IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регистрация на сдружение / асоциация

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това дто не подлежиш на контрол, ама толкова да не е вярно, че няма на къде повече.
    Подлежи си на проверка и за данъци, и за осигуровки и за всичко!
    Ако се интересувате от счетоводство

Коментар

• Re: Регистрация на сдружение / асоциация

Първоначално изпратено от nnmr
      Мисля да регистрирам едно сдружение съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел и имам няколко проблема.

- Плащат ли се осигуровки на НОИ

- Задължителна ли е да регистрирам сдружението по Булстат. Разбрах за служебно вписване 30 дни след регистрацията.

- Изисква ли се двустранно счетоводство и може ли да се мине само с годишен отчет

- Има ли някакви други скрити разходи за поддръжка регистрацията на сдружението?
      Регистрирай си читалище. Общината е длъжна да те субсидира. Назначаваш си управителен съвет, и всичко както си е по реда. Измисляш някакви "дейности" - библиотека, ансамбъл, кръжоци. И никой няма право да ти се бърка в дейноста, и не подлежиш на никакъв контрол!
      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от nnmr
        Как стои въпросът с дяловото участие за нестопански сдружения?
        Въобще не стои такъв въпрос. Дялово участие има в търговските дружества. След като целта е НЕСТОПАНСКА какъв е смисълът от дяловото участие?

Коментар

• Как стои въпросът с дяловото участие за нестопански сдружения?

Коментар

Мисля да регистрирам едно сдружение съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел и имам няколко проблема.

- Задължителна ли е да регистрирам сдружението по Булстат. Разбрах за служебно вписване 30 дни след регистрацията.

- Изисква ли се двустранно счетоводство и може ли да се мине само с годишен отчет

- Има ли някакви други скрити разходи за поддръжка регистрацията на сдружението?
            Плащат се осигуровки и данъци само ако се начисляват възнаграждения. Ако се работи без възнаграждение - не се плаща нищо.

Естествено, че се изисква воденето на счетоводство, защото и тези сдружения са данъчно задължени лица и подлежат на данъчен контрол и съответно трябва да могат да представят адекватна счетоводна информация при извършването на такъв контрол. Всички юридически лица са длъжни да водят двустранно счетоводство.

Идеята да минете само с отчет е добра, но как ще се изготви отчета след като нямате счетоводство - не е много ясно.

Със сигурност ще имате разход поне за счетоводител, който да ви състави ГФО, освен ако вие самия не отговаряте на изискванията за съставител на отчети и си го изготвите сам.

А в Булстат е добре да се регистрирате сам, заюото след служебната регистрация вероятно ще последва санкция.

Коментар

Плащат се осигуровки на НОИ на председателя (представляващия сдружението). Може да се мине само с годишен отчет.

Коментар

• Регистрация на сдружение / асоциация

Working...
              X