Първоначално изпратено от Chubaka
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
МБАЛ Токуда
Collapse
X
-
Болничен от Токуда!!!
Здравейте!На мен ми се наложи скоро да се докосна до т.нар.ЛЮБЕЗНО ОТНОШЕНИЕ в Токуда.Лежах в болницата с дъщеря ми в началото на март.При изписването ми дадоха болничен лист за 2 дни,които лежахме.В последствие се получи така,че болничния беше изгубен и ми се наложи да поискам дубликат.
Имам позната,която работи като сестра там-в педиатрията,и я помолих да попита старшата сестра за дубликат.Тя категорично е отказала да го напише.Аз се обадих в болницата и от там ми казаха,че няма проблем да се издаде.Отидох на следващия ден с написана молба,както е по Наредбата за издаване на болнични,при което старшата сестра без дори и да ме погледне,заяви на колежката си .,че тя дубликат няма да напише.С молбата си аз стигнах до изпълнителния директор на болницата и след две седици ходене по мъките се сдобих с така желания дубликат!!Написването му отне точно 3 мин. на старшата сестра,но на мен ми отне доста разкарване.А най-дразнищото е,че не получих нито веднъж обяснение на отказа!А от болницата само казаха-еми тя си е такава!А в крайна сметка този въпрос въобще не се решава от подобни КРАВИ с високо самочувствие,а това е точно опоменато със законова наредба.
Успех на всички,които стигат до бюрократите в Токуда!Дано не си загубите болничния,че не ви завиждам!
Коментар
-
ще плащат ,като са глупаци да ходят там.Базата -добре,хубаво като всяко ново нещо.Ще ги видим след 10-20 год,дали ще е така лъскаво като полежат малко шопите със сламата на главата.
И още нещо няма какво да обсъждате персонала,че нали и те са дошли от почти всички Софийски болници,и повярвайте ми там те не са били най-добрити специалисти.
И като ще е частна тази болница ,защо НЗОК сключва договор с нея .?Отговора е ясен на всички..... те ще я точат с безмислени диагнози на здрави болни,а пък от НЗОК ще си траят за това.
Няма да се оправиме скоро време....,спестявайте за здраве ,а не за борсови игрички.
Съвет ...!
Коментар
-
И това с касиерките зад всеки ъгъл,които са доста некомпетентни,а понякога даже влизат в ролята на лекари и почват да казват на пациентите какво изследване е най-подходящо за тях.Или редовно си оставят телефонните слушалки на служебните си телефони отворени,че да не ги притесняват пациентите с въпроси.
Малко медицински персонал,много помощен-толкова много касиерки никъде няма ,а някой дали се сеща защо?
Коментар
-
Да болницата им наистина е на загуба.Ходили ли сте там даже в тъмните помщтения(коридори ,без прозорци -лампите са загасени),човек може да се пребие.И се връщтат пациенти,когато се прецени че не са добре платежоспособни.Иначе кой печели от цялата работа не е ясно,но със сигурност има експлоатация и на пациенти и на персонал,така че ще видим какво ще се случи с така прехвалената
"японска болница".
Където работели много специалисти,а в някои отделения човек да не попада.
Коментар
-
Първоначално изпратено от JoresПървоначално изпратено от mitkoЛекар съм. Токуда е болница, която оставя в мен много противоречиви чувства.
Инвестицията е огромна и никога не може да се върне с приходи от здравеопазване. Особено в Бг. Инфраструктурата е задоволителна, болницата е направена по-скоро разточително, има тоалетни чинии струващи по 1000 лева едната, напълно безсмислени. Бизнесплан едва ли има и да има той е драматичен според мен
същевременно тази болница може да разбие монополи - на Пирогов, ИСУЛ, Военна и дори правителствена. Според мен ИСУЛ и Пирогов са обречени - от години там не е инвестиран нито лев.
Управлението на Токуда има здравословна политика по отношение на колегите там. Печели се от дейности, минаващи през болницата, няма частни инициативи
В момента на Токуда пречат по различни линии. Не зная до кога, но болницата и в момента губи пари, със сигурност
Ще гледаме сеири и там, скоро според мен!
За сеирите някой ще излезе много прав.Една голяма уловка за добрите специалисти,които не могат да се върнат на престигните си "бивши"работни места.
Protivorechivi chuvstva v kakav smisal bolnicata e super obslujvaneto e super, lekarite sa super a dali qponcite sa si napravili biznes plan mi e se taq az sam klient i cqloto mi semeistvo v darjavna bolnica kracheto nqma da mi stapi lekarite tam ne mogat i da si pomislqt za iznudvane kofti otnoshenie i proslovutite si chastni kabineti kadeto reketirat neshtastnite horica, kolkoto poveche takiva bolnici tolkova po dobre za klientite /za men dumata pacient ne e obosnovana/. Bolnicata gubi pari /ne che ni e rabota/ no spored men tazi investiciq e dalgosrochna minimum 10god. Zadnika mi stoi perfektno v toaletnite im chinii evallla.
Коментар
-
Болницата се нуждае от добри лекари... само техника не е достатъчно си мисля...Ходил съм там заради стандартен преглед на детето и с приятел и почти всичко казано дотук мога да кажа, че е вярно.
Обстановката е приятна
Картите не ги разбирам много, или поне не схващам какво им е предимството
Дразнят ме касиерките зад всеки ъгъл като цяло изглежда скъпо
Лекарите са любезни но не изчерпателни и не се задълбочават (има и изключения, все пак зависи от човека)
Коментар
-
Не ми се е налагало да прибягвам до услугите на Токуда, но сега ме порази още нещо, което прочетох в сайта им - в близко бъдеще планират да изградят някакъв геномен център, благодарение на който ще може да се правят изследвания относно предразположеност на организма към онкологични заболявания и прочие. Това определено би било още един повод за завист спрямо японската болница от страна на другите лечебни заведения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от capitalСъпругата на мой колега роди там преди около 2 месеца. Той ни разказваше, че на лекарите и целия персонал е забранено дори едно цветенце да получат от пациентите. В противен случай да считат, че са си подписали оставката. Той ги питал колко трябва да плати за раждането, попитал жена си какви подаръци иска да купи на лекарите (нали знаете - за почерпката), но тя също му казала, че няма да ги приемат, защото им е забранено. Платили са единствено престоят и упойката. Плащала си е и за това че е ходила на консултациите по 30 лв. Накрая който иска да благодари на лекарите и обслужващият екип можел да го стори с подходящо парично дарение по сметка на Токуда Банк, която има офис в самата болница. Сумата я определяш ти сам като попълваш в заявлението към кое отделение искаш да постъпи и с каква цел. И така моят колега е написал, че иска парите да отидат при екипа, който е изродил дъщеричката му. Вероятно после сумата се разпределя между лекарите като добавка към месечната заплата.
Това мисля че е една добра практика и категорично прекъсва онази грозна традиция от социалистическо време да се носят бонбони, цветя, торти и рула на изписването и разни др. такива простотии.
Коментар
-
Съпругата на мой колега роди там преди около 2 месеца. Той ни разказваше, че на лекарите и целия персонал е забранено дори едно цветенце да получат от пациентите. В противен случай да считат, че са си подписали оставката. Той ги питал колко трябва да плати за раждането, попитал жена си какви подаръци иска да купи на лекарите (нали знаете - за почерпката), но тя също му казала, че няма да ги приемат, защото им е забранено. Платили са единствено престоят и упойката. Плащала си е и за това че е ходила на консултациите по 30 лв. Накрая който иска да благодари на лекарите и обслужващият екип можел да го стори с подходящо парично дарение по сметка на Токуда Банк, която има офис в самата болница. Сумата я определяш ти сам като попълваш в заявлението към кое отделение искаш да постъпи и с каква цел. И така моят колега е написал, че иска парите да отидат при екипа, който е изродил дъщеричката му. Вероятно после сумата се разпределя между лекарите като добавка към месечната заплата.
Това мисля че е една добра практика и категорично прекъсва онази грозна традиция от социалистическо време да се носят бонбони, цветя, торти и рула на изписването и разни др. такива простотии.
Коментар
-
Re: Рай за корупцията
Първоначално изпратено от Iwan IwanovБолница Токуда е Рай за лекарската корупция. Избират се само пациентите от които се печели, взимат им се пари за избор на екипи, а в същност избираш м/у /напр. Петров и Петров/. "Некорумпираните" Лекари взимат огромни комисионни от фирмите доставчици за заплатените от пациентите консумстиви, където са включени в цената. Работи се само това от което има лична изгода. Не знам само дали ръководството толерира това или не го вижда? Не съм сигурен, че качеството на лечение отговаря на иначе чудесната и скъпа опаковка.
Коментар
-
Re: Рай за корупцията
Първоначално изпратено от Iwan IwanovБолница Токуда е Рай за лекарската корупция. Избират се само пациентите от които се печели, взимат им се пари за избор на екипи, а в същност избираш м/у /напр. Петров и Петров/. "Некорумпираните" Лекари взимат огромни комисионни от фирмите доставчици за заплатените от пациентите консумстиви, където са включени в цената. Работи се само това от което има лична изгода. Не знам само дали ръководството толерира това или не го вижда? Не съм сигурен, че качеството на лечение отговаря на иначе чудесната и скъпа опаковка.Болница Токуда е Рай за лекарската корупция.
Коментар
-
Рай за корупцията
Болница Токуда е Рай за лекарската корупция. Избират се само пациентите от които се печели, взимат им се пари за избор на екипи, а в същност избираш м/у /напр. Петров и Петров/. "Некорумпираните" Лекари взимат огромни комисионни от фирмите доставчици за заплатените от пациентите консумстиви, където са включени в цената. Работи се само това от което има лична изгода. Не знам само дали ръководството толерира това или не го вижда? Не съм сигурен, че качеството на лечение отговаря на иначе чудесната и скъпа опаковка.Болница Токуда е Рай за лекарската корупция.
Коментар
Коментар