IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добра ли е комбинация от Рискова застраховка и Взаимен фонд?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: А кой застраховател бихте ми препоръчали?

Първоначално изпратено от Edelweis
    А относно живото-застраховките без спестовен характер, кой от застрахователите бихте ми препоръчали?
    ДЗИ, Булстрад, Алианс?
    Благодаря.

Мисля, че тук всички са пълнолетни, за да вземат сами решенията си, след като са разгледали условията и офертите. Още повече, че по-долу са дадени някакви критерии...

Не сме ли по-доволни от себе си, ако можем сами да вземем своето решение? Или все още мама и татко трябва да вземат решенията вместо нас, както и да ни сдъвкват предварително храната?

Нищо лично! Отново пожелавам успешно сърфиране между офисите на застрахователите: който има проблем - тръгва и сам си го решава!
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• А кой застраховател бихте ми препоръчали?

А относно живото-застраховките без спестовен характер, кой от застрахователите бихте ми препоръчали?
      ДЗИ, Булстрад, Алианс?
      Благодаря.
      Човекът е човек, когато е на път!

Коментар

• Едно от мненията, как да подберем застрахователя си, за да се застраховаме чрез сключване на 1-годишна рискова застраховка, е моето. Бих проучил какви рискове са включени в полицата. Между тях трябва да присъстват (не пожелавам никому):

1. Временна загуба на трудоспособност от:
        - общо заболяване,
        - трудова, битова или каквато и да е- злополука.
        2. Трайна загуба на трудоспособност.
        3. Най-лошият случай- смърт (НЕЗАВИСИМО ОТ ПРИЧИНАТА - заболяване, злополука...) - тук различните застрахователи изплащат на наследниците неколкократно 2-3-... пъти застрахователната сума.

Пожелавам да не се налага да прибягвате до обезщетения и приятно сърфиране между застрахователните офиси!

...горното не е препоръка, а само още едно мнение!
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Добра е стратегията.Спестовните застраховки няма да ти носят доходност като ВФ и ИД и няма да ти покриват рискове като рисковите застраховки.
          Life won't wait for you.

Коментар

• Направи си една спестовна в Алианц да ти е мирна главата. Имаш данъчно облекчение, доход от консервативно вложени пари и застрахователни защити.

Коментар

• Добра ли е комбинация от Рискова застраховка и Взаимен фонд?

Все си мисля че ако имам малко парички за инвестиране е най-добре да си направя Индивидуална рискова застраховка Живот без спестовен харектер и останалите - във Взаимен фонд?
              Вие какво бихте ме посъветвали?
              Така хем ще ми носи някакъв риск за здравето и живота не дай си боже, хем ще имам и инвестирани средства във взаимен фонд с прилична доходност......
              Въпросът е към кой застраховетел да насоча сраства за Рискова застраховка и какво покрива тя? - имам предвид без спестовен елемент - ДЗИ, Алианс?
              Какво покриват по принцип животозастраховките без спестовен характер? Какви са годишните премии?
              Благодаря.
              Човекът е човек, когато е на път!
            Working...
            X