Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТака е. Разбира се - ако избягаш в Ной и живееш до 108 години, ще причиниш ного ядове и болка на г-н горанов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеВажното е да доживеем този момент и после дълго да я взимаме...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеПука му на Пешо, дали пенсията му е 1000 или 1200 + лв....И едните и другите му АРТИСВАТ......Всичко си има и само за едната правда пише....( НЕ СЕ БЪЗИКАМ, просто разсъждава като него в този казус и го разбирам. Както казваше тиквата " ...и аз съм .... и ти си ... и затова се разбираме....")
пп Кога ще започне да се прилага правилника.....?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеА бе и неговата заплата е явно балон и затова не му дават пълната пенсия!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗабавното е, че точно на Петърът му е супер несгодно да си подарява парите на Ной. А това е тъй, защото:
- Доколкото разбирам, ако не махнат всякакви тавани на пенсиите, той ще е прецакан така и така от Ной, както неговите приятели, заработили 1.2 Б пенсия, но получаващи само 0.8 Б.
- Ако има таван при пенсионирането му, а той си подари партидата на Ной, ПАК пенсията му няма да се завиши и с една стотинка, защото би трябвало да надхвърли таванът... докато ако си запази партидите - ще получава втора и трета пенсия от УПФ и ДПФ.
- Ако няма тавани и прочие - и той си подари парите на Ной, според правилата пенсията му от Ной ще се завиши с около 28%. Само че ако си запази партидите е твърде вероятно да получава повече от тия 28% от ПФ, въпреки че нашият другар е вече немлад, въпреки че няма ного време за ръст на партидата му (каквото време има например един 26-годишен момък) и въпреки че в ПФ са отивали по-малко от 28% от вноските му.
Накратко - ако си подари парите на Ной - дори при най-добър сценарий за разходо-покривната система, положението му на стари години няма да се подобри, в същото време - при негативен сценарий за - който чисто демографски е безкрайно по-вероятен - Бате Пешо ще се фане за палците, защото лично е елиминирал важният фактор на ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА в пенсионното си осигуряване.
Всичко туй за него съм го смятал с калкулаторът. разбира се, ако човекът иска да си подари парите на хъхреците и да разчита, че те ще му плащат пенсия някой ден, това си е негово право на пълнолетен и дееспособен човек.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНапротив точно това ми харесва ама не дават.Връщат ми внесените пари със законната лихва и не им ща пенсията нито на НОИ нито на ПФ.Ама ти не четеш ти си тука да се заяждаш
Глупости,ама карай!!!Не съм настроен за разправии!!!Но ти си винаги готов!!!
Коментар
-
Пука му на Пешо, дали пенсията му е 1000 или 1200 + лв....И едните и другите му АРТИСВАТ......Всичко си има и само за едната правда пише....( НЕ СЕ БЪЗИКАМ, просто разсъждава като него в този казус и го разбирам. Както казваше тиквата " ...и аз съм .... и ти си ... и затова се разбираме....")
пп Кога ще започне да се прилага правилника.....?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМите пак се обърка тия 28% май не са толко.Щото първо до определен момент съм внасял всичко в НОИ щото такъв е бил законът.Второ вноската не е била 5% през цялото време.28% може но за тия които цял живот са внасяли по 5% в ПФ
Логичното за тебе и за всички хора, дето ще се пенсионират близките 15-тина години, е да чакат до последно и хубаво да си направят сметката. А понеже туй е логичното - ясно е какво ще стане - хората с жалки партиди ще ги дадат на Ной и ще искат да им се плати ногократно повече под формата на съответно завишени пенсии, а хората със сосни партиди (ок, без тебе) ще покажат на Ной среден пръст и няма да им дадат нищо. В резултат Ной още по-страшно ще затъне.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНапротив точно това ми харесва ама не дават.Връщат ми внесените пари със законната лихва и не им ща пенсията нито на НОИ нито на ПФ.Ама ти не четеш ти си тука да се заяждаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗабавното е, че точно на Петърът му е супер несгодно да си подарява парите на Ной. А това е тъй, защото:
- Доколкото разбирам, ако не махнат всякакви тавани на пенсиите, той ще е прецакан така и така от Ной, както неговите приятели, заработили 1.2 Б пенсия, но получаващи само 0.8 Б.
- Ако има таван при пенсионирането му, а той си подари партидата на Ной, ПАК пенсията му няма да се завиши и с една стотинка, защото би трябвало да надхвърли таванът... докато ако си запази партидите - ще получава втора и трета пенсия от УПФ и ДПФ.
- Ако няма тавани и прочие - и той си подари парите на Ной, според правилата пенсията му от Ной ще се завиши с около 28%. Само че ако си запази партидите е твърде вероятно да получава повече от тия 28% от ПФ, въпреки че нашият другар е вече немлад, въпреки че няма ного време за ръст на партидата му (каквото време има например един 26-годишен момък) и въпреки че в ПФ са отивали по-малко от 28% от вноските му.
Накратко - ако си подари парите на Ной - дори при най-добър сценарий за разходо-покривната система, положението му на стари години няма да се подобри, в същото време - при негативен сценарий за - който чисто демографски е безкрайно по-вероятен - Бате Пешо ще се фане за палците, защото лично е елиминирал важният фактор на ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА в пенсионното си осигуряване.
Всичко туй за него съм го смятал с калкулаторът. разбира се, ако човекът иска да си подари парите на хъхреците и да разчита, че те ще му плащат пенсия някой ден, това си е негово право на пълнолетен и дееспособен човек.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеПетре,като фамилиарничиш,мислиш ,че изглеждаш по прав ли!!!Не съм сигурен!!!И стига с това черногледство!!!Управлявай си парите свястно!!!Прехвърляй ги където е най-изгодно, според тебе!!!Не ни дуй главите непрекъснато с твоите врели- некипели!!!Разбрахме,като се родя пак,никакви пенсионни фондове!!!Между другото ,аз мисла,че всеки трябва да си управлява сам парите!!!Но и този вариант,сигурен съм,няма да ти хареса на теб!!!На теб нищо не ти харесва!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеПетре,като фамилиарничиш,мислиш ,че изглеждаш по прав ли!!!Не съм сигурен!!!И стига с това черногледство!!!Управлявай си парите свястно!!!Прехвърляй ги където е най-изгодно, според тебе!!!Не ни дуй главите непрекъснато с твоите врели- некипели!!!Разбрахме,като се родя пак,никакви пенсионни фондове!!!Между другото ,аз мисла,че всеки трябва да си управлява сам парите!!!Но и този вариант,сигурен съм,няма да ти хареса на теб!!!На теб нищо не ти харесва!!!
Всичко туй за него съм го смятал с калкулаторът. разбира се, ако човекът иска да си подари парите на хъхреците и да разчита, че те ще му плащат пенсия някой ден, това си е негово право на пълнолетен и дееспособен човек.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМи нали ако ги няма членовете в закона никой нормален българин няма да си даде парите на ПФ?Мите моля те имай малко срам.Точно закона приет от най големите боклуци в България ни докара тези крадливи фондове
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМи нали ако ги няма членовете в закона никой нормален българин няма да си даде парите на ПФ?Мите моля те имай малко срам.Точно закона приет от най големите боклуци в България ни докара тези крадливи фондовеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар