IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вашите въпроси към НАП за дан. декларации 2011 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Доходите от БФБ (дивиденти и продажба на акции) не се декларират. Данъкът върху дивидента се начислява и внася от акционерното дружество, което е емитент на акциите. В сметката ви при инвестиционния посредник пристига нетния дивидент (т.е. след облагане с данък) и физическото лице не трябва да се грижи за плащане на данъци. Доходите от продажба на акции (на регулиран пазар в България и други държави от ЕС) са необлагаеми. Необлагаемите доходи не се декларират.

Дивидентите обаче от чужбина (вкл. и други държави от ЕС) се декларират. Има спогодби за избягване на двойното данъчно облагане, обаче не са ми ясни (може да излезе по-лесно да се плати данък вместо да се прилагат).

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
      За какво ми тая фирма? Аз съм физическо лице и търгувам за собствена сметка
      със собствен капитал.
      ти хем искаш да приспадаш разходи, хем ме питаш за какво ти е фирма

намираш си фактури --- осчетоводяваш си ги и ти минават за разходи ----> после ти се намаля печалбата и плащаш по-малки данъци
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
        като си регистрираш фирма дължиш и съответните осигуровки.
        За какво ми тая фирма? Аз съм физическо лице и търгувам за собствена сметка
        със собствен капитал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          Ама наистина какъв ти е проблема да подаваш декларация, ако ти искат.... Описваш, подаваш и забравяш... И ако някой ден не дай си Боже искат доказване на доход си лесен...
          Аз лично си декларирам всичко, нито е трудно, нито плащаш тякакви данъци...
          в коя графа описваш доходите ти от дивиденти?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Излиза че въпреки че печалбите ми на БФБ са необлагаеми, заради доходите ми от дивидент се налага да подам декларация?
            подаде ли декларация за доходите ти от дивиденти?

Коментар

• Как се декларират доходи от валутна търговия (форекс) и търговия с фючърси при положение че сделките са сключени чрез посредници в чужбина?

според теб как се декларират доходи? ................. ами с данъчна декларация

Каква данъчна декларация се подава и трябва ли да се предоставя някакъв стейтмънт или други документи като доказателство за сключените сделки ?

подава се данъчна декларация за доходи от чужбина

документи за доказателство не се представят ..................... когато ти дойдат на данъчна проверка/ревизия тогава доказваш това което си написал в декларацията

Могат ли да се приспадат пари за разходи или се облага цялата сума? Колко процента е дължимия данък?

регистрираш си фирма и си приспадаш разходите ................... данъка ти е 10% за юридически лица и 15% за физически лица

Дължат ли се здравни и пенсионни осигуровки ?

като си регистрираш фирма дължиш и съответните осигуровки

==================================

ако някъде греша ще се радвам да ме поправите
              .

Коментар

• Имам следните въпроси.

Как се декларират доходи от валутна търговия (форекс) и търговия с фючърси при положение че сделките са сключени чрез посредници в чужбина?
                Каква данъчна декларация се подава и трябва ли да се предоставя някакъв стейтмънт или други документи като доказателство за сключените сделки ?
                Могат ли да се приспадат пари за разходи или се облага цялата сума? Колко процента е дължимия данък?
                Дължат ли се здравни и пенсионни осигуровки ?

Коментар

Аз си внасям само здравните и сега ще ровя бумаги да видя колко трябва да внасям.
                  Не си "самоосигуряващ се" по смисъла на закона, ако сам си внасяш само осигуровките.

Тези, които си внасят само осигуровките са "безработни"

здравни осигуровки за безработни код 560405 през 2011 година

Предполагам, че внасяш осигуровката с код 560405. През 2010 беше 16.80, тази година е пак толкова.

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
                    Батя и аз съм съм около 2300 сделки за 2010г. съвпадък.
                    Подкрепям те напълно не искам да смятам и да пиша след като са необлагаеми, които иска да проверява към ИП, моля.
                    Браво, ако сме повечко такива активни играчи на БФБ, може вярно да й "цъфнат налъмите"

Сега изкача и друг казус. От т.г. самоосигуряващите се трябвало да правят вноски върху на база дохода, а не върху твърда основа (420 лв. мин. год.). Аз си внасям само здравните и сега ще ровя бумаги да видя колко трябва да внасям.

Да Марияне, правилно си постъпил!

Коментар

• Батя и аз съм съм около 2300 сделки за 2010г. съвпадък.
                      Подкрепям те напълно не искам да смятам и да пиша след като са необлагаеми, които иска да проверява към ИП, моля.
                      Не се бъзи-кай !!!

Коментар

Не искам да се занимавам с данъчни кратуни.
                        Все могат да намерят за какво да се заядат.
                        А и как точно се описва резултата от 2 300 сделки за 2010-та
                        За доказването на дохода нямам никъв проблем. Една справка със сделките от ИП и съм готов.
                        По тази причина и по причина по-долен постинг да не се фокусира излишно внимание, не зададох въпроса.
                        Утре ще има видео от цялата пресконференция

Поздрави

Коментар

• Не искам да се занимавам с данъчни кратуни.
                          Все могат да намерят за какво да се заядат.
                          А и как точно се описва резултата от 2 300 сделки за 2010-та
                          За доказването на дохода нямам никъв проблем. Една справка със сделките от ИП и съм готов.

Коментар

Мерси пич!
                            Прав си че не четох като хората докарай, заблудих се по болтнатото от коки.
                            Коки, ще ти дърпаме ушите ей
                            Ама наистина какъв ти е проблема да подаваш декларация, ако ти искат.... Описваш, подаваш и забравяш... И ако някой ден не дай си Боже искат доказване на доход си лесен...
                            Аз лично си декларирам всичко, нито е трудно, нито плащаш тякакви данъци...
                            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                              Хора, четете бре! Декларират се дивидентите от чужбина!. Така че Батя нищо не трябва да декларираш.
                              Мерси пич!
                              Прав си че не четох като хората докарай, заблудих се по болтнатото от коки.
                              Коки, ще ти дърпаме ушите ей

Коментар

Излиза че въпреки че печалбите ми на БФБ са необлагаеми, заради доходите ми от дивидент се налага да подам декларация?
                                Хора, четете бре! Декларират се дивидентите от чужбина!. Така че Батя нищо не трябва да декларираш.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X