IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 30.06.2016 Вноска от НАП за 05.2016 г. 182.00 8.19 126.03238
    31.05.2016 Вноска от НАП за 04.2016 г. 182.00 8.19 124.65753
    04.05.2016 Вноска от НАП за 03.2016 г. 182.00 8.19 125.78794
    31.03.2016 Вноска от НАП за 02.2016 г. 182.00 8.19 125.59433
    29.02.2016 Вноска от НАП за 01.2016 г. 182.00 8.19 128.01420
    29.01.2016 Вноска от НАП за 12.2015 г. 182.00 8.19 127.80617
    19.01.2016 Вноска от НАП за 11.2015 г. 182.00 8.19 128.13783
    04.12.2015 Сторнирана от НАП вноска за 10.2015 г. -0.09 0.00 -0.06432
    04.12.2015 Вноска от НАП за 10.2015 г. 182.00 9.10 123.56001
    04.12.2015 Сторнирана от НАП вноска за 09.2015 г. -181.99 -9.10 -123.55287
    04.12.2015 Вноска от НАП за 09.2015 г. 182.00 9.10 123.56001
    24.11.2015 Вноска от НАП за 10.2015 г. 0.09 0.00 0.06416
    24.11.2015 Сторнирана от НАП вноска за 09.2015 г. -182.00 -9.10 -123.25876
    24.11.2015 Вноска от НАП за 09.2015 г. 181.99 9.10 123.25164
    30.10.2015 Вноска от НАП за 09.2015 г. 182.00 9.10 123.76964
    __________________________________________________ ________________________

Таксите са им убийствени......8,19 лв при вноска 182 лева...........трябва да се намалят особенно за нискорискова инвестиция

Коментар

• Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнение
      Какво е това число?
      Бонусите за добре свършената работа във фонда ли?
      Твърде ниско е, за да е това. Хайде да не се обиждаме .

Коментар

• Дяловете в доброволния ми фонд на алианц са поскъпнали с 6% за 6 месеца.........според мене е добре най накрая се взеха в ръце

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          + 638 214
          Какво е това число?
          Бонусите за добре свършената работа във фонда ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение
            Прогрес! Преди малко бяха шитове, сега не са, но са купени скъпо и продадени евтино. Щом казваш, значи е така . Иначе БФБто би се пръснало ако се опита да побере активите на втория стълб, освен ако не се създадат известен брой нови дружества, които да усвоят ресурса. Разбира се, това си е мечтата на някои хора.
            + 638 214
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
              Много ди хъп бате
              Аз като клиент на Пенсионен плащам прескъпи такси за това "удоволствие" и услуга, мен имената на компаниите не ме интересуват, нито колко са велики или могъщи както казва един съфорумец, това въобще не е важно щом се отнася за финансова услуга, важното е НА КАКВА ЦЕНА СА КУПЕНИ, и каква ще е цената когато се продават, дали те ще го направят адекватно, и всичко това се вижда в постигната доходност, а такава НЯМА, НЯМА и не виждам как ще стане, щом дори и КФН ги съпортва да правят ниска такава, 1% дохоност или 2 % обезсмисля тяхното съществуване, такси вноска, после такси за изплащане на пенсията, а дохност няма, ИМА САМО ТАКСИ.
              За да си струва тази услука за осигурените, и да има смисъл спрямо НОИ , трябва не имена на компании, а резултати и дохосност, поне 7-8% годишно.
              Не за първи път го казва, само на БФБ, те могат да имат таква доходност, никъде другаде И това времето ще го покаже
              Прогрес! Преди малко бяха шитове, сега не са, но са купени скъпо и продадени евтино. Щом казваш, значи е така . Иначе БФБто би се пръснало ако се опита да побере активите на втория стълб, освен ако не се създадат известен брой нови дружества, които да усвоят ресурса. Разбира се, това си е мечтата на някои хора.

Коментар

Струва ми се, че има голяма разлика между взаимни и пенсионни фондове. Едните лесно се съдят по индексите, другите малко по-трудно. За да не продължаваме с общите приказки, ето един публично достъпен линк:
                https://www.poc-doverie.bg/files/Res...vi_UPF_key.pdf

Българските дружества няма какво да ги коментираме, въпросът е за чуждите пазари. Аз лично не търгувам на която и да е борса, но повечето имена в този файл ги познавам, и то като стабилни, големи и световно известни компании. Ако беше тръгнал да казваш, че все едно са си изпринтили компаниите в DOW и са мятали дартс по списъка като са си правили стратегията, разговорът щеше да е друг. Но шитове? Не съм съгласен. И честно казано, предвид международната ситуация в момента, предпочитам точно пенсионните фондове да са максимално консервативни, вместо да се бутат по някакви по-малки компании с надеждата да изкарат някой процент отгоре.
                Добър портфейл, да.

Коментар

Струва ми се, че има голяма разлика между взаимни и пенсионни фондове. Едните лесно се съдят по индексите, другите малко по-трудно. За да не продължаваме с общите приказки, ето един публично достъпен линк:

Българските дружества няма какво да ги коментираме, въпросът е за чуждите пазари. Аз лично не търгувам на която и да е борса, но повечето имена в този файл ги познавам, и то като стабилни, големи и световно известни компании. Ако беше тръгнал да казваш, че все едно са си изпринтили компаниите в DOW и са мятали дартс по списъка като са си правили стратегията, разговорът щеше да е друг. Но шитове? Не съм съгласен. И честно казано, предвид международната ситуация в момента, предпочитам точно пенсионните фондове да са максимално консервативни, вместо да се бутат по някакви по-малки компании с надеждата да изкарат някой процент отгоре.
                  Много ди хъп бате
                  Аз като клиент на Пенсионен плащам прескъпи такси за това "удоволствие" и услуга, мен имената на компаниите не ме интересуват, нито колко са велики или могъщи както казва един съфорумец, това въобще не е важно щом се отнася за финансова услуга, важното е НА КАКВА ЦЕНА СА КУПЕНИ, и каква ще е цената когато се продават, дали те ще го направят адекватно, и всичко това се вижда в постигната доходност, а такава НЯМА, НЯМА и не виждам как ще стане, щом дори и КФН ги съпортва да правят ниска такава, 1% дохоност или 2 % обезсмисля тяхното съществуване, такси вноска, после такси за изплащане на пенсията, а дохност няма, ИМА САМО ТАКСИ.
                  За да си струва тази услука за осигурените, и да има смисъл спрямо НОИ , трябва не имена на компании, а резултати и дохосност, поне 7-8% годишно.
                  Не за първи път го казва, само на БФБ, те могат да имат таква доходност, никъде другаде И това времето ще го покаже
                  Bulls on BSE

Коментар

Ами то е ясно, че са се набутали по чуждите пазари, щом след като там индексите са на исторически високи нива, те не могат да докарат доходност.
                    Между другото минималните доходнисти от 1%, не знам какво ви говори, за мен, че а такса вхох от -5% не знам какво означава, освен законно и задължително ограбване, и то до живот докато работиш, много неадекватно.
                    Пенсионните като фондове имат смисъл само ако правят по 7-8% средно доходност на година, за какво са им на хората с 1% и всичките такси

Коментар

Хайде пак приказки наизуст. Всеки фонд си публикува портфейлите веднъж годишно, а някои и по-често даже. Като искаш да сме сигурни покажи кой къде и с колко се е набутал в шитове по чуждите пазари.
                      Ами то е ясно, че са се набутали по чуждите пазари, щом след като там индексите са на исторически високи нива, те не могат да докарат доходност.
                      Между другото минималните доходнисти от 1%, не знам какво ви говори, за мен, че а такса вхох от -5% не знам какво означава, освен законно и задължително ограбване, и то до живот докато работиш, много неадекватно.
                      Пенсионните като фондове имат смисъл само ако правят по 7-8% средно доходност на година, за какво са им на хората с 1% и всичките такси
                      Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнение
                        Импе, я кажи що така на минус Алианца?
                        С к'ви очи вземате на хората такса за управление и годишна такса???
                        - Защото инвестираме истински, а не в кухи и свръзани дружества.
                        Това е хубавото.
                        - Защото инвестициите се управляват недостатъчно активно.
                        Това е лошото.

Коментар

Интересното е, че отдолу има доста мъдри или поне разумни коментари.
                          Импе, я кажи що така на минус Алианца?
                          С к'ви очи вземате на хората такса за управление и годишна такса???

Коментар

Пак казвам, който защитава Пенсионните е или на хранилка при тях и полу-идиот.
                            Фактите са красноречиви.
                            За чуждите пазари, сигурно има страхотни дивидентни компании които дават една или две години добра доходност и после сриват като на БФБ, сигурно има и такива които го правят за много години под ред, но бъди сигурен, че те не са в портфейлите на нашите Пенсионни фондове, те там не са инсайдъри и веинаги ще са с късата клечка - ще са набити в шитовете по чуждите пазари, сигурно си сългасен че и там е пълно с шитове и скъпи акции, от което доходност няма да се види от тези инвестиции

Продължавай да ги защитаваш, много се излагаш
                            Хайде пак приказки наизуст. Всеки фонд си публикува портфейлите веднъж годишно, а някои и по-често даже. Като искаш да сме сигурни покажи кой къде и с колко се е набутал в шитове по чуждите пазари.

Коментар

Интересното е, че отдолу има доста мъдри или поне разумни коментари.
                              Интересното е че за норма се приема негативна доходност (без да става дума дори за ония такси)

Коментар

• Интересното е, че отдолу има доста мъдри или поне разумни коментари.

Коментар

Working...
                                X