Здравейте , имам еоод в което от създаването му се осигурявам по ДУК , нямам други служители ,не съм подавал декларация за СОЛ ,сега се налага да спра временно дейността на дружеството и искам да се регистрирам на борсата по труда е да получавам обезщетение за безработица .Мисля че отговарям на изискванията за това чл.54а т.3 от ксо , но от НОИ отдел обществено осигуряване ако не бъркам там където се подават документите за безработните искат документ за прекратяване на ДУК ??? Аз не искам да закривам ЕООД-то а да спра дейност за неопределен срок.Какъв документ да им занеса ??? Дали ще стане с решение на собственика за спиране на изплащане на възнаграждения по ДУК??? От НАП пък ми дават да подам декларация за прекратяване на осигуряването ама бланката е от тези за самоосигуряващите се "Нищо вика инспекторката ще допишеш на ръка че си осигуряван по ДУК" ??? Юриста в Бюрото по труда вика няма проблеми донеси уверение от нап за спиране на осигуряването и ще те регистрираме от НАП викат немаме такова уверение И незнам вече
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да се прекрати ДУК
Collapse
X