IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофьорите поставиха застрахователите на колене с катастрофи

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В цял свят застрахователите са "тарикати" и как да е друго като същността на бизнеса им е такъв, даваш им парите в ръцете още от началото и после чакаш да те да ти дават.

Специално в автомобилното застраховане ще има още много "иновации" с цел да се прекара застраховащия. В много страни си има праг т.н. собствен риск до който застрахователя не дава и една стотинка. Примерно платил си каско 2000 лева и ти казват, щета до 5 хил . лева не покриваме, само от там нагоре. После може друг да е виновен за щетата, но автоматично ти вдигат риска след това и пак си избиват парите. Много честа практика е хора, които имат някаква дребна щета изобщо да не търсят пари щото после застраховката им ще се вдигне. Скоро тези неща ще дойдат и у нас.

Коментар

• Мерси, извинявам се ако съм ползвал рязък тон накрая на деня.
      Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
      Заглавието е коригирано
      Иначе интересно какво става с Дженерали, дали наистина изчистват стари неща. Тази загуба в общото застраховане идва основно от промяна на дела на презастрахователите в резерва, може да има доста причини за това. Все пак, като се има предвид че още няколко застрахователи отчитат положителен технически резултат само благодарение на прехвърлен доход от инвестиции, нещата не са навсякъде розови. Но не са и на колене
      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Аз пък винаги съм се чудил как хората си застраховат колите, щото ги е шубе да не ги омажат в някоя катастрофа, ама не си застраховат кожичките, все едно са неуязвими като Лошият терминатор. Треперят за ламарината на бричката, а не мислят, че може да останат без част от крайниците си, или направо да пукнат при някоя катастрофа.
        Но и сосният ръст на застраховки, свързани с инвестиционен фонд ме радва. Все пак има и хора, дето разсъждават, а не само да мислят за глупости.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Има нещо гарантирано доколкото знам. Но е странно... Какво са правили тези 'шампиони'?

Първоначално изпратено от cool_alyn
          Abe zashto taka?
          Az ako imam zastrahovka tam ima li problem?

Първоначално изпратено от Боримечката
          Дженерали с култов отчет и в общото и в животозастраховането ...

общото има собствен капитал минус 13 милиона към 30 юни ... дали няма да се наливат парички от чужбината???

Коментар

• Abe zashto taka?
            Az ako imam zastrahovka tam ima li problem?

Първоначално изпратено от Боримечката
            Дженерали с култов отчет и в общото и в животозастраховането ...

общото има собствен капитал минус 13 милиона към 30 юни ... дали няма да се наливат парички от чужбината???

Коментар

• Дженерали с култов отчет и в общото и в животозастраховането ...

Коментар

• Ще го вдигат ЯКО,

от порядъка на 100%..........!;-))

Коментар

• Ами то не е до компаниите - исгодна цена може да постигнеш само при застрахователен брокер. Ако намеря визитката, ще ти пратя на ЛС координати.

Първоначално изпратено от stdmv
                  Кажи кои са компаниите?

Първоначално изпратено от SStoilov
                  Ами разтърси се за други оферти. И на мен ми искаха 2 000 за каско на 2004 г. , ама се появиха оферти на 1 000 .

Тва застрахователите са гадно племе.

Купувам си значи аз кола за 16 к , отивам при застаховател (при почти всичките) и наглеците викат

" Ааа, таа кола стува 30 к , -> каско = 2к"

А аз им викам , ми дайте ми 30к и я взимайте, а те не искат. Викам , ако случайно нещо я пооткраднат, ще ми я платите ли 30к, а те викат, я ти я платиме, я не.

Значи, ако си откраднеш колата било застрахователна измама, а това да ти я оценяват на 2 пъти пазарната само за да ти вземат премията не е измама ?

Така и не я застраховах.

Първоначално изпратено от Nikola
                  На колене тея мошенници. 2 000 лева им оставям на година за кола 2002 година........

Коментар

• Това ми звучи като ДАЙТЕ ДА ВДИГНЕМ ГО ЗА 2009

Коментар

• Кажи кои са компаниите?

Първоначално изпратено от SStoilov
                      Ами разтърси се за други оферти. И на мен ми искаха 2 000 за каско на 2004 г. , ама се появиха оферти на 1 000 .

Купувам си значи аз кола за 16 к , отивам при застаховател (при почти всичките) и наглеците викат

А аз им викам , ми дайте ми 30к и я взимайте, а те не искат. Викам , ако случайно нещо я пооткраднат, ще ми я платите ли 30к, а те викат, я ти я платиме, я не.

Значи, ако си откраднеш колата било застрахователна измама, а това да ти я оценяват на 2 пъти пазарната само за да ти вземат премията не е измама ?

Така и не я застраховах.

На колене тея мошенници. 2 000 лева им оставям на година за кола 2002 година........

Коментар

• Заглавието е коригирано

Без загубата на Дженерали, застрахователите са с 21,1 млн. лв. печалба за полугодието
                        http://www.investor.bg/?cat=5&id=68515

Благодаря

Коментар

• Ами разтърси се за други оферти. И на мен ми искаха 2 000 за каско на 2004 г. , ама се появиха оферти на 1 000 .

Така и не я застраховах.

Коментар

• Чак сега видях, че си има тема по въпроса, пък аз взех да питам инвестора - "Какво е това безумно заглавие"? Довечера това ще бъде цитирано по други медии, ще коментира Марио Гаврилов по БНТ и куп глупости и теории ще се чуят. И то при положение, че дори да не отворите самите отчети на застрахователите, в последния абзац на съобщението на КФН си е написано, че Дженерали са на загуба. Те са на загуба и в животозастраховането - и това ли е от катастрофи?
                            Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
                              Живи да ги оплачеш,ама защо хич не им вярвам.Всеки може да провери за каква сума е застрахован и реално изплатени застраховки.
                              При събития настъпили на територията на Р. България
                              За всяко събитие при едно пострадало лице – 700 000 леваАко сте чули такава сума да е получавана в Б-Я моля споделете
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
                                Първоначално изпратено от репото
                                Първоначално изпратено от cymru
                                Премиен приход на Дженерали за
                                Q2 2007 38 млн
                                Q2 2008 28 млн.
                                При ръст на пазара 21,4%- как ти се струва?
                                Струва ми се че са от малкото дето гледат да не работят на губещ продукт
                                като ГО
                                умни хора

Премиен приход на Дженерали за ГО
                                Q2 2007 6млн.
                                Q2 2008 6 млн.

Май не е точно така....или гроздето е кисело
                                като дадеш 30% комисионна на заст. брокер и туй онуй за администрация и като съда ти гласува обезщетения дето да ти се завие свят и ела да видиш
                                имай предвид че тазгодишните дела още не са решени
                                в следващите 3 г. ще се решат
                                а искове се предявяват до 5 г.

тоест тазгодишните плащания са за щети от преди няколко години
                                при Гражданската
                                и какво
                                още ли мислиш че е як сектор
                                малко е трудно да се твърди

единствените печеливши са застрах. брокери и други такива
                                Ха наздраве
                                http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

Working...
                                X