IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"ЗАКОНЕН" ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• възмущенията на една гражданка

Do Vicho,
    Прав си че не разбирам от застраховане...
    Въпреки всичко продължавам да твърдя че ако се случат всички застрахователни събития едновременно(смятам че при земетресенията срутванията няма да се определят от статестически прогнози, макар че застраховката на къщата не е само срещу земетресения...)))няма компания която да може да удовлетвори клиентите си...
    Съгласен съм с тезата за поредният държавен рекет...
    ЗАЩО ДА ВЪРВИШ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕШ ДА ЛЕТИШ ?

Коментар

любимия въпрос на лузърите е:"как да намаля разходите?". ако не искаш да си като тях мисли по другия:"как да увелича приходите?"

Коментар

Do Kolcho
        Dragi, ti maj vaobshte ne razbirash ot zastrahovane. Nali taka se opredelia premiata, chrez statisticheski analiz. Begom v pyrvi kurs!!!

Коментар

а при земетресенията пада точно толкова от сградният фонд, че да може застрахователните компании да си покрият безпроблемно задълженията...
          като торнадото временно се спира до второ нареждане...?

Коментар

застрахователната практика е на база застрахователната теория, която се опира на дългосрочни статистически проучвания и анализи, както и на математически закономерности. но да не задълбавам.....)). казано по-просто много хора като платят по малко ще има за малко хора по много. пример е гражданската отговорност и каското - не могат всички коли да се блъснат едновременно. и още: не може да има земетресения всеки ден. вноските по задължителните застраховки формират фонд, който в дългосрочен план винаги ще е по-голям от размера на щетите.

Коментар

тъпчо, като всички си застраховаме жилищата и недай си боже че стане нещо....
              само не казвай че държавата ще обезщети пострадалите, които са си платили застраховката...
              както знаеш(?) няма застр.компания, която да плати ако всички клиенти трябва да се обезщетят...
              В случая мисля че просто се търси начин как допълнително да се съберат пари от теб и мен

Коментар

Това си е мой проблем и ЛИЧЕН избор - къде и какви застраховки аз да си направя!
                Омръзна ми да ме рекетира държавата с мотива,че видиш ли то тъй било най добре за мен......
                Ако не плащащ (вече не знам колко ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ рекета станаха) би ли ми казал как процедира "Скъпата ти татковина" в този случай!?
                Ако не знаеш ще те светна - ГЛОБА!

Коментар

имам предвид, че с реване нещата не се променят. ако нямаш "гражданска отговорност", застраховка на имуществото какви ще ги дрънкаш, ако блъснеш някого или ти падне къщата. да се разчита на държавата беше при чл.1. искаме да сме капиталисти, но държавата да ни плаща щетите. това го няма при капитализма, повярвай ми.

Коментар

За какво рева,ли?
                    За това,че ми писна на к..а да ме рекетират с "законни" задължителни данъци и такси!!!
                    Това е рекет!
                    Ника ти е подходящ за въпроса ти......... какво ли ти обяснявам за какво става дума........

Коментар

всъщност за какво ревеш!?!?!?!?:0№

Коментар

• "ЗАКОНЕН" ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ!

Скъсаха ни задниците от ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН РЕКЕТ!
                        Най новото!

Държавата умува за задължително застраховане срещу земетресение

За жилище от 50 000 лв. това прави около 7 лв. годишно

Наделина Анева

Държавата трябва да разполага със специален фонд за покриване на щети от земетресение. Тази идея ще обсъжда Постоянната комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет на 12 февруари. На международния пазар премията за застраховка срещу земетресение е в размер 0,1-0,15 промила от данъчната оценка на имота. Комисията ще обсъжда въвеждането на задължителна застраховка за сградите.
                        -------

Това означава, че за жилище на стойност 50 000 лева ще се плащат между 5-7,5 лв. годишно. Само 5% от българите имат застраховки на жилищата си срещу природни бедствия, сочат данните.
                        Парите ще се трупат в специален независим застрахователен пул, за да може при разрушителен трус да се финансира възстановяването на изцяло разрушени жилища. От тези средства обаче ще се ползват само застрахованите, уточниха застрахователи.
                        Идеята е стара, но тя отново бе повдигната пред председателя на комисията министър Филиз Хюсменова. Сочи се опитът на Турция, която след силното земетресение от 1999 г. въвежда задължителна застраховка на недвижимото имущество и създава застрахователен пул с постъпленията от нея.
                        Постоянната комисия ще възложи на БАН да направи оценка на максималните щети при евентуален трус у нас. Специалисти смятат, че най-сериозни проблеми ще има в София заради старите кооперации, чиито първи етажи са изтърбушени, за да се направят магазини и заведения.
                        В 4 парламента досега не се намери политическа сила, която да сложи ред в тази сфера, защото не се дооценява това, което застрашава населението, каза шефът на Гражданска защита Никола Николов.

И ОЩЕ............

От 2007 година ще има и такса за електромера

Евтин ток ще ползваме още 4 години. По 75 киловатчаса месечно ще се таксуват по цени от 2001 г. До 2007 г. домакинствата без парно ще имат право и на 50 квтч., които ще плащат по нощната тарифа. Това съобщи шефът на Държавната комисия по енергийно регулиране Константин Шушулов. Той участва в обществена дискусия за новата проектонаредба за регулиране на цените на тока.

Вероятно от 2007 г. ще бъде въведена абонаментна месечна такса за всички, които ползват електричество. С парите ще се покрият разходите на Енергото за обслужване, поддържане и инкасиране на електромерите, каза Шушулов. Сега хората, които нямат потребление, не плащат нищо. Това са около един милион електромера от общо 4,583 млн. в страната. Такса електромер няма да бъде допълнителна, а ще бъде отделена от сегашната цена на тока.

По подобен начин се плаща абонаментът за телефоните, а през 2001 г. беше разделена и цената за парното. Още няма разчети колко точно ще е таксата. Не предвиждаме ново увеличение на еленергията до 2007 г. извън предстоящото от юли тази година, категоричен е енергийният шеф.

Това лято предстои нов скок на тарифите средно с 10. Дневната тарифа ще стане 12,3 стотинки, а нощната - 9,6 стотинки. След 2007 г. може да се наложи изменение на цената на електрическата енергия само според индекса за инфлация.

И ОЩЕ........

Всички българи ще плащат застраховка "Миграционен риск". Тя ще е според чиновническа преценка - дали човекът ще се върне........

И ОЩЕ.......

Винетки.......
                        Здравно осигуряване........
                        Пенсионно.......
                        Гражданска отговорност.........(

АМАН БЕ!!!
                      Working...
                      X