Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗастраховката си е застраховка. Ного хора се отнасят с презрителство към - но мнението им се променя рязко ако пукнат или останат без краце.
Ликвидност при застраховката може да има, може да няма - зависи какво си направиш - проста застраховка: недей да си. А да те чешат 3% на година не е зле, защото ти пък г-н горанов с 10% ще очешеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеОтдавна Сулю не ме интересува. Под разни маски като мисли за обществото ,ПФ (и не само те) обират такива като мен и продължават да твърдят - както и ти, че се мисли да НАРОДА!!!!
Този път да го оставим Сулю и да направим нещата така, че на нас да ни паснат, т.е. само ДПФ и нищо друго. Тогава ще продаваш на воля могъщи фондове с такси 5%+++++ .......
ДПФ - и аз на него повече наблягам - и такса - не 5%, но между 1.5 и 2.25%.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениещом пукнеш - как мнение ще промениш????Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗастраховката си е застраховка. Ного хора се отнасят с презрителство към - но мнението им се променя рязко ако пукнат или останат без краце.
Ликвидност при застраховката може да има, може да няма - зависи какво си направиш - проста застраховка: недей да си. А да те чешат 3% на година не е зле, защото ти пък г-н горанов с 10% ще очешеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми на салам - не е въпросът за сумата, но за мошшшшшшеничеството. Може и под 100 лв да бяха - защото част от загубите си и със спекулка със саламаджийници избих.
И аз мисля - като за нас - доброволни ПФ - добре - ама нали се сещаш, че Сулю доброволно нищо не прави - зорлем в джобът му да бръкнеш трябва.
Този път да го оставим Сулю и да направим нещата така, че на нас да ни паснат, т.е. само ДПФ и нищо друго. Тогава ще продаваш на воля могъщи фондове с такси 5%+++++ .......
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениедавам пример с един близък. вместо да си набие парите в застраховка или взаимен фонд дето го чешат 3% на година и ако е застраховка ликвидност никакава си ги сложи на фонд копираш индекса SP500. диверсификация голяма ликвидност моментална и такса само 0,15%. таксата е малка защото фонда е е пасивно управляван и мащаба е огромен. човека не е финансист .прост инженер е. така че не знам защо мислиш че само ти разбираш а останалите са идиоти. единствено кофти е че има валутен риск. ама то може и на DAX30 фонд да ползваш и тогава и валутен риск няма. даже видях на DAX30 един фонд дето таксата му е 0,05%
Ликвидност при застраховката може да има, може да няма - зависи какво си направиш - проста застраховка: недей да си. А да те чешат 3% на година не е зле, защото ти пък г-н горанов с 10% ще очешеш.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениети за 100лв тогава орева страната
после за 100лв - Нитику на салам!!! само за 100лв ли?
виждаш, че всеки намира начин да се оправя и сам, няма нужда принудително ПФ да го дерат, нека си ги има ПФ, но да са само доброволни
с какво инвестицията в някой индекс и ниска такса е по-лоша от ПФ????
И аз мисля - като за нас - доброволни ПФ - добре - ама нали се сещаш, че Сулю доброволно нищо не прави - зорлем в джобът му да бръкнеш трябва.Last edited by Императорът; 17.10.2015, 17:21.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСамо дето в саламаджийницата аз съм горнал със стотина лева, не с 10 Б.
Да, аз мисля, че някога ще се справям някак с моите инвестиции.
после за 100лв - Нитику на салам!!! само за 100лв ли?
виждаш, че всеки намира начин да се оправя и сам, няма нужда принудително ПФ да го дерат, нека си ги има ПФ, но да са само доброволни
с какво инвестицията в някой индекс и ниска такса е по-лоша от ПФ????
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениедавам пример с един близък. вместо да си набие парите в застраховка или взаимен фонд дето го чешат 3% на година и ако е застраховка ликвидност никакава си ги сложи на фонд копираш индекса SP500. диверсификация голяма ликвидност моментална и такса само 0,15%. таксата е малка защото фонда е е пасивно управляван и мащаба е огромен. човека не е финансист .прост инженер е. така че не знам защо мислиш че само ти разбираш а останалите са идиоти. единствено кофти е че има валутен риск. ама то може и на DAX30 фонд да ползваш и тогава и валутен риск няма. даже видях на DAX30 един фонд дето таксата му е 0,05%
много точно
ето това е добра инвестиция, ще погледна и аз този модел
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениети как сам инвестираш???Last edited by nradev; 17.10.2015, 14:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСамо дето в саламаджийницата аз съм горнал със стотина лева, не с 10 Б.
Да, аз мисля, че някога ще се справям някак с моите инвестиции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениепак изкарахме другите некомпетентни
ти сигурен ли си, че ще можеш да живееш някога /не сега ,някога/ от твоите инвестиции???
Това с вилите на хората не е уместен пример - човекът искал вила, купил си и я използвал, тя не е инвестиция, а разход, за да живееш според потребностите
грешки всеки прави - саламаджийницата???
Да, аз мисля, че някога ще се справям някак с моите инвестиции.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеРазбира се, че това е така - но не означава, че правят това винаги успешно - особено инвестиране в домове - нито значи, че в един бъдещ период ще имат сигурни доходи от, или поне че ще успеят да ги шитнат поне колкото да си избият парите.
Масовото: в домове - а ако няма кой да живее в тях - или кой да ги купи?
Не съм против инвестицията в дом, но и за там си трябва разбиране - а в България - по демографски и законови причини - това е по-рисковано, отколкото в по-голямата част от света. Пример: ного хора "инвестираха" в крайградски вили - ама който е дал за такава 20 Б, сега не може да и вземе и 5 Б - просто защото вилата е не просто очесана, но изтърбушена от ромови орди - а "държавата" не си мръда пръста да защити частната собственост.
ти сигурен ли си, че ще можеш да живееш някога /не сега ,някога/ от твоите инвестиции???
Това с вилите на хората не е уместен пример - човекът искал вила, купил си и я използвал, тя не е инвестиция, а разход, за да живееш според потребностите
грешки всеки прави - саламаджийницата???Last edited by fortiss; 16.10.2015, 13:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениене е точно така
това, че много от хората не инвестират в акции не означава, че въобще не инвестират
много купуват жилища, земя и ги отдават под наем, това също е инвестиция
ние въобще не сме изключение от общото
Масовото: в домове - а ако няма кой да живее в тях - или кой да ги купи?
Не съм против инвестицията в дом, но и за там си трябва разбиране - а в България - по демографски и законови причини - това е по-рисковано, отколкото в по-голямата част от света. Пример: ного хора "инвестираха" в крайградски вили - ама който е дал за такава 20 Б, сега не може да и вземе и 5 Б - просто защото вилата е не просто очесана, но изтърбушена от ромови орди - а "държавата" не си мръда пръста да защити частната собственост.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар