IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как непаричният капитал да стане паричен в АД?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнение
    Не схванах. Може ли по-подробно?

Акциите свързани с апортни вноски се продават и ... ?
    "увеличенията са ставали срещу непарични апортни вноски - машини, софтуер, коли, ..."
    - Апортите сигурно са и предмет на коментари за тяхната ценност в АД(сантиментална)А те в закона са само хххх лева.Може да ги продадете на ново ООД(собственост на "волни" колеги,или друг предприемач),и ако Ви е изгодно,да ги наемате при нужда.Това може да се съчетае с увеличаване на капитала(от нов Инвеститор).Разходи и хартии не са малки ...." 31 2011, 04:47 Апортна вноска в капитала на ЕООД - http://www.regfirms.com/e107_plugins...topic.php?3409 ,проекто-решение за апортна вноска в ООД./ http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=9203 , "ПРОЦЕДУРА ПО АПОРТ
    http://www.advokatkraleva.com/2012-0...-13-44-43.html ps ).Шега- сетих се за проф Каро- "чисти акции,освободени от активи" пс2 "Акциите свързани с апортни вноски "---Всичките акции са еднотипни,независимо дали са купени с кеш,или са продукт на апортирани активи. пс3 " Разпореждане с непарична вноска в АД
    от dukebg » 02 Авг 2010, 14:19

Така едно АД, за да заблуди кредиторите си, би приело непарична вноска за имот на стойност 1 млн лева, но ако същият имот е ипотекиран и след това бъде продаден на публ. продан, то реалната стойност на имущството на АД ще клони към...нула.
    Аргумент в тази насока е чл. 252, ал. 1, т. 5 - Акционерното дружество се прекратява...когато чистата стойност на имуществото на дружеството по чл. 247а, ал. 2 спадне под размера на вписания капитал." http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=42977
    Last edited by Minavast; 28.05.2013, 15:19.

Коментар

Просто искам да няма думата "апорт" в устава (както и производните и) от тук нататък!

По-просто не мога да обясня
      Проблем да си я извадиш от устава нямаш , правите си общо събрание и изменяте устава както ви устроива. после си го регистрирате в търговския регистър.
      Не сте длъжни апорта да е описан в новия устав, това са минали работи.

Разбира се копие от стария устав ще има в Търговския регистър или Търговския съд , от там не можещ го махна .....и при проучване на историята на дружеството ще излиза.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Акциите НЕ СА свързани с начина на придобиването им било то в пари или апортни вноски , освен ако нямаш някакъв клас привилигировани акционери записали акциите чрез апорта .........Но дори и в тоя случай след прикключването на процедурата на увеличението на капитала , придобитите акции нямат връзка със средствата за придобиването им !

Продължавам да мисля че изобщо не знаеш какво искаш да попиташ
        Last edited by markov; 28.05.2013, 10:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
          Винаги има недоволни акционери.Които виждат друг път към успеха.Намери двама такива ,да вземат апортите,а да ти дадат акциите си.И разкешвате после

Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

Просто искам да няма думата "апорт" в устава (както и производните и) от тук нататък!

Винаги има недоволни акционери.Които виждат друг път към успеха.Намери двама такива ,да вземат апортите,а да ти дадат акциите си.И разкешвате после

Коментар

• Колега, виж сега,
              капиталът на едно преприятие представява остатъчната стойност на активите, след приспадане на всички негови пасиви, т.е. не можеш да го разделиш на паричен и непаричен.
              Доколкото разбирам те е страх, че един инвеститор като види апортни вноски, а не парични ще се уплаши и няма да инвестира при теб.
              Това е погрешно схващане, инвеститорите гледат структурата на активите, където са тразени апортните вноски, ако ти трябват пари просто продай активите и тогава ще имаш повече парични средства в актива.
              Но това не би трябвало да пречи в привличането на инвеститори, ако това са твоите резерви по отношение на апортните вноски!
              Дано правилно съм разбрал запитването ти!

Коментар

• Винаги ще си я има тази думичка...
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Просто искам да няма думата "апорт" в устава (както и производните и) от тук нататък!

Коментар

Да. Всичко е минало през лицензирани оценители.

Целта накратко е никъде в документи свързани с дружеството (устав, отчети,...) вече да не фигурират апортни вноски!

Извинявам се ако формулировките ми не са добри. Вероятно трябва да се обърна към адвокат, но ми се иска да имам предварителна информация дали е възможно въобще да се реализира подобна "трансформация" на капитала от "смесен" в изцяло паричен.
                    Колега ама тои капитаал Е ИЗЦЯЛО ПАРИЧЕН !

Нали това ти обяснявам , апорта се оценява и капитала се увеличава с паричната му равностоиност ! Ако влезеш в търговския регистър на реда капитал ще видиш сума в лева....а не изброени активи от апорта !

Изобщо не мога да те разбера какво всъщност приташ.

Апортираните активи нали са били в владение на дружеството, в смисъл след апорта са останали на разпореждане на дружестното, а не си ги е прибрал акционера ?

Ако искаш да изчистиш апорта от историята в Търговския регистър , няма да стане .

Коментар

Целта накратко е никъде в документи свързани с дружеството (устав, отчети,...) вече да не фигурират апортни вноски!

Извинявам се ако формулировките ми не са добри. Вероятно трябва да се обърна към адвокат, но ми се иска да имам предварителна информация дали е възможно въобще да се реализира подобна "трансформация" на капитала от "смесен" в изцяло паричен.
                      Може би е имало някаква несправедливост с оценките на апортните вноски на лицунзираните оценители, Евентуално тази несправедливост не е поправена и при преоценките на Апортираните активи към 31.12... Кажи какво искаш да правиш, предполагам да увеличиш капитала на АД-то или да продадеш акции, чрез или на нов акционер....

Не формулираш добре въпроса, може би можеш да си свършеиш работа без сложни схеми.....

Коментар

Адвокат няма да ти свърши работа, по-добре намери добър счетоводител.
                        Жената имаше някакъв такъв казус преди години.
                        Мога да я питам довечера, стига да се прибере де

Коментар

• Да. Всичко е минало през лицензирани оценители.

Коментар

• Ползването на адвокати не е задължително , но като четао въпроса ти стигам до извода че даже не можеш да изложиш въпроса точно, което значи че ползването на адвокат и/или финансист с опит е наложително в твоя случай.

Малко теория.....вероятно е имало опортни вноски в капитала на АД, те би трябвало да са оценени от лицензирани оценители назначени от съда или търговския регистър и увеличението на капитала е било в левовата им равностойност , а НЕ В МАШИНИ , ЗЕМИ ИЛИ ИМУЩЕСТВО.
                            Какви точно махаш от капитала не се разбира добре във въпроса ти ?
                            Искаш да си намалиш капитала с стоиностат на апортирано преди имущество е друга работа !
                            Или просот искаш да си измениш устава на дружеството да не стои историята с апорта в него ?
                            Last edited by markov; 26.05.2013, 13:47.

Коментар

• Как непаричният капитал да стане паричен в АД?

Здравейте,

Търся начин да махна капитала от тип "апортни вноски". Т.е. да остане само паричният капитал.

Подробности:
                              В развитето на непубличното акционерното дружество се е преминало през различни увеличения на капитала, като някои от увеличенията са ставали срещу непарични апортни вноски - машини, софтуер, коли, ...
                              Непаричните вноски в момента присъстват в устава и го правят списък от вече ненужни неща.
                              Това според мен прави трудно привличането на потенциални инвеститори и купувачи и искам да изчистя устава и структурата на капитала.
                              Всякакви идеи са добре дошли !
                              Предварително благодаря!
                            Working...
                            X