IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търговски регистър с платен достъп?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има логика само Публичните дружества да си качват отчетите , но те ги качват и на БФБ където са достъпни до инвестиционната общност.

Няма логика, освен от нездраво любопитство, някои случаен човек да трябва да знае финансовите резултати на личните ми фирми. Печалбите или загубите са лично мои проблем, а относно на дължимите данъци и проблем на НАП.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Аз съм скептичен към твърдението че измамниците точно от търговския регистър си набавят необходимите за измамата лични данни. Дали преди търговския регистър такива измами нямаше......имаше си и то приблизително същия брои!
      Според мен няма нужда да се ограничава достъпа до регистъра, трябва само да се отмени качването на финансовите отчети , защото те се подават задължително в НАП и Статистиката.
      Как няма да качвате отчети бе. Ние простите инвеститори и потребители, как ще разбираме какви нагласявки правите с ГФО-тата си. И как ще се радваме на натрупаните ви с години неразпределени печалби и раздути каси
      Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Аз съм скептичен към твърдението че измамниците точно от търговския регистър си набавят необходимите за измамата лични данни. Дали преди търговския регистър такива измами нямаше......имаше си и то приблизително същия брои!
        Според мен няма нужда да се ограничава достъпа до регистъра, трябва само да се отмени качването на финансовите отчети , защото те се подават задължително в НАП и Статистиката.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• За съжаление и да стане платен това най-вероятно няма да спре измамите и злоупотребата с лични данни...
          регистрация на фирма

Коментар

• въобще не съм радостен,че всички мои данни са достъпни за сульо и пульо-трябва да става с оторизиран достъп,ако изобщо трябва да става.
            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Търговски регистър с платен достъп?

Една от промените в закона за Търговски регистър гласи, че той трябва да стане с платен и ограничен достъп. Превръщането му в платен регистър, уронва правата на потребителите за достъп до информацията, на така наречената единна, публична база данни. Ако достъпа се извършва само с електронен подпис или кредитна карта, то какво се случва със свободния достъп? Третият вариант за достъп е, ако се отиде на място в Агенцията по вписванията и се направи писмена или устна справка.
              Ако достъпа стане платен, ще си извършва двойно плащане за една и съща услуга. Плащате държавна такса за регистрация на фирма и след това се заплаща за справка, за да се види, че документите са обработени без грешка. Приходите от тези такси, ще отиват в Агенцията по вписванията, която трябва да се преоформи на Сдружение с нестопанска цел или на Еднолично Дружество с ограничена отговорност.
              Другото предложение е да се заличават личните данни и адреса на собствениците и Управителите, което нож с две остриета - защо да си виждат личните данни на хората развиващи бизнес, но от друга страна се губи свързаността на фирмите. Чрез проверки през сайта на Търговския регистър са извършени много разследвания за ДДС нарушения и препродавания на фирми.
              Валидацията за достъп чрез електронен подпис или кредитна карта, освен ограничение на достъпа, може да показва кой, кога и защо е проверявал досието на дадена фирма. Така че със защитата на личните данни се приключи в зародиша на идеята за регулиран и следен достъп.
              Last edited by leadconsult; 26.12.2010, 21:04.
              регистрация на фирма
            Working...
            X