницата е -с каква цел,ако съм фирма е ясно,но като частно лице мога ли да декларирам за лична употреба и след това на какви санкции подлежа,ако продам част от тази стока.Доколкото разбрах,капиталът на ЕООД е минимум 2 лв,но от него трябва да се правят разходи за фирмата.Ако внеса капитал от 5000 лв и направя някакви първоначални разходи от тях за дребни но неизбежни неща като печат или касов апарат това води ли се като активност на фирмата от момента на разход дори от 1 лв и като основание за начисляване на осигуровки при положение че няма реална дейност.Знам че въпросите са много,но бих ви бил благодарен ако получа отговор дори начаст от тях или просто посочване на законите където тези въпроси са регламентирани.
    Working...
    X