Първоначално изпратено от mussi
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неизплатено обезщетение по чл.224 от КТ
Collapse
X
-
Вие си иамте право на обезщетение, но след като сте подписали молби за отпуски със стара дата сами сте създали доказателства, които определено не са във ваша полза.
Както е казал колегата по надолу ако сте получавали фишове за заплата и ако в тях няма отразени ползвани отпуски това е във ваша полза.
Ако разполагате с фишове за заплата, в които не е отразено ползването на отпуск, имате два пътя - първия - сериозен разговор с работодателя за изплащане на дължимите обезщетения.
Втория път е Инспекция по труда.
Ако не разполагате с документи. че отпускът не е ползван е почти сигурно, че в предприятието ще коригират ведомостите и нямате никакви шансове да си получите парите.
Коментар
-
Нямаш общо взето никакъв шанс.Самата молба за отпуск подадена към ръководството е достатъчно основание да ти се зачитат дните посочени вътре кто такива,в които си ползвала отпуск.Вярно е,че през това време ти си блъскала на работното място,но просто не е трябвало да подписваш тези молби.Доказването на обратното е много трудно и ще ти струва повече пари отколкото би получила за тях според мен.Успех.Only God Can Judge me...
Коментар
-
pastir
Как те прихудиха ми е интересно?
Както и да е, ако си ползвала отпуск, това ти се отразява във фиша със заплатата. Не мисля, че е възможон сега да ги "ползваш със задна" дата - демек не са ти отразени във фишовете.
Най-добре е директно в инспекция по труда да отидеш, те ще ти кажат на какво имат право.
Коментар
-
Неизплатено обезщетение по чл.224 от КТ
Здравейте! През м.февруари тази година ми бе прекратен тр.договор с фирма,в която работех от 2000г.За всичките тия години съм ползвала 43 дни платен отпуск, а останалите 132 така и не можах, защото работодателя отказваше да назначи още един човек и отсъствието ми не беше възможно.В заповедтта за прекратяване не бяха цитирани нито дните на неизползвания отпуск, нито размера на обезщетението.В следващите два месеца след прекратяването на тр.договор на два пъти ми беше изплатено обезщетение за общо 60 дни неизползван платен отруск, а за останалите 72 дни ме принудиха да подпиша молби за отпуск.Имам ли шанс да претендирам за тия дни, при положение, че предполагам, че няма как да има издадени заповеди за разрешаване ползването на тия дни, въпреки че не съм сигурна, дали изобщо са издавани през годините такива.Задължително ли е във ведомостите да се отразяват платените отпуски или те също се водят отработени дни.При положение, че в публикувания на фирмата финансов отчет за 2008г.фигурират задължения към служителите за неизползвани отпуски,дали мога да си потърся парите за тия 72 дни?!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар