If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Импе, не че се заяждам, но в момента как е доходността по вашите застраховки живот свързани с фонд???
както досега плюеше класическите застраховки, да не обърнем палачинката ...
Боримечков - важно е каква ще бъде доходността им в краят на договорите на нашите клиенти.
И аз не че се заяждам, но какво е състоянието на вашата компания, същата, дето се наложи щатската хазна да я спасява, ърм?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ами октомври миналата година обещаваха средна доходност между 15 и 35 % годишно за срок повече от 10 години, просто мошеници, такива наистина заслужава да ги махнат. Точно такива надуха балона, като подлъгаха хората с нереални обещания.
Munich Re: Кредитната криза ще засили позициите на застрахователите16.10.2008 12:31
Председателят на управителния съвет на най-голямата в света презастрахователна компания Munich Re Николаус фон Бомхард е заявил, че кредитната криза ще измени баланса на силите във финансовата система в света, т.е. основна роля вече ще започнат да имат застрахователните компании, а не банките, съобщи Ройтерс.
Бомхард е посочил още, че застрахователните компании в Германия едва ли ще се възползват от заделените от правителството 500 млрд. евро за спасяване на финансовия сектор.
Представители на големи застрахователни компании в Русия обаче са заявили, че изменение на баланса на силите във финансовия сектор в полза на застрахователите в страната понастоящем е невъзможен, съобщава вестник „РБК daily”. Въпреки това някои от участниците на финансовия пазар предполагат, че животозастрахователите може да привлекат част от клиентите на инвестиционните фондове, разочаровани от ефективността на инвестициите в инструменти на фондовия пазар.
Финансовата криза е подронила доверието към фондовете, стремящи се към висока печалба, но при висок риск, и когато този риск се е реализирал на практика, е започнала паника, която е „погребала” спекулативния пазар, смятат застрахователи.
На този фон застраховката „живот” е стабилен и консервативен финансов инструмент, гарантиращ на клиентите стабилни, макар и не много високи печалби, коментират руски застрахователи.
Според анализатори руските застрахователни компании не се нуждаят понастоящем от „антикризисни” средства, а едва ли ще се стигне до необходимост от държавна поддръжка и при по-нататъшно развитие на финансовата криза. Почти сигурно е обаче, че ще има известно забавяне на развитието на застрахователния сектор и навярно ще се стигне до консолидация.
Скивайте това, дето пише в новините... :-) Има много вярно в това - един дългосрочен план в такива моменти е много добра идея...
Класическата застраховка реално няма читаво покритие след половината срок на договорът - инфлацията ще е изпапала всичко. Пази боже човек с 30-годишен договор да пукне на 28-ата година - ако близките му са разчитали на застраховката му, ще бъдат неприятно изненадани.
И ако не правиш разлика между спестяване и инвестиция, това е тужно затеб.
ми то какво да ти кажа. Свършиха балъците. Хората искат качество. То в КД кое става? Фондовете им, които са с по 3-4 милиона лева, които имат много голям минус и участваха в ИПО-то на Дървени храни. Те можеха бързо да преструктурират но не го направиха понеже са леваци. Защо купиха толкова много д.храни? май-май нещо има да не казвам какво....... Портфолио мениджърите sucks, анализаторите също. Посредника им става ли за нещо? Не, гола вода са. Има там неква брокерка Нели, която грам не разбира какво става на пазара и само тапотии и дивотии може да плямпа. Абе с една дума ТРАГЕДИЯ. Имах дялове от единия им фонд и всеки път ми късаха нервите, добре че се махнах оттам.
лично мнение и опит
Привет beluga, предполагам си прав, май се оказва че и аз съм от последните ... , кажи моля те на къде да се пренасоча, че да не ...
То кд с триста зора са генерирали "огромен" премиен приход от има няма 600 хиляди...
Знам, че АИГ или Алианц или ИНГ или ДЗИ имат повече клиенти от нас,но това не значи, че продуктът им е по-добър. НИКОЙ финансово грамотен човек, запознал се с продуктите на КД няма да си направи класическа животозастраховка в ИНГ или АИГ, защото ще изглежда като идиот в най-критическите очи - своите собствени.
beluga - това е дългосрочен застрахователен продукт. Не отричам, че като инвеститори КД си имат минуси, но ЗАСТРАХОВАТЕЛНИЯТ им продукт е най-добрият, именно защото въпреки тия кусури могат да дадат нещо безкрайно по-добро от масовото животозастраховане, да не говорим за гъвкавостта на схемата, да не говорим, че на големите застрахователи им треперят гащите да не би да влязат вътре (тъй като финансово са изостанали с десетилетия) и определят рисковостта на бъдещият клиент с огромни таблици според професията му... В един поне важен застраховател не застраховат спортисти, каквито и да е, тоест ако Веско Топалов отиде при тях, ще го прогонят...
А ние сме ларж, последният ми клиент се занимава со спелеология и алпинизъм, отпращан от всички застрахователи, но нашият шеф само махна с ръка - "Ще му услужим на момчето, няма проблем..." Та така...
Боримечков - и аз не щях да те обидя - моите уважения към тебе... :-)
ми то какво да ти кажа. Свършиха балъците. Хората искат качество. То в КД кое става? Фондовете им, които са с по 3-4 милиона лева, които имат много голям минус и участваха в ИПО-то на Дървени храни. Те можеха бързо да преструктурират но не го направиха понеже са леваци. Защо купиха толкова много д.храни? май-май нещо има да не казвам какво....... Портфолио мениджърите sucks, анализаторите също. Посредника им става ли за нещо? Не, гола вода са. Има там неква брокерка Нели, която грам не разбира какво става на пазара и само тапотии и дивотии може да плямпа. Абе с една дума ТРАГЕДИЯ. Имах дялове от единия им фонд и всеки път ми късаха нервите, добре че се махнах оттам.
лично мнение и опит
Здравейте . Аз също имам застраховка в КД и смятам , че това е един прекрасен начин за застраховка доходност от ивестиционните фондове/разбирасе ако има/ и участието в инвестиционни схеми с малки суми.
За миналата година съм спестил от даници 300лв което разбирасе не се малко пари.По добре тези пари да влязат в моя джоб а не в държавата.
Импе, аз не съм продавач на продуктите, функциите ми са съвсем други. Не знам доколко мога да вярвам и на пазарните дялове на повечето от дружествата, защото има и доста схеми-кухарки.
Аз се изказах пренебрежително от моята си камбанария, извинявам се ако съм те засегнал - защото мен най-много ме вълнува рентабилността на една компания, а специално на нас конкуренция в това отношение ни е само и единствено Алианц. Излизащите скоро 6-месечни отчети само ще го потвърдят, та затова ...
иначе застраховките свързани с фондове, няма смисъл да се убеждаваме един друг кое е по-добро ... въпрос и на пазарна стратегия ... аз лично за толкова дългосрочен продукт не би си сложил парите в фирми, за които не знаеш дали ще ги има след 4-5 години каквито са половината на нашата борса, че и повече - да не започвам да изброявам ...
с последните промени в данъчните ставки, данъчната изгода от животозастраховането не е толкова голяма, но пак има смисъл.
проблемът е, че българина все още не вижда смисъл да застрахова живота или здравето си, не заради данъчни облаги, а заради зависещите от доходите му хора ...
но и това ще се промени!
Импе - конкуренцията не спи , вас точно не ви възприемам като сериозна конкуренция (няма да се обиждаш, нищо лично), но според мен на пазара има два други добри продукта, които обаче не са свързани с БГ фонд и това е правилен подход според мен ...
Сега случайно намерих тази стара и незаслужено забравена тема - въпрос към Боримечков - драги колега, защо това пренебрежение към Българските фондове и БГ борсата, ърм? Коя борса има по-голям потенциал, коя икономика се развива по-бърже и в коя страна над половината компании, листвани на борсата отчитат ръст от 30-80 и повече процента и това се приема за нещо естествено? По-сигурни намираш чуждите борси ли, що ли? Ще се радвам да ми отговориш с някакви реални доводи, да.
За това сме сериозна конкуренция ли - знай че се подосещам де работиш и имай предвид че ви отмъкнах лично аз двама клиенти подписали вече с вас - това трябва да ти светне червената лампичка пред очите - че продуктите ви са куци.
Хубав ден на всички, да.
Така е - само твърде много умел спекулант, склонен да поема рискове, може да направи яко сухо за половин година при колебаещ се пазар. А ние с чичо Уорън инвестираме във вечността... ;-)
Боримечков - продължавайте да не ни възприемате като сериозна конкуренция... до моментът в който ви изядем с парцалите.
Просто като качество на продуктът ние бием всички за моментът - а който подценява конкуренцията като теб, е наполовина бит.
А данъчното облекчение е много сосно, ако си фирмаджия и имаш десетки или стотици работници.
Коментар