IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По-сурови мерки при прехвърляне на собствеността

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Наивников е прав, но в тая държава такива неща като хъхряци, ушеви и чиновници са неприкосновени и над законите, явно никой и за нищо не може да им търси отговорност.
    А тъкмо такива паразитни касти трябва да бъдат наказвани безмилостно за безобразията си, защото те са на хранилката на данъкоплатците.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      По сериозни мерки трябва да има и срещу данъчните служители. Какво се получава. Идват на проверка в сериозна фирма. Започват да търсят под вола теле. Обясняваш им се като ученичка и те нищо не хващат. Към края на ревизията ти писва и започваш да мислиш за рушвет. Аз обаче рушвети не давам и започвам да си чакам ревизионния акт. Получавам го, плащам и актът отива в съда. Там естествено печеля и кой мислите плаща грешките на данъчния, който не си е направил труда да прочете законите - ами пак бюджета, тоест аз, детето ми, служителите и работниците ми. А данъчният даже си няма хабер и действа в следващата фирма. Не учи, не слуша какво му обясняваш. Никаква отговорност, никакви санкции.
      100% си прав! И не само данъчни, а и митничари и всякакви други мекотели. Мен ми се е случвало да ми пишат акт, в който накрая сумата нарушението е плод на въображението на пишещия и не се връзваше с нищо в описанието на нарушението. Отивам на адвокат, а той ми вика "О да, често се случва. Напудрил е сумата за да влезе под друг член от закона, иначе за по-малка сума санкцията е само 200лв."
      Разбира се това нещо отпада веднага в съда, разноските по делото са за сещате се кой, служителя никой не го търси за отчет, а накрая и съда е виновен че не е отсъдил за държавата.

Коментар

• По сериозни мерки трябва да има и срещу данъчните служители. Какво се получава. Идват на проверка в сериозна фирма. Започват да търсят под вола теле. Обясняваш им се като ученичка и те нищо не хващат. Към края на ревизията ти писва и започваш да мислиш за рушвет. Аз обаче рушвети не давам и започвам да си чакам ревизионния акт. Получавам го, плащам и актът отива в съда. Там естествено печеля и кой мислите плаща грешките на данъчния, който не си е направил труда да прочете законите - ами пак бюджета, тоест аз, детето ми, служителите и работниците ми. А данъчният даже си няма хабер и действа в следващата фирма. Не учи, не слуша какво му обясняваш. Никаква отговорност, никакви санкции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Нека не забравяме другото действащо лице в измамата т.нар. "социално слаб". Някакви санкции за тях, за да се научат да не си слагат така лесно подписът?
          Ами кастрация, за начало

Коментар

• Нищо няма да променят освен схемите.
            А ще има цигани със задлъжняли фирми докато има цигани.

Коментар

• Как 60 дни бе, тия са луди...

И какво става, ако след изтичането на 60 дневния срок НАП не си е изпълнила задължението? Отказват ти мълчаливо, без аргументи, и ти го духаш. И чиновника не поема никаква отговорност за това.

Защо изобщо данъчните задължения могат да се прехвърлят? И по-точно, ако фирмата е задлъжняла и фалира със оригиналния си собственик, тези пари така или иначе няма как да се приберат, понеже собственикът на ООД е с ограничена отговорност...

Коментар

• Нека не забравяме другото действащо лице в измамата т.нар. "социално слаб". Някакви санкции за тях, за да се научат да не си слагат така лесно подписът?
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Че данъчната служба у нас е една бе - НАП. В нея и в агенцията по вписванията собственици и съдружници се водят по ЕГН, тоест, това трябва да е капиталното облекчение в другите процеси. За какви 60 дни говорим, не разбирам. При положение, че всичко може да се изясни за час, най-много, 24. Явно, прави се опит за утежняване на бизнес - климата.
                  А това никак, ама, никак, не е добро.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    На времето, за да продадеш компания данъчните правиха пълна проверка на всичко, включително после и на това, дали си платил данъците от продажбата като частно лице. Казвам го защото първата продадена компания от частно лице в страната бе моя. Тъй като никога до тогава не бе продавана фирма, данъчните извършиха ревизия на фирмата преди сделката, а после на мен и моите приходи след нея. После нещата се промениха, щом така лесно могат да се прехвърлят данъчни задължения на компании, към лица които не могат да ги платят. Проблема би бил лесно решим ако се върне старата практика, първо проверка, ревизия и после сделка.
                    така е , но само ако сменяш адреса на управление и данъната служба.
                    ако тези неща не се променят прехвърлянето става без проблеми и без проверки
                    Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• На времето, за да продадеш компания данъчните правиха пълна проверка на всичко, включително после и на това, дали си платил данъците от продажбата като частно лице. Казвам го защото първата продадена компания от частно лице в страната бе моя. Тъй като никога до тогава не бе продавана фирма, данъчните извършиха ревизия на фирмата преди сделката, а после на мен и моите приходи след нея. После нещата се промениха, щом така лесно могат да се прехвърлят данъчни задължения на компании, към лица които не могат да ги платят. Проблема би бил лесно решим ако се върне старата практика, първо проверка, ревизия и после сделка.
                      Last edited by Jay Gould; 30.12.2010, 15:05.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Защо на всеки опит да се направи нещо с което ще се прекрати една пълна 20 годишна продължаваща глупост бива моментално отхвърлена?

Юристи ли сте?
                        Четете българска журналистика, коментари?!???

Коментар

• Това е поредната глупост на правителството.
                          Всяка сделка на БФБ е всъщност промяна собствеността на дружеството чиито акции се търгуват.Или за публични компании няма да важи?Ами за акционерни дружества с акции на преносител?А за чуждестранни компании развиващи дейност в България?Ако те трупат задължения на тях кой ще им забрани да сменят собственика си?Поредната страхотна простотия.Големите ще работят с чужди фирми и ще регистрират дъщерни дружества тук и като не им изнася ще продават майката.Елементарно.

Коментар

• По-сурови мерки при прехвърляне на собствеността

Според новите допълнения на закона при започване на процес по преобразуване, промяна на собствеността или друго обстоятелство, се изпраща запитване до НАП. Агенцията по приходите имат шейсет дни, да изпратят информация дали и колко задължения има фирмата към държавната хазна. Чак след получаването на тази информация Агенцията по вписванията, ще могат да впишат даденото обстоятелство. Ако документа не е представен от НАП, то Агенцията по вписванията, ще има законовото право, да обяви отказ.
                            Целта на новите текстове, е да се предотврати прехвърлянето на фирми с големи задължения на социално слаби лица. Както и да започнат да се погасяват старите вземания към НАП, които за първите единадесет месец на 2010г. са около 2 млрд. лв.
                            Тълкуванията на допълненията са доста противоречиви. От една страна, трябва да се предотврати самото натрупване на задължения, но по време на криза, да се спира нормалните бизнес процеси, като сливане и изкупуване на малките от големите е недопустимо.
                            регистрация на фирма
                          Working...
                          X