Здравейте, за мен абсурдно задължително и едновременно доброволно пенсионно осигуряване и даване на достъп до парите след 63-65 години?! Значи на едни хубавци държавата им дава едни пари и им казва дерзайте...и след 20 години ще плащате пенсии щото все не могат да се съберат пари. Пенсионните фондове трябва да са НОИ и доброволни т.е. когато решиш да си ги ползваш, разбира се след някакъв нормален договорен период, а не да даваш и да чакаш някога някъде нещо да ти дадат.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Konsultant
Здравей,
Няма как да сравняваме САЩ с България.
В САЩ системата е изцяло либерална /капиталова/. Ако не греша подобни системи има само в 3 държави. Барак Обама спечели изборите с обещание да въведе държавен модел или с други думи солидарна.
Докато в БГ е солидарна /разходопокривна, модел на Бисмарк/, с елементи на капиталова /задължителен втори стълб ДЗПО и трети допълнителен доброволен/.
Поздрави!Last edited by Konsultant; 16.09.2015, 16:55.
Коментар
-
Тутакси, се сещам за "Уолстрийт" и намекът за прицел във фирми с големи пенсионни фондове /за разграбване/. Едно ми е ясно, обаче: За да заделиш ресурс,
1.Трябва да е наличен резерв
2.Не можеш да вземеш повече, отколкото има.
Та, "стълбовете" са ясни. Да видим как сме с приходите, за да има за заделяне.
Коментар
-
Konsultant
Финансовият надзор получава 2 млн. лв. за преглед на пенсионните фондове
Министерският съвет одобри допълнителни 2 млн. лв. за Комисията за финансов надзор през 2015 г., с които комисията да организира преглед на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователите в страната.
Този преглед е предвиден в Националната програма за реформи Европа 2020 в областта на небанковия финансов сектор. Предстои финансовият надзор да обяви обществена поръчка за изработка на методология, по която ще става проверката. Прогнозната й стойност ще е до предоставените 2 млн. лв.
Коментар
-
Konsultant
Пенсионни Фондове
Започвам нова тема тъй като не желая да пиша в тази за измамата ...
По принцип съм привърженик на втори и трети стълб в пенсионното осигуряване.
С едно голямо НО - трябва възможно по-бързо да се изчисти "къщичката"!!!!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар