Първоначално изпратено от intint
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мога ли да купя стаж?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dikobrazи още един интересен-защо например на
http://healthinsurance.nssi.bg/repor...htm_15_out.asp
продължават да търсят осигуровки от 2000 г. минал е давностен срок отдавна /знам че не са длъжни да го прилагат/ . това означава ли че доживот ще ги дължим
Това обяснено на прост български.
P.S. Изводът какъв е? Избягвай да плащаш. По -точно избягвай да бързаш с плащането, особено що се отнася до НАП, НОИ или там както сега са се кръстили.
Коментар
-
Re: Мога ли да купя стаж?
Първоначално изпратено от shtyrkelaПървоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от vidvolpЗдравейте! Може ли някой да ми каже може ли да си купя трудов стаж(примерно 15години), който да ми послужи за точки при понататъчно пенсиониране?Предварително благодаря за отговора![/b]
Съвет по добре си внасяй пари в доброволен фонд за пенсийка и се осигурявай към някой приятел или към собствена фирма на минимален доход, а ако можеш и двете най добре.
На въпроса ти директно сега да си купиш стаж за 15 год. няма как да стане, поне с сега действащата уредба.
ади стига толкова че ще трябва и хонорар да ти искам
от 2001 год. ако се осигуряваш на 2 места като на едното за 8 часа и на друго /по втори тр.договор за не по малко от 3 часа/ стажа се брои 4 за 5 т.е. за всекий 4 години правиш 5 или плащаш 12 получаваш 15.
не е казано на каква заплата може и пазач на паркинг в/у 20 лв.заплата месечно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobi75Първоначално изпратено от vidvolpЗдравейте! Може ли някой да ми каже може ли да си купя трудов стаж(примерно 15години), който да ми послужи за точки при понататъчно пенсиониране?Предварително благодаря за отговора![/b]
Съвет по добре си внасяй пари в доброволен фонд за пенсийка и се осигурявай към някой приятел или към собствена фирма на минимален доход, а ако можеш и двете най добре.
На въпроса ти директно сега да си купиш стаж за 15 год. няма как да стане, поне с сега действащата уредба.
ади стига толкова че ще трябва и хонорар да ти искам
Коментар
-
а за какво Ви е да купувате стаж. разликата между "социала" и заслужената пенсия е пренебрежимо малка и не вярвам да се промени. също така и възрастовата граница е само 2 г. /за мъжете/
по интересен въпрос е когато дойде време да се пенсионират хората от поколението след 1960 какво ще се прави. повечето от тях в периода 90-99 рядко са били на трудов договор. а някои и до момента не ги осигуряват.
и още един интересен-защо например на
http://healthinsurance.nssi.bg/repor...htm_15_out.asp
продължават да търсят осигуровки от 2000 г. минал е давностен срок отдавна /знам че не са длъжни да го прилагат/ . това означава ли че доживот ще ги дължим
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от vidvolpБлагодаря!Но ако примерно през повечето време съм работил "на черно" , т.е. не са ми внасяли осигуровки, тогава?))
Георги, доплащането за 3 години е само 2-3 хиляди лева
а и пенсията не си заслужава. по-добре да инвестира някъде.....което изглежда смешен съвет в този момент
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от vidvolpЗдравейте! Може ли някой да ми каже може ли да си купя трудов стаж(примерно 15години), който да ми послужи за точки при понататъчно пенсиониране?Предварително благодаря за отговора![/b]
Коментар
Коментар