IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мога ли да купя стаж?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от intint
    shtyrkela ти си добре запознат виждам
    Трябва да дадеш някой друг съвет.
    pitaj ako znam 6te ti kaga

Коментар

• shtyrkela ти си добре запознат виждам
      Трябва да дадеш някой друг съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от dikobraz
        и още един интересен-защо например на
        http://healthinsurance.nssi.bg/repor...htm_15_out.asp
        продължават да търсят осигуровки от 2000 г. минал е давностен срок отдавна /знам че не са длъжни да го прилагат/ . това означава ли че доживот ще ги дължим
        Изтичането на давността само по себе си не води до погасяване на задължението. Задължението продължава да си съществува. Последиците на изтеклата давност са съвсем други; тя ти дава правото да се позовеш на давността чрез възражение. А ако случайно се объркаш и си платиш след изтичане на давностния срок, то тогава нямаш право да искаш обратно парите.
        Това обяснено на прост български.

P.S. Изводът какъв е? Избягвай да плащаш. По -точно избягвай да бързаш с плащането, особено що се отнася до НАП, НОИ или там както сега са се кръстили.

Коментар

• Re: Мога ли да купя стаж?

Първоначално изпратено от shtyrkela
          Първоначално изпратено от Bobi75
          Първоначално изпратено от vidvolp
          Здравейте! Може ли някой да ми каже може ли да си купя трудов стаж(примерно 15години), който да ми послужи за точки при понататъчно пенсиониране?Предварително благодаря за отговора![/b]
          това е за последните 3 години преди пенсиониране. не може да купуваш преди да ти останат по-малко от 3 години до пенсия
          може да се купува стаж до 5 години , тези които са с више могат да го направят по всяко време , а за всички останали само ако не им достигат точки за пенсия преди самото пенсиониране пак до 5 год.

Съвет по добре си внасяй пари в доброволен фонд за пенсийка и се осигурявай към някой приятел или към собствена фирма на минимален доход, а ако можеш и двете най добре.

На въпроса ти директно сега да си купиш стаж за 15 год. няма как да стане, поне с сега действащата уредба.
          ади стига толкова че ще трябва и хонорар да ти искам
          добавка

от 2001 год. ако се осигуряваш на 2 места като на едното за 8 часа и на друго /по втори тр.договор за не по малко от 3 часа/ стажа се брои 4 за 5 т.е. за всекий 4 години правиш 5 или плащаш 12 получаваш 15.

не е казано на каква заплата може и пазач на паркинг в/у 20 лв.заплата месечно

Коментар

Първоначално изпратено от Bobi75
            Здравейте! Може ли някой да ми каже може ли да си купя трудов стаж(примерно 15години), който да ми послужи за точки при понататъчно пенсиониране?Предварително благодаря за отговора![/b]
            това е за последните 3 години преди пенсиониране. не може да купуваш преди да ти останат по-малко от 3 години до пенсия
            може да се купува стаж до 5 години , тези които са с више могат да го направят по всяко време , а за всички останали само ако не им достигат точки за пенсия преди самото пенсиониране пак до 5 год.

Съвет по добре си внасяй пари в доброволен фонд за пенсийка и се осигурявай към някой приятел или към собствена фирма на минимален доход, а ако можеш и двете най добре.

На въпроса ти директно сега да си купиш стаж за 15 год. няма как да стане, поне с сега действащата уредба.
            ади стига толкова че ще трябва и хонорар да ти искам

Коментар

• а за какво Ви е да купувате стаж. разликата между "социала" и заслужената пенсия е пренебрежимо малка и не вярвам да се промени. също така и възрастовата граница е само 2 г. /за мъжете/
              по интересен въпрос е когато дойде време да се пенсионират хората от поколението след 1960 какво ще се прави. повечето от тях в периода 90-99 рядко са били на трудов договор. а някои и до момента не ги осигуряват.
              и още един интересен-защо например на
              http://healthinsurance.nssi.bg/repor...htm_15_out.asp
              продължават да търсят осигуровки от 2000 г. минал е давностен срок отдавна /знам че не са длъжни да го прилагат/ . това означава ли че доживот ще ги дължим

Коментар

• Първоначално изпратено от vidvolp
                Благодаря!Но ако примерно през повечето време съм работил "на черно" , т.е. не са ми внасяли осигуровки, тогава?))
                е само 3 години е.
                Георги, доплащането за 3 години е само 2-3 хиляди лева

а и пенсията не си заслужава. по-добре да инвестира някъде.....което изглежда смешен съвет в този момент

Коментар

• Благодаря!Но ако примерно през повечето време съм работил "на черно" , т.е. не са ми внасяли осигуровки, тогава?))

Коментар

• И за какво ти е този стаж, и пенсия?? Със същите пари купи някаква търговска площ, пускай я под наем. Ето ти пенсия, дори и за правнуците!!! Во веки. А ти си тръгнал да пълниш гуши на чиновници?!?!
                    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

Коментар

• Мога ли да купя стаж?

nbnbnb
                        Last edited by vidvolp; 03.11.2010, 04:55.
                      Working...
                      X