IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проектът за ЗАКОН ЗА ОТНЕМАНЕ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА НА ИМУЩЕСТВО

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
    хаха
    това наистина си е много добра новина за инвеститорите в НИ
    Какви инвеститори? Снощи чух, по някоя телевизия беше, че преките чуждестранни инвестиции през 2010г у нас са намалели с 60% спрямо 2009та. Пък както знаем 2009 намаляха спрямо 2008 с 40%. Не съм много сигурен , ама не ми се рови.
    А ако приемат този закон, всички които могат ще си тръгнат.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от nabludatel63 Разгледай мнение
      Всеки да предполага, че купува имущество, придобито с престъпление?

В крайна сметка каква да е съдбата на законопроект, срещу който едновременно се обявяват разнородни институции, често с противоположни интереси:

- правозащитните организации;

- правният отдел на Министерския съвет;

- работодателските организации.

Отговорът е очевиден за закона в сегашния му вид.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=752506
      хаха
      това наистина си е много добра новина за инвеститорите в НИ

Коментар

• .....

това е подобно на момента със незаконното отдаване под наем на апартамент

раз4итат на това 4е българите се мразят един друг

с тая сива икономика колко процента от българите могат да докажат доход

Коментар

• Всеки да предполага, че купува имущество, придобито с престъпление?

В крайна сметка каква да е съдбата на законопроект, срещу който едновременно се обявяват разнородни институции, често с противоположни интереси:

- правозащитните организации;

- правният отдел на Министерския съвет;

- работодателските организации.

Отговорът е очевиден за закона в сегашния му вид.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=752506

Коментар

• Ама то НЯМА член, който да не е противоконституционен!

Чл. 22. (1) Комисията образува производство за установяване на произхода на имуществото на лице, за което съществуват достатъчно данни, че притежава или е получило имущество, придобито чрез или във връзка с престъпна дейност на друго лице, независимо от осъществяването на наказателната отговорност на извършителя.
            (2) Комисията образува производство за установяване на произхода на имуществото на юридическо лице, когато съществуват достатъчно данни, че то притежава, контролира или е получило имущество, придобито чрез или във връзка с престъпна дейност на друго лице, независимо от осъществяването на наказателната отговорност на извършителя.
            Това в синьо как го разбирате? Аз го разбирам така: Купил съм апартамент от Иван Петров, който е съден за някакво престъпление, например данъчна измама, НО Е ОПРАВДАН, то пак започват производство против мен, запор на имущество, банкови сметки. И въобще те съсипват, ВЪПРЕКИ че човекът е бил оправдан. Защото друго тълкуване на израза "независимо от осъществяването на наказателната отговорност на извършителя" аз не мога да дам.
            Така могат да наложат запор и да съсипят например Инвестбанк, защото Петя Славова е закупила имот от вдовицата на Косьо Самоковеца. А може би именно ТОВА Е ЦЕЛТА на закона? Да поставят в ПЪЛНА зависимост от изпълнителната власт всеки дето има една панелка или не дай боже две панелки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
              Закона ми се струва удачен...

Трябва само да сложат допълнителен член, който не позволява започване на производство с/у човек, чието имущество се оценява на под 500 000 лева. Така обикновените граждани ще са спокойни.
              А не е ли по добре, първо да докажат че си виновен и после да ти конфискуват имуществото? Па било то и за 60 000 лв.

Коментар

• Туй "животно" няма да мине, защото нарушава основите на българското законодателство в правната област - "невинен до доказване на противното" и " закони действащи със стара дата".
                цецкови работи....

Коментар

• По анонимни доноси са съдели и осъждали в Средновековието. Скарваш се с комшийката за нещо - пускаш донос, че е вещица и готово.
                  Тургат я на кладата - с идеята, че ако тя е невинна, бог ще я спаси.

В съвременното право има едно нещо, което се нарича презумпция за невинност, тоест ТЕ трябва да доказват, че си виновен, а не ти да доказваш невинността ти.

Не че тоя проектозакон ме учудва де - с това животно на власт нищо не може да ме учуди.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Закона ми се струва удачен...

Трябва само да сложат допълнителен член, който не позволява започване на производство с/у човек, чието имущество се оценява на под 500 000 лева. Така обикновените граждани ще са спокойни.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                      и какъв ти е проблема ако си изряден...
                      Ами значи, трябва да тръгна да си доказвам дохода в периода 1985-1992, за да не ми вземат апартамента, да не говорим че могат и да не ти го признаят. А повода за разследването е не че съм престъпник или че имам досие, ами по анонимен донос. Според теб няма проблем?

Няма проблем че си виновен до доказване на противното - само това ми кажи нормално ли е? Демократично ли е? В коя държава чийто стандарт се стремим да догоним се приема че си виновен по анонимен донос? Защото все си мисля, че в развитите страни е обратното, невинен до доказване на противното. Явно искате да ни докарата до стандарта на Иран, Авганистан, ако не бяхме в Европа, можеше и Сомалия да сме стигнали.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                        Пич, ти още ли вярваш в Дядо Коледа?

Тази комисия се създава с цел да се репресират неудобните. Там по анонимен донос, могат да ти отнемат апартамента, ако не докажеш доход. Това на кои времена ти напомня?
                        Значи първо има анонимен донос за това че ти си си купил апартамента през 1993 с незаконно придобити средства? Това звучи ли правдоподобно? След като някой те натопи анонимно, ти автоматично ставаш виновен и си длъжен ти да доказваш че си изряден. В случая си виновен до доказване на противното.
                        и какъв ти е проблема ако си изряден...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение

Тази комисия се създава с цел да се репресират неудобните. Там по анонимен донос, могат да ти отнемат апартамента, ако не докажеш доход. Това на кои времена ти напомня?
                          Значи първо има анонимен донос за това че ти си си купил апартамента през 1993 с незаконно придобити средства? Това звучи ли правдоподобно? След като някой те натопи анонимно, ти автоматично ставаш виновен и си длъжен ти да доказваш че си изряден. В случая си виновен до доказване на противното.
                          Като си платиш примерно 50 000 лв на някой от властта и ще си невинен. А паричките ще отидат нагоре по веригата, познайте при кого.
                          Този закон се създава за да може по-лесно властта да те рекетира.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                            от какво се възмущавате - ми нали и сегашните управляващи казвате че крадат и ще ги изритвате скоро - значи те ще станат жертви на собствения си закон, нали така. Или нещо сте пропуснали.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                              от какво се възмущавате - ми нали и сегашните управляващи казвате че крадат и ще ги изритвате скоро - значи те ще станат жертви на собствения си закон, нали така. Или нещо сте пропуснали.
                              Ами тя Цветелина вече измъкна стотиците милиони и сега сигурно пазарува някой остров от Карибите. А паричките на СИК вече са на Кайманите.

Коментар

• от какво се възмущавате - ми нали и сегашните управляващи казвате че крадат и ще ги изритвате скоро - значи те ще станат жертви на собствения си закон, нали така. Или нещо сте пропуснали.

Коментар

Working...
                                X