IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Частна собственост в Булгаристан? Да, бе! Да!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Една от темите които остана без отзвук!

Коментар

• Частна собственост в Булгаристан? Да, бе! Да!

Тъй като тази тема никой не я отвори, я пускам аз

Имате примерно земя, обработвате я. Идва една руска фирма, наела румънски работници и почва да гази из нивите и двора ви, като извънземни, с разрешение на някой чиновник от великата столица. И какво правите от тук нататък? Ами ако намерят газ под на земята ви? Според законите на РБ, бучат си сондата, прокарват си един път и една тръба през нивата ви, газят наоколо, а вие? А, ако не намерят, кой ще ви поеме щетите? А ако намерят? Ще се съдите за щетите? Пригответе пачка и здраве за следващите 5-10-20 години.

Тия въпроси ме интересуват...

http://grada.bg/category/%D0%B2%D0%B...8%D0%BD%D0%B8/ Арендатори в няколко шуменски села са бесни. През последните дни работници от румънска фирма, която прави проучвания за нефт и газ, газят без да питат нивите и посевите им. Чужденците са наети от "българска" газова компания - В случая "Овергаз" на който 50 % от капитала му се държи от “Газпром”... И за каква българска компания става дума, като дори метачите в нея не са българи, но не в това е въпроса, а с това дали въобще и до колко е защитена частната собственост в страната, на българските и чуждите инвеститори и дали който си иска, с един печат от МС не може да разкатае кой да е бизнес в България?!

- За кого работите?
      - За „Овъргаз“.
      - Какво търсите?
      - Мисля, че газ.
      - И какво точно правите, виждаме, че тук опъвате кабели?
      - Не можем да говорим за това.
      - Имате ли разрешение да влизате в тези частни ниви?
      - Има хора от „Овъргаз”, които се занимава с тези неща.

Тия собственици на земя и тия арендатори не зная защо ми приличат на купувачи на фабрики преди 9 септември. Утре като нищо може някой да им секвестира житцето и копче не могат да кажат дори.. А колко тази земя е тяхна, то се вижда
      Last edited by Jay Gould; 07.11.2011, 02:27.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
    Working...
    X