Ако отворя LLC в САЩ в партньорство с още един българин, и направя ООД в България в партньорство със същият агент, трябва ли въпросните фирми да плащат данъци и в двете държави и ако "да" има ли вариант за данъчни облекчения в САЩ при положение, че не сме граждани на тази държава? Също така СИДДО със САЩ важи за доходите само на физически лица или обхваща и корпоративният доход? Счетоводството е наистина тъмна материя за мен, така че благодаря предварително и сърдечно на всеки помогнал с информация по темата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
СИДДО м/у България и САЩ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от aviator11 Разгледай мнениеЗдравейте,
надявам се да не повтарям вече предъвквани теми, но не можах да намеря нищо, което да ми помогне досега във форума. И така въпросът ми е:
Ако отворя LLC в САЩ в партньорство с още един българин, и направя ООД в България в партньорство със същият агент, трябва ли въпросните фирми да плащат данъци и в двете държави и ако "да" има ли вариант за данъчни облекчения в САЩ при положение, че не сме граждани на тази държава? Също така СИДДО със САЩ важи за доходите само на физически лица или обхваща и корпоративният доход? Счетоводството е наистина тъмна материя за мен, така че благодаря предварително и сърдечно на всеки помогнал с информация по темата.
За физическите лица W-8BEN формата урежда СИДДО между САЩ и България.Only God Can Judge me...
Коментар
-
СИДДО м/у България и САЩ
Здравейте,
надявам се да не повтарям вече предъвквани теми, но не можах да намеря нищо, което да ми помогне досега във форума. И така въпросът ми е:
Ако отворя LLC в САЩ в партньорство с още един българин, и направя ООД в България в партньорство със същият агент, трябва ли въпросните фирми да плащат данъци и в двете държави и ако "да" има ли вариант за данъчни облекчения в САЩ при положение, че не сме граждани на тази държава? Също така СИДДО със САЩ важи за доходите само на физически лица или обхваща и корпоративният доход? Счетоводството е наистина тъмна материя за мен, така че благодаря предварително и сърдечно на всеки помогнал с информация по темата.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар