IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
    да пишете коментари по темата...
    според скромното ми мнение

Не ме разбирайте погрешно, моля.
    Уважавам всеки, който е решил да напише нещо (кой повече, кой по-малко), но вие всички пишете и коментирате последствията, а не причините за проблема.

Простата причина, поради която не излизат сметките на ПФ, на портфолио- и риск-мениджъри, и въобще на всички, които се занимават с инвестиции на паричните и на финансовите пазари, е, че
    откакто са измислени сложната лихва, банкирането с частичен резерв и печатниците, и особено откакто и компютрите се включиха в процесите на паричните и финансовите пазари, парите и въобще всичко, което се измерва в пари, вече има само относителна стойност.

Пример:

Ако някой от моите пра-пра-пра-.........пра-дядовци се беше навил да се качи на един кораб в началото на XVII век, да кажем около 1620 г. от Христа, и беше отишъл заедно с холандците да завладява земите около днешният Ню-Йорк (NYC), и е бил един от десетината бандити, дето са излъгали местните индианци да им продадат остров Манхатън (59 кв. км) за 24 (словом: двадесет и четири) тогавашни долара, т.е. този пра-пра-......пра-дядо е участвал с 2.40$ (словом: два долара и 40 цента) в тази тъмна сделка,

то тогава днес аз щях да имам имоти на стойност някъде около US$ 77'000'000'000, или иначе казано - за седемдесет и седем милиарда долара....

ряпа да яде Бил Гейтс - той в момента е най-богат в света със US$ 75 млрд. според списание Forbes

На това, приятели, му се казва "Магията на сложната лихва"...

Средногодишното нарастване на стойността на земята в Манхатън е било са-а-а-мо едни 6.37%, но като почакаш едни 392 годинки, тези $2.40 стават 77 милиарда...

Пфу!...чак яд ме хваща, като си го помисля
    чудно ми е как можеш да очакваш, че след толкова много разклонения по родословното дърво, ти ще си единствен наследник след 392 годинки
    и как можеш да очакваш, че някой от твоя клон на родословното дърво няма да опука всичко до неговия момент и за теб пак да няма нищо - както и сега !!!!!
    иначе сладко си го написал, ама дори и твоя пра дядо да беше участвал до теб най-вероятно нищо нямаше да стигне

Коментар

• Хабите си мастилото и писалките

да пишете коментари по темата...
      според скромното ми мнение

Не ме разбирайте погрешно, моля.
      Уважавам всеки, който е решил да напише нещо (кой повече, кой по-малко), но вие всички пишете за и коментирате последствията, а не причините за проблема.

Простата причина, поради която не излизат сметките на ПФ, на портфолио- и риск-мениджъри, и въобще на всички, които се занимават с инвестиции на паричните и на финансовите пазари, е, че
      откакто са измислени сложната лихва, банкирането с частичен резерв и печатниците, и особено откакто и компютрите се включиха в процесите на паричните и финансовите пазари, парите и въобще всичко, което се измерва в пари, вече има само относителна стойност.

Пример:

Ако някой от моите пра-пра-пра-.........пра-дядовци се беше навил да се качи на един кораб в началото на XVII век, да кажем около 1620 г. от Христа, и беше отишъл заедно с холандците да завладява земите около днешният Ню-Йорк (NYC), и е бил един от десетината бандити, дето са излъгали местните индианци от групата Ленапе на племето Метоак, да им продадат остров Манхатън (59 кв. км) за 24 (словом: двадесет и четири) тогавашни долара, т.е. този пра-пра-......пра-дядо е участвал с 2.40$ (словом: два долара и 40 цента) в тази тъмна сделка,

то тогава днес аз щях да имам имоти на стойност някъде около US$ 77'000'000'000, или иначе казано - за седемдесет и седем милиарда долара....

ряпа да яде Бил Гейтс - той в момента е най-богат в света със US$ 75 млрд. според списание Forbes

На това, приятели, му се казва "Магията на сложната лихва"...

Средногодишното нарастване на стойността на земята в Манхатън е било са-а-а-мо едни 6.37%, но като почакаш едни 392 годинки, тези $2.40 стават 77 милиарда...

Пфу!...чак яд ме хваща, като си го помисля
      Last edited by Kildirim_Bei; 07.07.2016, 06:31.
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Как Ной загробва държавата?

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...godini-220261/

Ной ще продължи да виси на вратът на бюджетът... но бюджетът ще има ли пари да спонсорира Ной?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
          Цитат от линка : По-рано лидерът на управляващата партия Ярослав Качински заяви, че парите ще бъдат вложени в "подкрепяни от правителството" проекти.

Това е нещо което въпросното "Импе" (а той си е читав човека) отдавна лансира като алтернатива. Използването на парите за пенсии в реалната, доходоносна икономика. Метро, Златодобив Енергетика и други такива със реална възвръщаемост. Тоест поляците са прочели постовете му тук и за попили акъл. ...

Мда. Между другото аз подкрепям ваденето на парите за пенсии от кухата финансова сфера и влагането им в реална икономика, с преценен риск и при сигурен монопол.....
          в булгаргаз и булгартрансгаз става ли, нали утре ще дойде поредния кравар и ще каже- трябва да продадете метрото на наш човек иначе глоба
          Всъщност тази територия българия има ли някаква стратегия за развитие- имам в предвид- държавно развитие

Коментар

Цитат от линка : По-рано лидерът на управляващата партия Ярослав Качински заяви, че парите ще бъдат вложени в "подкрепяни от правителството" проекти.

Това е нещо което въпросното "Импе" (а той си е читав човека) отдавна лансира като алтернатива. Използването на парите за пенсии в реалната, доходоносна икономика. Метро, Златодобив Енергетика и други такива със реална възвръщаемост. Тоест поляците са прочели постовете му тук и за попили акъл. ...

Мда. Между другото аз подкрепям ваденето на парите за пенсии от кухата финансова сфера и влагането им в реална икономика, с преценен риск и при сигурен монопол.....
            Ами аз го лансирам - бях измислил и статия с конкретни идеи за Сребърният фонд, ама за да стане, трябва да ме турите Дуче !!! Защото - сега - кой да го направи това? Картофоглавият коли и беси в правителството, а той няма нито мозък, нито кураж за такива работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              http://www.investor.bg/evropa/334/a/...1999-g-220132/

значи полските фондове не носят нищо на осигурените, а нашите носят ?????

Импето да даде мнение - макар и некомпетентно !!!!!!!!!
              Ти това как го разбираш и коментираш:

Те (пенсионните фондове - Б.а.) загубиха 51% от обема на притежаваните от тях облигации през 2014 г. в опит от страна на предишната администрация да намали дълговото бреме на държавата.

Защото аз разбирам - че държавата е очесала ПФ, за да си плаща борчовете - а после ги обвинява в липса на доходност и неефективност. Все едно ВНМ да ми даде да му управлявам 18 Б, ти да дойдеш и да откраднеш 8 Б от тях, а после да ме обвиниш мене, че аз съм го измамил и че неефективно парите му управлявам.
              Last edited by Императорът; 05.07.2016, 19:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                Белене? Южен паток?....или нещо по-екзотично, като кремиковци или Софийският плавателен канал
                ЗА хамериканофил като теб давам вариант който да ти хареса. Сега ми хрумва на прима виста :

Обвинява се Лукойл във всички смърти грехове, глобява се с размера на бизнеса му тук, т.е. отнема му се бизнеса, променяме леко закона за да бетонираме монопола и почваме с парите за пенсии да въртим този бизнес. И да генерираме неговите доходи но за пенсии.

Това е типичен модел мечта на хамериканските ти другари , с разлика че те биха го правил с частни пари.

Реалните проекти са много - в газорапределянето и разработка на находища, енергоразпределянето, летище София, МЕТРО София, златодобив и т.н. Лесно е - просто погледни за какво има наплив за концесии от чужди фирми и ще ти стане ясно къде има реална пара.

Коментар

.....

Белене? Южен паток?....или нещо по-екзотично, като кремиковци или Софийският плавателен канал

Коментар

Коментар

Ще видите отлично и нашите - само да почне осребряването на активи хахахаха, вече му иде реда

Коментар

• http://www.investor.bg/evropa/334/a/...1999-g-220132/

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                          а, казват, казват (въобще много интересно четиво е, а и не е прекалено дълго):

За да се покриват разходите за пенсии (и то ако НИКОЙ не се прехвърли от УПФ в ДОО), осигурителната вноска трябва да стане над 30 % !!!)

Така, че - стискайте палците на балъци като Императора - те се грижат за финансовото здраве на НОИ защото смятат да си намалят пенсиите.
                          Аха, значи хората да си плащат по 30%, за бъдеща пенсия, която твърде вероятно да не видят никога, ама иначе Императорът е балък.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            Е да, но не казват, след като "разходите за пенсии ще се увеличат значително", откъде аджеба ще дойдат увеличените приходи, щото то нои, нали само събира и раздава и ощастливява ората.
                            а, казват, казват (въобще много интересно четиво е, а и не е прекалено дълго):

За да се покриват разходите за пенсии (и то ако НИКОЙ не се прехвърли от УПФ в ДОО), осигурителната вноска трябва да стане над 30 % !!!)

Така, че - стискайте палците на балъци като Императора - те се грижат за финансовото здраве на НОИ защото смятат да си намалят пенсиите.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                              Из актюерския доклад на НОИ

Изводът, който анализаторите правят, е, че изборът на осигуряване само в първия стълб ще доведе до по-високи размери на пенсиите от първия стълб, в резултат на което разходите за пенсии ще се увеличат значително.

http://www.investor.bg/analizi/85/a/-noi-srednata-rabotna-zaplata-shte-e-nad-5-hil-lv-prez-2060-g-219936/

или просто казано, ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА
                              Да, бе, щото Ной са съвсем безпристрастни и актюерството им е базирано на реални предпоставки. Само това:

В анализа са разработени различни сценарии заради въведената през 2015 г. възможност за прехвърляне на осигуряването изцяло към първия стълб на пенсионната система:

Базов вариант със запазване на сегашното положение;
                              10% от осигурените лица, родени след 1959 г., избират осигуряване само в ДОО;
                              50% от осигурените лица, родени след 1959 г., избират осигуряване само в ДОО;
                              100% от осигурените лица, родени след 1959 г., избират осигуряване само в ДОО.

...е достатъчно всеки нормален човек да избухне в смях. И подобен "анализ" се прави от държавна институция - просто нямам думи.

Очевидно е, че работещите ще намаляват. Очевидно е, че неграмотните и отказващи да работят хъхреци се увеличават и ще продължат да се увеличават. БВП обаче ще се увеличи над 4 пъти. Откъде? Освен при хиперинфлация?

Пенсионерите трябва сериозно да намалеят - явно се очаква отделните убийства да преминат в поголовно изтребване на пенсионерите от хъхряците.
                              Last edited by Императорът; 01.07.2016, 14:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                                Е ти нали беше фен на свободата и демокрацията фен на свободното пътуване и учене сега искаш държава.Ми няма държава щото ти и тебеподобните я разтуриха.Такива като теб не трябва да припарват до НОИ с уточнението че и вноски няма да ти искат.Ще искаш пенсия от сво бодния пазар щото ми писна от фенове на свободате и свободния пазар които са на държавна хранилка
                                Нищо подобно.
                                Аз не искам държавата ИЗОБЩО да ми се меси и да ми "осигурява пенсия".
                                Това, че не искам ПАК ДЪРЖАВАТА да ме задължава да ме краде и частник е в допълнение.
                                Аз до нои не бих припарил никога, ама той се натиска да ме краде бе пеше.

Коментар

Working...
                                X