IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    ПФ не могат да фалират, но могат да изплащат много малка пенсия.
    Нека започне изплащането по-масово и ще преценяваме тогава !!!!
    А, какво ще стане ако имаме хиперифлация като през 1996-1997 година. Всички пари в ПФ ще изгорят...ко праим тогава. Май трябва да питаме чичовото тук....ха ха ха. Никой не може да предвиди бъдещето...затова е НОИ...да дава до 10% от БВП за пенсии.

Коментар

• Поредните глупости от МинФина, повелителят на ЧЕРЕШИТЕ:
      http://www.minfin.bg/bg/page/996?id=66

1. ВНОСката се увеличава с 2 процента и става общо 19,8%, но вместо да отиде в УПФ, отива в НОИ?!!!
      Непрекъснатото увеличение на минималните осигурителни прагове, на % вноска за пенсия и нивото на косвените данъци, напълно УНИЩОЖАВАТ ползите от ПЛОСКИЯ данък, като ни нареждат сред страните с най-ВИСОКО данъчно и социално БРЕМЕ?! Само за пример, простите сметки показват, че бремето в САЩ е около 25% /след ползване на всички отстъпки и преференции/, докато в БГ е >40%?!!!!!!!!

2. Отменят отново Швейцарското правило за ежегодно индексиране на пенсии, щели на 3 години да ги преизчисляват в полза на пенсионерите?!!!!

3. Максималният размер на новите пенсии ще бъде премахнат от 1 януари 2019 г., НО за СТАРИТЕ пенсии ТАВАН отново ще ИМА?! тВАНЪт за старите пенсии ще бъде увеличен на 1040 лв., което съставлява 40% от размера на максималния осигурителен доход.

Еййййййййй богууууууууу, това последователност, предвидимост, коректност и т.н. явно са напълно непонятни термини ...?!
      Last edited by Konsultant; 09.04.2016, 13:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
        А и според мен по-вероятно е НОИ да фалира отколкото някой ПФ.
        ПФ не могат да фалират, но могат да изплащат много малка пенсия.
        Нека започне изплащането по-масово и ще преценяваме тогава !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
          ..... Инвестиционните ни банкери не са на нивото на тези от Уол Стрийт и това допълнително ни предпазва, защото я няма тази нечовешка лакомия и самоувереност, че ако направят една лоша сделка ще я покрият с 5 добри. И от всички тези фактори най-голямо плюс всъщност е горчивия опит от кризата. .....
          имаме ли инвестиционни банкери
          дай пример, защото ако имаме ще са от някакъв побългарен тип
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
            хиперинфлацията я дадох като пример. На Ситии банк не им трябваше инфлация за да фалират... добре че правителството ги купи иначе бяха си отишли барабар със застраховките... решиха да оставят само лемън за назидание иначе всички бяха в кереча. така че всички са уязвими и не трябва да се заблуждаваме. Ако някой ми каже - този няма как да фалира и спирам да слушам от там нататък
            Случаят с Лемън брадърс и останалите банки и инвестиционни посредници в САЩ през 2007г. е мнооого комплексен. От една страна са виновни банкерите и тяхната лакомия, но това да кажем, че е нормално иначе нямаше да са банкери, от друга страна са инвестиционните банкери и рейтинговите компании, които чрез чиста манипулация пускаха ЦК с оценки ААА, а в действителност бяха боклуци. Но от тези фактори, най-виновни са правителството на САЩ, защото те бяха наясно с този проблем и с този балон, но никой не предприе нищо, за да спре пукането му и вече когато се спука се сетиха да оправят кашата. Естествено сравнявайки мащаба с българската реалност, САЩ са на светлинни години пред нас и точно заради това, че са толкова напред си позволиха да правят тези врътки. България е толкова малка, че ако една банка има 10 лоши ипотеки се усеща. Борсата ни е под всякаква критика и ПФ се опитват максимално консервативно да инвестират без да прекаляват, а дори и да искат самата Борса не им позволява. Инвестиционните ни банкери не са на нивото на тези от Уол Стрийт и това допълнително ни предпазва, защото я няма тази нечовешка лакомия и самоувереност, че ако направят една лоша сделка ще я покрият с 5 добри. И от всички тези фактори най-голямо плюс всъщност е горчивия опит от кризата. Все пак банкерите, независимо дали са българи, американци, китайци, англичани, всички те помнят какво беше 2008г. и не биха позволили скоро да се случи същото. Прав си, че няма неуязвими, но както съм казвал и преди, ако нещата бяха толкова черни, колкото някои хора от форума ги описват, щяхме да гледаме всеки ден как световни ПФ гърмят подред и хората са в паника. Да не забравяме, че рибата се вмирисва от към главата, а в инвестиционния свят ние определено не сме главата. А и според мен по-вероятно е НОИ да фалира отколкото някой ПФ.
            Last edited by moviestar4; 08.04.2016, 11:04.

Коментар

хиперинфлацията я дадох като пример. На Ситии банк не им трябваше инфлация за да фалират... добре че правителството ги купи иначе бяха си отишли барабар със застраховките... решиха да оставят само лемън за назидание иначе всички бяха в кереча. така че всички са уязвими и не трябва да се заблуждаваме. Ако някой ми каже - този няма как да фалира и спирам да слушам от там нататък
              Ония фалираха, щото са льохмани. Аз не знам кой луд би си турил парите в Льохманска бамка.

Иначе аз от бамки не разбирам - имам си акции само в Хъ-Съ-Бъ-Цъ - кефи ме защото е втората по могъщост на света и дава сосни дивиденти. Гледам в другата тема - ного колеги обикалят около Дойче Бамк като котураци около пържена риба, току що извадена прегореща от тиганът - ама тяхна си работа.
              Last edited by Императорът; 07.04.2016, 17:30.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Сам си го казал. За хиперинфлацията, изяла застраховките - е същото - зависи от продуктът. Ако хиперинфлацията се повтори в БГ, на човекозастрахованите ми клиенти това няма да се отрази.

Коментар

• Единствената смислена тема в момента на БФБ.
                  Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                    Ми да, ония обикновените като Асен Агов дето банките им вярваха и им даваха необезпечени кредити. Които после им бяха върнати след девалвацията - след чейдж в $ и обратно в обезценени левове. Балансираха и управляваха толкова хубаво, че източиха парите на хората съвсем "законно".
                    Играта през валути винаги е била опасна. Не нужно при инфлация да купуваш валута за да си защитен, обикновени стоки също бяха защита - стига да не се развалят бързо. Ако не сте го правили по-добре да не се изказвате, щото звучите смешно с тези Магурски легенди... както знаете там се подвизаваха само наши хора, щото ако се разхождаш с големи пачки в джобовете лесно оставаш без тях

Коментар

Импе тука аз съм на различно мнение, пенсионен като и всякакъв друг фонд може да изгърми, както и застрахователно дружество. Обясненията как били презастраховани и как не можело да фалират ги остави за клиентите... както всички знаем на всякъде има риск! Въпроса е да балансираш и да си управляваш "парите/активите" разумно.
                      най-близкия пример от България е хиперинфлацията, която изяде всичко и влогове, и застраховки и пенсии. обаче имаше и обикновени хора направили пари точно в този период...
                      Ми да, ония обикновените като Асен Агов дето банките им вярваха и им даваха необезпечени кредити. Които после им бяха върнати след девалвацията - след чейдж в $ и обратно в обезценени левове. Балансираха и управляваха толкова хубаво, че източиха парите на хората съвсем "законно".

Коментар

най-близкия пример от България е хиперинфлацията, която изяде всичко и влогове, и застраховки и пенсии. обаче имаше и обикновени хора направили пари точно в този период...
                        Не, че нещо, но и деца от 5-и клас да вкараш в БНБ ще им е трудно да направят хиперинфлация. Сега не трябва да си мислим за хиперинфлация, а как да се преборим с дефлацията. В момента благодарение на ЕС, това нещо не може да се случи, освен ако не стане някакво обезценяване на еврото. Като цяло съм сигурен, че не само в този форум се говори за изгърмяване на ПФ. Същото нещо сигурно се обсъжда и в Германия, САЩ, Англия, Китай, Япония и т.н. и т.н. Въпросът е, че много рядко и след изключително редки форсмажорни ситуации гърмят ПФ, ЗД, инвестиционни посредници и прочее.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          някой като го емнат тук - обикновено там отива - ЮАР !!!
                          поне пари за пътя си остави
                          Те местните бели вече бягат от Южна Негрия - ного от тях - в посока: Източна Европа - ти тепърва ме пращаш там.

Коментар

Импе тука аз съм на различно мнение, пенсионен като и всякакъв друг фонд може да изгърми, както и застрахователно дружество. Обясненията как били презастраховани и как не можело да фалират ги остави за клиентите... както всички знаем на всякъде има риск! Въпроса е да балансираш и да си управляваш "парите/активите" разумно.
                            Сам си го казал. За хиперинфлацията, изяла застраховките - е същото - зависи от продуктът. Ако хиперинфлацията се повтори в БГ, на човекозастрахованите ми клиенти това няма да се отрази.

Коментар

На мен ПФ ми е само допълнителна инвестиция, но как го виждаш това: ПФ да изгърмят? Как евентуално ще се случи?

Форти - ЮАР: какво ЮАР?

Коментар

На мен ПФ ми е само допълнителна инвестиция, но как го виждаш това: ПФ да изгърмят? Как евентуално ще се случи?

Форти - ЮАР: какво ЮАР?
                                някой като го емнат тук - обикновено там отива - ЮАР !!!
                                поне пари за пътя си остави

Коментар

Working...
                                X