IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПОД "Топлина"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val2
    КОЛЕГИ , ТЪКМО ЗАПОЧНА ДА МИ СЕ ПОВИШАВА ОСИГУРИТЕЛНАТА КУЛТУРА И ВИЕ СПРЯХТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ . АЗ МИСЛЯ ЧЕ Е ИНТЕРЕСНО ЧОВЕК ДА ПОНАУЧИ ТОВА ОНОВА ОТ ИЗВОРА :-)
    Няма какво ново да се каже
    а пък и някой вече се поизчерпиха ;-)

Коментар

• КОЛЕГИ , ТЪКМО ЗАПОЧНА ДА МИ СЕ ПОВИШАВА ОСИГУРИТЕЛНАТА КУЛТУРА И ВИЕ СПРЯХТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ . АЗ МИСЛЯ ЧЕ Е ИНТЕРЕСНО ЧОВЕК ДА ПОНАУЧИ ТОВА ОНОВА ОТ ИЗВОРА :-)

Коментар

• [quote]Вижда се доста ясно кои управляват активите като пенсионен фонд и кои като високорисков договорен фонд. Като се има предвид, че последните в класирането инвестират предимно в акции на ТИМ (видно в публикуваните на сайтовете им портфейли), то те започват да приличат повече на пирамиди от началото и средата на 90-те години...
        [quote]
        статистик интересно инфо си дал,но не мислиш ли че има разлика от пирамидите от 90-те инвестирането в акции на ТИМ?

Коментар

• Коментар

• za6toto tova sa danni kym 31.12.2006,a toplina sa ot skoro

Коментар

• hmmmmm interesna grafika. Ama ne e iasno shto gi niama toplina vutre?
              Neshto edin ot bransha spria da mi pishesh, shto taka?

Коментар

• Много интересн спор върви тук. Спор без никаква обосновка и доводи. Понеже следя осигурителния пазар реших да ви дам малко информация, тъй като цифрите са най-добрия аргумент във всеки спор.

Това са портфейлите от акции на ПОД-овете към 31.12.2006г.

Вижда се доста ясно кои управляват активите като пенсионен фонд и кои като високорисков договорен фонд. Като се има предвид, че последните в класирането инвестират предимно в акции на ТИМ (видно в публикуваните на сайтовете им портфейли), то те започват да приличат повече на пирамиди от началото и средата на 90-те години...

Все пак оставям вие да си направите изводите!

Коментар

• и не съм машинист, а машина

Коментар

• Първоначално изпратено от edin ot bran6a
                    машиниста,
                    много думи изприказва и за пореден път не си спести необоснованите обиди - явно ти имаш някакви проблеми /аз все още не съм те обидил/.
                    Както и да е: Приемам, че си прав за натиска за прехвърляне в Топлината, няма начин да е иначе.
                    Но че си в друг бранш /или се правиш на ударен/ си личи по някои доста неадекватни изказвания:
                    1. Алианц Бг било част от голям международен холдинг :-)
                    Направи си справка и ще видиш, че Алианц БГ е собственост на няколко ООд-та на фамилия Желеви, а отношенията им с немците са нещо като франчайзинг... :-)
                    2. Съгласие са ултра сериозно дружество, ЦКБ Сила не са???? При положение, че мажоритара на второто придоби първото преди една година???!!!
                    Да продължавам ли?
                    Аз ти казах вече, че не съм много много наясно с пенсионните у нас. Чета и се интересувам дотолкова да знам какво става с моите парички и с фондовете. А Желеви ги чувам сега ама сигурно си прав, както казваш знаеш всичко за този сектор. Знам, че Сила имат малко активи. Предлагаха ми ги като вариант да се осигурявам там ама отказах.
                    А с това не съм съгласен, че "няма как иначе". Как да няма? Нали сме пазарна икономика. Демокрация, ЕС и т.н. Тези методи мисля останаха в миналото, макар и някои хора да си живеят още там като въпросния Ковачки или както се казва. Да си заделят бюджет за реклама и да си намерят кадърен мениджмънт, който да постигне добра доходност и после хората сами ще дойдат. Но имаше една статия в този сайт, където показаха портфейлите на пенсионните дружества към 2006 и ясно се видя как ТИМ-ите фондове са пълни с техни акции. Сигурен съм, че така и този фонд ще направи с фирми на мажоритаря. Ефекта? В дългосрочен аспект е лошо това, понеже носиш много рискове. ОСвен пазарния, имаш вече и специфични рискове (мажоритаря). Това, което би могло да стане е ясно нали?
                    Ти имаш ли нещо общо с топлина или с такова грешно впечатление оставам? И какво са ти направили другите, че толкова лично ги нападаш и реагираш?
                    Айде със здраве браншовик продължавай

Коментар

• машиниста,
                      много думи изприказва и за пореден път не си спести необоснованите обиди - явно ти имаш някакви проблеми /аз все още не съм те обидил/.
                      Както и да е: Приемам, че си прав за натиска за прехвърляне в Топлината, няма начин да е иначе.
                      Но че си в друг бранш /или се правиш на ударен/ си личи по някои доста неадекватни изказвания:
                      1. Алианц Бг било част от голям международен холдинг :-)
                      Направи си справка и ще видиш, че Алианц БГ е собственост на няколко ООд-та на фамилия Желеви, а отношенията им с немците са нещо като франчайзинг... :-)
                      2. Съгласие са ултра сериозно дружество, ЦКБ Сила не са???? При положение, че мажоритара на второто придоби първото преди една година???!!!
                      Да продължавам ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от edin ot bran6a
                        mashina,
                        ти да не си от мениджмънта на Алианц, че така избесня? ;-)
                        За да стане диалог, не обиждай, а кажи някой неоспорим факт. Мога да коментирам почти всеки персонално в почти всяко ПОД в България /виж ми ника/.
                        Purvo niamam nishto obshto s alianz, zashtoto az sum v suvsem drug vid biznes. Investiram si na bfb za sobstvena smetka i aktivno se interesuvam kakvo stava na nashia finansov i osiguritelen pazar. Vtoro az se osiguriavam v drugo pensionno no e ot listata po-dolu, da ne kazvam che da e kato reklama. Prosto se iadosah i ti reagiram taka ako shtesh da pishesh i za shefovete na niakoe ET. Tupoto v tvoite komentari e che tuk ne e stavalo vapros za konkretni hora, a ti napadash s obidi i posle se surdish kato malko dete che az sum imal ostur ezik. Treto: radvam se che si zapoznat s horata i personala ot tazi oblast, az ne sum. Za men obache kompanii kato ING, Allianz i drugi zapadni se polzvat s renome i opredeleno imam dobro mnenie za tiah. Zashto? Mi zashtoto te sa podrazdelenia na holanska i nemska svetovna kompania. Ta dragi mi priatelu, ne ti pravi chest da pluesh tozi ili onzi bez da govorish s fakti. I to hora ot zapadni filiali na takiva golemi korporazii. Ako iskash dai da se vidime lichno i da se zapoznaeme shtoto iavno imash niakakuv problem.
                        Eto az v momenta vodia razgovor i iskam kogato mi otgovariash da se argumentirash. Az ti kazvam, che te pravi smeshen tova da obijdash slujiteli na mejdunarodni kompanii bez fakti, ti mi kazvash che sum rabotil za tiah zashto? Shtoto ti se iadosvam kak napadash? Kaji neshto za rukovodstvoto na drugite kompanii i bez fakti shte zvuchi pak taka. Ti mi prilichash obache na chovek sus seriozni problemi i s mnogo agresia. Da ne bi sluchaino da si niakoi nedovolen slujitel, reshil da si izlee gneva tuk anonimno? Az bih se sreshnal s teb ochi v ochi, no interesite ni se razminavat, poneje az ne sum edin ot bran6a. Tuk diskusiata zapochna ot tova kakvo se govori za Toplina.
                        Shte te pomolia da se vurnesh nazad v komentarite i da vidish kakvo si pisal i da go prosledish hronologicheski i tvoite reakcii i posle ela da si govorime. Kakto sam kazvash che si ot tozi branch ta kaji, kakvo te drazni tolkova tuk i v moiata rakcia? Az ti otgovorih che povoda za moia komentar e grubia ti nachin na govorene i kato pogovorkata: kakvoto pochukalo, takova se obadilo. Ama posle se surdime, zashto? Zashtoto ti kazah v liceto che si smeshnik li? Ami da dragi, iavno si takuv sled kato tolkova lichno priemash vsichko i iavno si mnogo velik lepejki kvalifikacii na hora bez fakti. Dokato moia komentar e nasochen LICHNO kum teb, ti imash seriozni problemi sus sebe si. Az pak ti kazvam ima niakolko seriozni fonda u nas i tova sa: Doverie, ING, Rodina, Allianz i Suglasie. Drugoto e pulnej. I takiva novi fond4eta, s neiasen proizhod i s tazi slava sa si kauza perduta short term. Po vestnicite go pishe kak horata se oplakvat ot tova kak gi iznudvat i zaplashvat da si smeniat fonda. I interesnoto e che tova e za studenina. FAKT li e? FAKT e! Pishe go po vestnicite i az ti citiram tiah. A te edva li biha si pozvolili da publikuvat neshta bez da sa sigurni i to tolkova seriozni neshta!!!!!!! Gneva na tebe ti e v pove4ko i iavno imash prichini shtom taka bulvash sreshtu horata gadosti i iavno tazi firma koiato tolkova mnogo pluesh tuk ti e trun v ochite, po neponiatni prichini. Hahahahhaha
                        Interesen mi e otgovora ti, sled porednata ti izlagazia tuk Kak produljavash da kvalifizirash horata i neznaino zashto vsichko za tebe se svejda samo do tezi alianz, koito tolkova mnogo te drazniat. Samo ti davam priatelski suvet, bezplaten: Kogato ne si gotov da se obosnovesh i govoreiki taka te pravi smeshen, koeto ti kazah veche i pokazva kolichestvoto umstven bagaj v glavata ti. Az se pozovah na fakti ot vestnicite i na fakti za obidi. Ami ti?

Коментар

• Ковачки е раздавал по 10 лв. на работник срещу гласуване в полза на ДПС ? Това преди малко се появи в репортаж по Нова телевизия.

Коментар

• Машината наистина се нерви като /бг/алианцовец... :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mashina
                              Първоначално изпратено от edin ot bran6a
                              А впрочем и ПОД "Алианц България" точно от това си страдат - "велик банкер", станал изпълнителен директор на ПОД, изживявайки се като Моисей при Червено Море и резултата - 4% годишна доходност. Засега, а скоро може и до 2-3 да я докарат :-)
                              mdam, vijdam kompleksarshtina v teb drugario? Kato cheta kakvo pishesh, iavno mnogo te drazniat Allianz a? Samo che obijdaiki horata po tozi nachin govori, che si pulen kompleksar i mechtata ti e da stanesh izp.direktor niakoi den. Uvi, takuv kato teb nikoga niama da stigne dori do nachalnik, kamo li izp.direktor za koeto iavno mnogo bolno mechtaesh!
                              A po povod toplina, koiato ia krustih veche STUDENINA, siguren sum che tam slujitelite sa v the best case scenario s osnovno ili sredno obrazovanie. Za menidjmenta niama smisul da komentiram. Tam sa vzeli neuspeli looseri ot kol i vuje, koito kato im kajesh BFB te pitat tova nov model motika li e ili ralo?
                              Ima niakolko seriozni pensionni fonda u nas i tova sa, ako shtesh viarvai levako: DOVERIE, ING, ALLIANZ, RODINA e aide i SUGLASIE moje da gi vkluchime. Ot toplina niama da stane nishto, vpredvid neprofesionalnia im i ala 90-te stil na rabota. Shte vzemat slujiteli ot TEC-ovete i kvo? Shte si cukat depoziti do otkat i kato kovachki listne negovite firmichki na BFB shte si nabiat vsichki aktivi tam i posle kakvoto sabia pokaje!
                              Aide hodi molia te v STUDENINA da se osiguriavash, shte te finansiram s nikoi uev za da napravish super goliama dohodnost s mega dobrite investicii! hahahahahahha smiah pich! Ne se surdi no si smeshen cirk
                              Това за депозитите може и да се окаже 100% истина, но не ти дава право да обиждаш никой, защото ако стане ще е еднолично решение на Ковачки. Да не би Алианц да играят против Желев?

Коментар

• mashina,
                                ти да не си от мениджмънта на Алианц, че така избесня? ;-)
                                За да стане диалог, не обиждай, а кажи някой неоспорим факт. Мога да коментирам почти всеки персонално в почти всяко ПОД в България /виж ми ника/.

Коментар

Working...
                                X